download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

VirusTotal

<1 2 3 >

Автор
Съобщение
tegote
Пон, 24.09.12, 11:49
Новината за VirusTotal не е нова. Аз го бях прочел много отдавна.
stoqncho
Пон, 24.09.12, 15:42
” Новината за VirusTotal не е нова. Аз го бях прочел много отдавна. „

Не съм казал, че е нова новината, но тук не е писано по въпроса. Затова може за някой да е нещо ново.

tegote
Сря, 26.09.12, 22:37
Хубаво е потребителите да знаят, че антивирусните са изключително слаби в проверката на инсталаторите. Ако един инсталатор съдържа в пакета си вредно EXE, антивирусната ще го прескочи като сляпа баба. Варианта е да инсталирате вируса и тогава да сканирате. Затова са и тези така наричани пясъчници,
които всъщност пречат на нормалната инсталация.
anonymous
Чет, 27.09.12, 21:33
”  Варианта е да инсталирате вируса и тогава да сканирате.

ценни съвети дава теготката признал съм го

океан
Пет, 28.09.12, 11:34
” Хубаво е потребителите да знаят, че антивирусните са изключително слаби в проверката на инсталаторите. Ако един инсталатор съдържа в пакета си вредно EXE, антивирусната ще го прескочи като сляпа баба. Варианта е да инсталирате вируса и тогава да сканирате. Затова са и тези така наричани пясъчници,
които всъщност пречат на нормалната инсталация.
Абе Теготка защо се правиш на интересен.
Ако имаш истинска платена, не кракната антивирусна ще видиш,че не е така.Например при Нод 32 четвърта или пета версия дори вируса да е нов и да няма дефиниции за него ,ще го регистрира като потенциално опасно приложение и ще го постави под карантина.Стига да е включена тази опция.Ако не го познае в началото ,по време на инсталацията ще го спре.Ако по време на инсталацията го свали от нета пак ще го спре и дори може да не те предопреди.Ще го видиш в карантината.За Кашперски е същото.Но не е така с Авирата или Аваста.Разбира се има вируси,които не могат да бъдат хванати по никакъв начин.И това не е слабост на антивирусните ,а гениалност на този който го е писал.
tegote
Пет, 28.09.12, 15:12
” Ако не го познае в началото ,по време на инсталацията ще го спре. „
Хубаво, това е така както го казваш. Но аз не искам да стартирам инсталатора, а искам предварително да го проверя, преди да съм започнал инсталирането. Затова и говоря под темата за VirusTotal. Демек, напразни надежди за безопасност. Лично съм се убедил, че вмъкнат вирус в инсталатор не е вирус. Инсталатора служи като маска за вирусите. След инсталацията вече може да имаш вирусно EXE, но късно е чадо. Вирус тотала е негде отатък, а ти трябва да си наясно кое от всички EXE-та да му подадеш разбираш ли пак да сканира. Ако въобще знаеш къде е то. А ти не знаеш, щото инсталатора ти го е лепнал негде по компютъра и ще трябва да си пуснеш вътрешната антивирусна (един брой, не 44) да сканира компа за вредители. Казано инак - VirusTotal не може да ви послужи за тест.
stoqncho
Пет, 28.09.12, 15:34
” Казано инак - VirusTotal не може да ви послужи за тест.

Сканирай този инсталатор с някоя антивирусна преди да си го отворил, а после го качи във VirusTotal и ще видиш, че резултата ще е същия. Затова си има и други способи. Да оценим вредността на подозрителните файлове чрез онлайн виртуални машини-пясъчници (Online Sandbox)

” Например при Нод 32 четвърта или пета версия дори вируса да е нов и да няма дефиниции за него ,ще го регистрира като потенциално опасно приложение и ще го постави под карантина.Стига да е включена тази опция.Ако не го познае в началото ,по време на инсталацията ще го спре.Ако по време на инсталацията го свали от нета пак ще го спре и дори може да не те предопреди.Ще го видиш в карантината.За Кашперски е същото. „

Май този начин на защита му се викаше HIPS. Не може да се очаква от VirusTotal да притежава подобна защита.

океан
Пет, 28.09.12, 16:36
” Хубаво, това е така както го казваш. Но аз не искам да стартирам инсталатора, а искам предварително да го проверя, преди да съм започнал инсталирането. Затова и говоря под темата за VirusTotal. Демек, напразни надежди за безопасност. Лично съм се убедил, че вмъкнат вирус в инсталатор не е вирус. Инсталатора служи като маска за вирусите. След инсталацията вече може да имаш вирусно EXE, но късно е чадо. Вирус тотала е негде отатък, а ти трябва да си наясно кое от всички EXE-та да му подадеш разбираш ли пак да сканира. Ако въобще знаеш къде е то. А ти не знаеш, щото инсталатора ти го е лепнал негде по компютъра и ще трябва да си пуснеш вътрешната антивирусна (един брой, не 44) да сканира компа за вредители. Казано инак - VirusTotal не може да ви послужи за тест.
--
Като толкова много те е страх от вируси първо инсталирай на виртуална машина и като разбереш,че е чисто тогава на реалната машина или правиш както аз го правя.

Снимка с акронис и действаш смело .Заразяваш тестваш и като ти омръзни с вируса За 10 мин имаш нова операционна система.
Или ползваш линукса смело.Поне там няма вируси.

tegote
Пет, 28.09.12, 20:04
Тоя пък, Джони си търси вируси за линукс!
programings
Пет, 28.09.12, 20:15
океан
Пет, 28.09.12, 21:07
” Е, това не е вярно. „
От къде знаеш това? Щото аз от няколко години работя на линукс и до сега не ми се е случвало да попадна на вирус .И ми е много интересно как ще се стартира без да му напиша паролата.
programings
Съб, 29.09.12, 11:08
” И ми е много интересно как ще се стартира без да му напиша паролата. „

Ами може да се стартира и без да му напишеш паролата, но само ако има дупка в ядрото, и съответно зловредният код я използва, но това е почти невъзможно, тъй като след установяване на дупка в ядрото, то тя се отстранява почти веднага, и не остава време за разработка на гадини!

редактиран от programings на 29.09.12 11:08
океан
Съб, 29.09.12, 11:48
” Ами може да се стартира и без да му напишеш паролата, но само ако има дупка в ядрото, и съответно зловредният код я използва, но това е почти невъзможно, тъй като след установяване на дупка в ядрото, то тя се отстранява почти веднага, и не остава време за разработка на гадини! „
За точно определена машина ,съвсем целенасочено е възможно да се създаде вирус,но ей така да попаднеш в нета на вирус както са уиндоуските си е на практика невъзможно.Поне аз не съм срещал до сега.
zlatena
Съб, 29.09.12, 22:01
Това разяснение е доста наивно.Съжалявам,не искам да обидя някой,но е така.
редактиран от zlatena на 29.09.12 22:02

<1 2 3 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.