download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Втората половина на шахматната дъска

Виж статията
<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
anonymous
Сря, 18.01.12, 00:37
¿ какво беше заглавието на темата ? и на каде се отплесна посоката ?
от шахмата до космоса ! . направо не е за вярване ,че има толкова умни и всестранно развити личности тука . но както е рекал поета ...в спора се ражда истината . и каква е истината ?
................................ истината е ,че никои не знае истината .
п.с. тоест евентуално някои знае ,но , поради каква причина би я споделил ?
в този ред на мисли се натрапват някой въпроси , относно – пирамидите – стоунхедж– платото наска – китай ,великата стена – атлантида – свинкса –перу –.и .тн
но както казах темата беше насочена към шаха или по точно дъската на която се играе и математическите принципи . на които се основават .
я някой да сметне колко хода има , да речем коня ?
joniewalker
Сря, 18.01.12, 07:05
” ...я някой да сметне колко хода има , да речем коня ? „

Не поставяш въпроса правилно. На така поставения въпрос отговора е - безкрайно.

anonymous
Сря, 18.01.12, 10:48
Из глежда ,че моето мнение измести коментарите в друга плоскост.Исках с по-малко думи и примери да кажа това което мисля , но не сьм успял.Ще се опитам отново! При човека психиката му и ума е така устроен ,че когато едно действие не дава решение РЕШЕНИЕ се получава чрез НЕ обикновено действие!Ако това го е нямало,нямаше да има и човечество. Човекът щеше да си остане някъде по средата на хранителната верига -щеше да яде малките животни ,а големите него.Всеки знае легендата за Давид и Голиат: Никой от израелските воини не посмял да се изправи срещу огромния Голиат.освен дребния юноша Давид,но той въоще и не мислил да се бори с Голиат ,просто му метнал един камък с прашкатапо челото!Необикновено действие!Ал кайда също ! Водени от инстинктите на древни воини ,те не гледат на врага мощта му ,а слабите му места!И накараха Америка ,а после и света да се страхуват!Накараш ли врага да се страхува от теб ,значи си го победил !По необикновен начин трябва и света да постъпи с тях ,ако иска да ги победи! В случая ДРУГИТЕ ПОЛЕТА НА ДЪСКАТА ЩЕ СЕ ЗАПЪЛНАТ СЪЩО С НЕОБИКНОВЕНИ РЕШЕНИЯ!
stoqncho
Сря, 18.01.12, 11:21
Bigi, затруднявам мозъка си с тези твои изказвания. Мозъка ми се опитва да ги осмисли и пак не успява. Дава на късо и боксува на място. Чак ме заболява главата от мислене. А най-важното, че накрая пак не успява да разбере думите ти. Ти не си виновен, просто не се славя с блестящ ум.

Пак да се отклоня от темата, колко е общия брой на жертвите от терористи? За мен те не са проблем, но както и да е.

anonymous
Сря, 18.01.12, 19:17
Bigi, затруднявам мозъка си с тези твои изказвания. Мозъка ми се опитва да ги осмисли и пак не успява. Дава на късо и боксува на място. Чак ме заболява главата от мислене. А най-важното, че накрая пак не успява да разбере думите ти. Ти не си виновен, просто не се славя с блестящ ум.

Пак да се отклоня от темата, колко е общия брой на жертвите от терористи? За мен те не са проблем, но както и да е. „

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Stoqncho, че ти самия си казал, това което аз искам да обясня, приятелю!. Преди 100 г. сегашните обикновени неща са били невъзможни. А как са станали възможни?В един момент някой е тръгнал по -нов път за да осъществи това, което сега е обикновено! Явно аз не мога да го обясня. Сьс сигурност жертвите са много , при това те като цяло са невинни хора!

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.