download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

EMDB

<1 2 >

Автор
Съобщение
the.6661
Съб, 04.02.12, 14:15
” Нали ти я дадох програмата. Пак ти повтарям - Total Uninstall „
ааа не съм забелязъл сега ще го потърся портейбъл из мамундата пък да видим дали ще се оправя
П.П.
И с тва нещо май няма да стане ... показва ми само папката в програмните файлове... ама не може да е само това , нали се някъде трябва да сейфа обложки, настройки.. (не са и скрити )
редактиран от the.6661 на 04.02.12 14:27
the.6661
Съб, 04.02.12, 14:45
” В Local/VirtualStore не си търсил!
Прав си Но уви там пък изобщо няма нищо (празна папка)
а с тоя тотал ънинстал закучих исках да търся подробно за дадена програма.. оказа се че трябва да е в "про режим" за тая услуга, обаче намоа го регистрирам (за регистрация са описали да му се забрани връзка с нета) е да ама като му се забрани не ще да се регистрира щото няма връзка...
редактиран от the.6661 на 04.02.12 14:46
tegote
Съб, 04.02.12, 20:02
” а с тоя тотал ънинстал закучих исках да търся подробно за дадена програма.. оказа се че трябва да е в "про режим" за тая услуга, обаче намоа го регистрирам (за регистрация са описали да му се забрани връзка с нета) е да ама като му се забрани не ще да се регистрира щото няма връзка...
На XP няма да ти тръгне. На Win7 ще стане. Но трябва да не си с антивирусна. Ако не става регистрация на спрян интернет, пусни интернета, след това я блокирай с уиндоуската стена и след това регистрирай!
Програмата ще разбереш не като инсталираш. Следи я след като приключиш инсталирането. Като я отваряш да работиш с нея. Следи промените на приложението, не на инсталатора. Така ще видиш къде запазва промените.
stoqncho
Съб, 04.02.12, 20:32
” stoqncho изглежда , че при мен няма нищо от това което е при теб странно къде ли си крие настройките под уин 7...

П.П. Търсих за папка "EMDB" във C:UsersAdminAppData
-Local
-LocalLow
-Roaming

Ама там няма нищо...

П.П.2 Абе нали имаше някакви програми (програма) която показва всички създадени файлове, папки , директории от дадено приложение?
Трябва да я има някъде записана конфигурацията свалени обложки и т.н. ама къде...

Цитат
” FILE LOCATIONS:
 EMDB stores its data (database, thumbnails, automatic backups, configuration file) in the same folder it is installed in. An exception to this is when you are running Windows Vista or Windows 7 and installed in the Program Files folder (the default location of the installer). In this case the database, thumbnails and configuration file will be stored in an EMDB folder in your Documents folder. The HTML output will by default be exported to your DocumentsEMDBHTML folder.

PORTABILITY:
 EMDB is fully portable. All settings and data are stored in the folder you installed EMDB in. For this you MUST install outside of the Program Files folder. „

В случая вече знаем кое къде съхранява, но ако не знаем...

Вариант 1: Everything (за всеки случай го стартирай с админски права, защото е възможно да не открие някой файл) - Време не повече от 1-2мин.(много бързо индексира файловете!). Може и с оригиналната търсачка, но е в пъти по-бавно, а времето е пари!
Търсиш по хамалския начин да откриеш някой файл, ако знаеш предварително името на някой от файловете. Често я ползвам, тъй като при мен всичко се намира навсякъде и често забравям кое къде е и доста ми помага.

Вариант 2: Sandboxie - Време малко по-малко от минута(зависи колко си сръчен).
Отвори emdb.exe под Sandbox режим, добави някой филм и към него обложка, затвори програмата и започвай да търсиш в папка Sandbox. Може да комбинираш Вариант 1 и Вариант 2.

Вариант 3: ProcessActivityView - Време за не повече от 5-10сек.(зависи колко си сръчен). Най-добър, най-бърз и най-сигурен.
От менюто File --> Start New Process и другото лесно. :)
+ RegFromApp (ако съхранява и нещо в регистрите)

Комбинацията Вариант 2 + Вариант 3(стартираш ProcessActivityView и RegFromApp под Sandbox режим!) помага и в много случаи, въпрос на воображение. Пък й най-важното, ако се омаже нещо, винаги можеш да започнеш отначало, да пробваш и пробваш, и пробваш... После само изтриваш папка Sandbox и всичко е както било преди това.

Прекалено дълъг текст.

the.6661
Съб, 04.02.12, 21:14
ХА! @stoqncho интерсна информация къде ли не се заврях да търся... Ама и през ум не ми мина , че може да е в "мойте документи" Е сега вече сичко е точно намерих папката всичко е там (да се надявам че ще мине номера със замяна)
редактиран от the.6661 на 04.02.12 21:15
the.6661
Съб, 04.02.12, 21:21
” На XP няма да ти тръгне. На Win7 ще стане. Но трябва да не си с антивирусна. Ако не става регистрация на спрян интернет, пусни интернета, след това я блокирай с уиндоуската стена и след това регистрирай!
Програмата ще разбереш не като инсталираш. Следи я след като приключиш инсталирането. Като я отваряш да работиш с нея. Следи промените на приложението, не на инсталатора. Така ще видиш къде запазва промените. „
На уин 7 е обаче там е "хватката" забранил съм в стената (със правила) ама програмата отказва да се регистрира защото няма връзка с нета Демек ако има връзка ще засече регистрацията за невалидна, но ако и се забрани достъпа до интернет да провери регистрацията отказва да я приеме
tegote
Съб, 04.02.12, 21:58
Не ме слушаш @6661! Ако изпълниш условието както ти казах, програмата ще се регистрира и то без интернет! Но ти не ме послуша, нали? 1000000000% не си послушал.
Изпълни следните условия:
1. Компютъра да няма антивирусна програма!
2. Рестартирай.
3. Интернета спираш.
4. Инсталирай TU.
5. Регистрирай го.
6. Блокирай програмата TU с уиндоуската стена.
7. Пусни си интернета.
8. Пусни си TU и го ползвай.
stoqncho
Нед, 05.02.12, 03:20
” Не ме слушаш @6661! Ако изпълниш условието както ти казах, програмата ще се регистрира и то без интернет! Но ти не ме послуша, нали? 1000000000% не си послушал.
Изпълни следните условия:
1. Компютъра да няма антивирусна програма!
2. Рестартирай.
3. Интернета спираш.
4. Инсталирай TU.
5. Регистрирай го.
6. Блокирай програмата TU с уиндоуската стена.
7. Пусни си интернета.
8. Пусни си TU и го ползвай. „

the.6661 - Какво ще се занимаваш пусни това, спри онова, ала-бала. Аз пробвах да я регистрирам и все пискаше, че съм имал Firewall, който блокирал достъпа й до интернет и да съм я бил спрял. Ъ? Нито Firewall, нито интернет имах(връзката си беше прекъсната), нито други връзки имах, но аз се отказах да се занимавам. Не че ми и е потрябвала, де, но викам да я пробвам, да не изоставам.

Хубавото е, че има пробен период(30 дни), а щом има пробен период, значи за нас е безплатна. Е, има една подробност, че трябва да й намерим чалъма. В случая, ако не е регистирана Total Uninstall ползваш екстрите за стандартната версия.

Стартирай Total Uninstall под Sandbox режим(Sandboxie), затвори я, смени си датата на часовника с 2 месеца напред(демек, да изтече пробния период), стартирай пак Total Uninstall под Sandbox режим, ще ти излезе само прозорче, което те призовава да я регистрираш, ако откажеш, програмата се затваря, ние отказваме и програмата се затваря. Влизаш в папката от снимката(на реалната ти система ще е тази C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Martau\Total Uninstall 5 , но ние НЕ сме я стартирали в реален режим) и изтриваш файловете от снимката по-долу(само 2та маркирани файла и м/у другото "Laino" е името на акаунта). Стартираш отново програмата Total Uninstall под Sandbox режим и вече пак имаш 30 дена пробен период. После вече може да стартираш програмата нормално, след като видиш, че тази процедура е възстановила пробния период!

the.6661
Нед, 05.02.12, 10:52
the.6661 - Какво ще се занимаваш пусни това, спри онова, ала-бала. Аз пробвах да я регистрирам и все пискаше, че съм имал Firewall, който блокирал достъпа й до интернет и да съм я бил спрял. Ъ? Нито Firewall, нито интернет имах(връзката си беше прекъсната), нито други връзки имах, но аз се отказах да се занимавам. Не че ми и е потрябвала, де, но викам да я пробвам, да не изоставам.
Ами и аз това се опитах да обясня на tegote ама сигурно не сме се разбрали И при мене така се заинати просто не иска да се регистрира без връзка с нета , а ако получи достъп ще обяви серийния номер за невалиден...
то като цяло и на мен не ми трябва.. нали цялата история беше заради тая пуста папка на EMDB....
tegote
Пон, 06.02.12, 04:19
” Ами и аз това се опитах да обясня на tegote ама сигурно не сме се разбрали И при мене така се заинати просто не иска да се регистрира без връзка с нета „
На мен да ми обясниш за Total Uninstall?

oldcastle
Пон, 06.02.12, 21:57
” На мен да ми обясниш за Total Uninstall?
Ма ти са имаш за много умен веее!!
tegote
Пон, 06.02.12, 23:32
” Ма ти са имаш за много умен веее!!
"Не питай старило, а питай патило". Но ти и това не го правиш! Мислиш се за много умен. Всезнайко!

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.