download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Задача за лаунчер или вирус

<1 2 >

Автор
Съобщение
programings
Пет, 13.01.12, 20:02
Да де, наясно съм, че си има %random%, ама работата е как да се накара да избира Random файл измежду няколко, зададени в променливи например?

Edit: Ето нещо, което долу-горе става за проба. ==> GameLauncher.rar

И що си го изкопирал ся?

joniewalker
Пет, 13.01.12, 20:10
Ако се сложат имената на МР3-ките да са числа - няма ли да стане?
programings
Пет, 13.01.12, 20:40
Напиши в cmd echo %random%, и ще видиш, че всеки път се генерира ново число, което е и смисъла на рандома!
Няма как да знаеш какво е, че да сложиш имена на MP3 според него!

Сигурен съм, че има някакъв начин за избиране на произволна променлива ( която съответно да съдържа нашият път до песента ) чрез %random% в CMD, просто не мога да се сетя!

stoqncho
Пет, 13.01.12, 21:00

RE: Задача за лаунчер или вирус

” Е, за това си има Bat To Exe Converter и работата е опечена с ВАТ файл/лове. „

Може бе, кой както иска.

Оф, цедак! Копирал съм една функция за търсене и казва "И що си го изкопирал ся?" Още малко и език за програмиране ще ме накараш да създам. Като си толкова умен, що не го направи ти, бе? Много си прост, бе! Ти нахвърли нещата, а нищо не направи! Давай, направи го ти като не си копирвач!

tegote
Пет, 13.01.12, 23:14
Трудно ми е да сглабям всичко, няма как да знам всяко скрито действие от команди в батч файла, затова мога само да помоля за готовия вид, тоест за сготвената манджа от готвача майстор. Вече дадох един пример за изискването, ще го дам нагледно пак, има два варианта:

В инсталационната папка на играта има папка "music" и играта game.exe. В папка music има песен, която трябва да се подменя при всяко отваряне на играта с друга музика, но със същото заглавие, тази музика трябва да се добави разбъркано от няколко други песни, които ще поставим в същата папка. Да приемем, че песента на играта е с името game.mp3. В папката ще сложим допълнителни песни с отсъствие на песента game.mp3, като добавим по някой номер след тях (game1.mp3 , game2.mp3 , game3.mp3 , game4.mp3) Следва:
1. Стартираме Launch.exe
2. Launch.exe избира произволен файл от 4-те mp3-ки и му променя името в името game.mp3. След това отваря game.exe.
3. При затваряне на играта (затваряне на game.exe) предполагам, че лаунчера трябва е активен и да разбере, че game.exe не е активен и тогава да върне старото име на избраната песен, за да може при един следващ старт да няма конфликт с дублиране и с ново избиране на 4 песни, всичките те да си имат старото име, а не една да е вече променена и песните да са 3.
Не ме бърка и с BAK функцията, стига да работи!!! Тоест старата песен да си остава на мястото си при неработеща игра. Тогава песните ще трябва да са 5.
Какъв ще е изхода, какъв трик предлагате?

stoqncho
Съб, 14.01.12, 07:09
This GameLauncher2.rar ???

Слагаш файла GameLauncher2.exe, където е "game.exe", отваряш въпросният GameLauncher2, има един бутон(може и без бутон и GUI) и като го натиснеш намира всички MP3 файлове в под папка "music", преименува една произволна MP3-ка от папка "music" на "game3.mp3", стартира файла "game.exe" в същата папка, от която е стартиран Launcher-а, чака докато се затвори "game.exe", след като се затвори преименува отново "game3.mp3" на оригиналното й име, както е било преди промяната. Чудя се дали тези имена на файлове с условни или реалните им?

Проблем: Ако има вече файл с MP3 със същото име, няма да я преименува! Това е по-подразбиране така направено. Може да се направи, първо да търси дали има файл "game3.mp3" и ако има, да го преименува и после да прави другите неща.

редактиран от stoqncho на 14.01.12 07:10
tegote
Съб, 14.01.12, 09:35
С каква програма е направено това Стояне?
insecteater
Съб, 14.01.12, 12:07

RE: Задача за лаунчер или вирус

stoqncho, а този пост помниш ли го?

Програмата е тази *********** (изписва на екрана "Обичам те"). Ще съм ви благодарен ако ми кажете как се правят такива неща.

като те гледам и мед ми капе на сърцето

stoqncho
Съб, 14.01.12, 15:29

RE: RE: Задача за лаунчер или вирус

” С каква програма е направено това Стояне? „

AutoIt

След като инсталираш, после вече може да компилираш кода(в архива на GameLauncher2 и да го редактираш по твое усмотрение) и т.н.

stoqncho, а този пост помниш ли го? „

Помня го разбира се. Не знам да се смея ли, да плача ли?!

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.