download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Втората половина на шахматната дъска

Виж статията
<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
dulo
Пон, 16.01.12, 14:01
Разгледайте и друга гледна точка. Представете си, че сте собственик на завод. Какво бихте избрали: предимно ръчен труд и неуки работници или съвременно оборудване и екип, който може адекватно и самостоятелно да реагира на разнообразните ситуации?
     Нека позная. Ще изберете това, което носи повече печалба и което прави продукцията конкурентна. Иначе може и да не оцелеете.
     За тези процеси ставаше дума.

     Чест и хвала на Азимов и Лем - многократно препрочитани и анализирани.

stiliyangr
Пон, 16.01.12, 17:42
” Разгледайте и друга гледна точка. Представете си, че сте собственик на завод. Какво бихте избрали: предимно ръчен труд и неуки работници или съвременно оборудване и екип, който може адекватно и самостоятелно да реагира на разнообразните ситуации?
     Нека позная. Ще изберете това, което носи повече печалба и което прави продукцията конкурентна. Иначе може и да не оцелеете. „
 Ръчен труд или модерно оборудване - зависи от стандарта на живот в съответната страна. Днес например в една фирма няколко работника трябваше да режат ленти ламарина(защото нямало шини), да ги изчукват на ръка с чук(нямаше и подходящи форми), да ги дупчат и т.н. - за да направят скоби за тръби, които в нормалните държави се поръчват готови...
stiliyangr
Пон, 16.01.12, 17:48
” tegote, коментара ти ме подсеща за една фраза:
"640kb ought to be enough for anybody." „
 Аз бих дал подобен пример с бащата на братя Райт, който твърдял че човек никога няма да може да полети. Разбира се, трудностите пред създаването на ИИ са много сериозни, но това не означава че (ние - хората) трябва да се откажем.
stoqncho
Пон, 16.01.12, 17:59
Замислете се само колко неща са били невъзможни преди 100г., а сега за нас са нещо обичайно и просто? Много ми харесва поредицата Zeitgeist и затова, който ми се гледа, нека изгледа Zeitgeist Addendum 2. Всяко начало е трудно, не може от днес за утре и всичко да е перфектно. Ще поживеем и ще видим кое как ще стане(ако доживеем до тогава).
редактиран от stoqncho на 16.01.12 17:59
anonymous
Пон, 16.01.12, 21:25
Тази статия ми прилича ОБРАЗНО казано като на отгризната наполовина ябълка. Разгледано е в нея всичко от всякаква гледна точка , но не и от човешката същност!А това е ГРЕШКА!Със сигурност втората половина на шахматната дъска ще се попьлни и то по-бьрзо отколкото предполагат авторите и цитираните от тях уж закони! Тук единствено е меродавен фундаменталният закон, за количествените натрупвания и качествените изменения! Еволюцията води неизбешно до революция! Еволюционните натрупвания във всички сфери на живота водят до революционни промени , НО ОСЪЩЕСТВЕНИ от хора, имам предвид статията!Примери всякакви! Как например победилата Америка в Студена Война с такива огромни вложени средства , беше победена от някаква си "Ал Кайда" !? Именно с необикновено решение , креативно до извратеност!Само креативните хора могат да излезнат от общоприетите норми и да вземат на пьрво време непонятни за останалите решения!По този начин и тук ще се направят интуактивни решения ,които няма да имат нищо общо с приложената линия на развитие! Според мен тази тема е повече философско-психологична отколкото техническа, финансова и каквато и да е! За да стане статията пълна трябва да се ОТГРИЗЕ и другата половина на ябълката! Мое виждане!
joniewalker
Пон, 16.01.12, 21:47
” ...Как например победилата Америка в Студена Война с такива огромни вложени средства , беше победена от някаква си "Ал Кайда" ...

Биги, ти съвсем сериозно ли мислиш , че Осама-та гръмна близнаците??? Гледай поне един филм от Замуда , братле. Минаха повече от 10 години. На мен ми трябваха не повече от 24часа да вдена кой е виновен. Или по-скоро - кой не е.

tegote
Вто, 17.01.12, 11:11
Така, и кои бяха тия араби, които превзеха самолетите? Вярващите се обучават дълго на религия, нали не мислиш, че американец е дал идеята на някой от тях и те са го послушали? "Давам ти път да удариш близнаците, после последствията ще ги опраим".
joniewalker
Вто, 17.01.12, 11:39
” ... "Давам ти път да удариш близнаците, после последствията ще ги опраим"... „

Точно така.

tegote
Вто, 17.01.12, 12:00
Аха, значи имаме арабска намеса. А помисли сега пак кой е виновен. Има една поговорка "Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи". Замисли се малко върху нея. И арабина да не е луд да не се сеща че има някаква уловка от тази работа?
joniewalker
Вто, 17.01.12, 12:26
” Аха, значи имаме арабска намеса. А помисли сега пак кой е виновен. Има една поговорка "Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи". Замисли се малко върху нея. И арабина да не е луд да не се сеща че има някаква уловка от тази работа?

Не, има Хамериканска намеса. Горе долу историята с Ван дер Любе, с тая разлика че, след удара на самолетите , няма кой да бъде арестуван.

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.