download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Въпрос за инсталиране на линукс

<1 2 >

Автор
Съобщение
nik2009
Съб, 10.12.11, 16:56

RE: RE: RE: Въпрос за инсталиране на линукс

” Мандрейка е платен доколкото знам,Дебиана тия линкове от Distrowatch дето са,аз имах проблеми с 2 iso-та,grub не се инсталираше нещо, все пак на магия го подкарах но не забелязах да е по-лек от убо с тоя гном 3..пък и с флаша трябва де се правят гимнастики.Убо на мен ми тежи a и не ми харесва unity.
Предлагам ти Минт(не случайно е на тая позиция в Distrowatch) и то lmde--> www.linuxmint.com/download_lmde.php.Супер леко е с стария гном(по лек от xfce-то на xubuntu),няма ъпдейти всеки ден,което ми харесва, а и форума е доста посещаван и полезен.
За уин7 нз как са нещата,освен да пробваш.Успех „
За този линукс минт има ли програми в него повечко, например целия офис, нещо за музикална редакция или видео редактиране? Защото по-рано съмкачвал минт, мн отдавна беше, но нямаше никакви програми и те трудно се намират и трудно се инсталират, затова питам дали върви сега с повече неща в него.
И още нещо - ако ми се изгуби grub на уин7, мислите ли, че като поставя инсталационния диск на седмицата и му дам "Поправяне", ще тръгне отново?
редактиран от nik2009 на 10.12.11 16:57
редактиран от nik2009 на 10.12.11 17:00
stanimir_78
Съб, 10.12.11, 19:12
Офис си има -Libre ofis.Не ми се е налагало да редактирам аудио и видео така че не съм се интересувал,но иначе доколкото забелязвам си има всичко(в смисъл като убунту например),плеари,торент клиент,записващи програми и изобщо всичко което се ползва от масовия потребител.Wine дето няма,но може да се качи..
А grub ако се прецака се оправя с live cd на линукса,във форума има теми потърси,като командите се различават леко,в смисъл в зависимост къде на кой дял е бил инсталиран grub.
nik2009
Съб, 10.12.11, 19:28

RE: Въпрос за инсталиране на линукс

” Офис си има -Libre ofis.Не ми се е налагало да редактирам аудио и видео така че не съм се интересувал,но иначе доколкото забелязвам си има всичко(в смисъл като убунту например),плеари,торент клиент,записващи програми и изобщо всичко което се ползва от масовия потребител.Wine дето няма,но може да се качи..
А grub ако се прецака се оправя с live cd на линукса,във форума има теми потърси,като командите се различават леко,в смисъл в зависимост къде на кой дял е бил инсталиран grub. „
Благодаря, ще тегля Минт, ако има нещо след инсталацията ще питам пак.
океан
Нед, 11.12.11, 11:55

RE: RE: Въпрос за инсталиране на линукс

” Благодаря, ще тегля Минт, ако има нещо след инсталацията ще питам пак. „
Има много повече програми инсталирани за разлика от убунту.Освен ,че си има собствено хранилище за програми ,ползва и на убунто и неговите подобни.Ето как изглежда версия 9 .За мен е много по добра от по новите.
Погледни колко налични програми има.

svilen73
Нед, 11.12.11, 17:42
Я дайте по един глас за чисто Убунту или Минт .
nik2009
Пет, 30.12.11, 17:39

RE: Въпрос за инсталиране на линукс

Може ли като си инсталирам всички необходими програми в МИНТ и кодеци, драйвери и т.н , да се запише така линукса на диск, че при преинсталация да си върви със вече така конфигурираните програми в него? Интересува ме, защото ако го инсталирам когато нямам нет ще е добре да има в него всички програми които ползвам. Или пък има ли място някъде където се свалят тези програми, за да мога да ги запиша на диск? Благодаря.
svilen73
Пет, 30.12.11, 21:25

RE: RE: Въпрос за инсталиране на линукс

” Може ли като си инсталирам всички необходими програми в МИНТ и кодеци, драйвери и т.н , да се запише така линукса на диск, че при преинсталация да си върви със вече така конфигурираните програми в него? Интересува ме, защото ако го инсталирам когато нямам нет ще е добре да има в него всички програми които ползвам. Или пък има ли място някъде където се свалят тези програми, за да мога да ги запиша на диск? Благодаря. „

Може разбира се аз така съм си направил убунтуто и след инстал всичко което ползвам си е на него.
Направено е с Remastersys Backup.

nik2009
Чет, 05.01.12, 19:48

RE: RE: RE: Въпрос за инсталиране на линукс

Гледам най-различни клипове, в които представят линукс минт със много хубави теми, разни ефекти при преместване на прозорците и т.н. Моля ви да ми кажете от къде точно да намеря за линукс минт теми и как се инсталират. Много ще съм благодарен ако някой помогне.
nik2009
Нед, 26.02.12, 10:04

инсталиране на линукс

сега искам да питам понеже трябва да махам втория харддиск и да остана с един на които имам уин 7. Налага се да инсталирам отново линукс минт 12. Кажете ми за предпочитане ли е да го инсталирам на същия hard където е уйндоуса или да си купувам втори hard? Дали няма да си пречат като са на един hard? Да го инсталирам ли?
stoqncho
Нед, 26.02.12, 11:02

RE: инсталиране на линукс

” сега искам да питам понеже трябва да махам втория харддиск и да остана с един на които имам уин 7. Налага се да инсталирам отново линукс минт 12. Кажете ми за предпочитане ли е да го инсталирам на същия hard където е уйндоуса или да си купувам втори hard? Дали няма да си пречат като са на един hard? Да го инсталирам ли? „

Няма да си пречи, като са на един и същи хард диск, но на различни дялове(разбира се). Не трябва да си купуваш нов хард диск.

nik2009
Нед, 26.02.12, 18:33

RE: RE: инсталиране на линукс

” Няма да си пречи, като са на един и същи хард диск, но на различни дялове(разбира се). Не трябва да си купуваш нов хард диск.
Сега правя отделните дялове за линукса и ще го инсталирам на същия хард. Благодаря.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.