download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Споразумението ACTA се очаква да бъде ратифицирано

Виж новината
<1 2 3 4 5 >

Автор
Съобщение
anonymous
Вто, 31.01.12, 21:48
хора наистина ли вярвате в тези недомислици ?
за мен това е насаждане на страх у потребителите „да видим как ще реагират „
и стадното мислене е вече на лице .
имам един въпрос ? коя държава може да глоби всичките си поданници за нещо, за което те имат право дадено им от конституцията ?
и колко време това правителство което е извършило този акт , би се задържало на власт ?
всеки , всеки един има някакъв, според новата така наречена наредба. фаил или „фаилче „ незаконно .
¿и каде ще отидат парите от тези така наречени глоби ? кои ще контролира тези средства ? това са все въпроси ,които никое развито общество , не включая нашето ,би задало .
те ще кажат ,имаш незаконни фаилове ! ние бихме казали ,ам нали за това си плащаме нета ? кое не е платено ?
от цялата тази полемика се натрапват някои въпроси . плащаш си за нет а те глобяват ? странно явление .
и за завършек , че много мастило изхабих ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ .
dreamskill
Вто, 31.01.12, 22:32
Мразя политиката, обаче СДС получават плюс.
ЦЪК
океан
Сря, 01.02.12, 12:06
Да напълним пощите на евродепутатите с протести.

НЕ на тайното споразумение!!!

 Вероятно не знаете какво e ACTA. На български акронимът би се превел "Търговско споразумение за борба с фалшифицирането". Много за него е забулено в тайна. В основите си би трябвало да защитава интелектуалната собственост и да спре ментета на световен мащаб. Такъв механизъм срещу фалшивите стоки в известна степен наистина е нужен. Всичко би било наред, ако обаче три очевидни заплахи не бяха налице:

 - ACTA далеч не се ограничава само до ментетата, а възприема доста широка дефиниция на "кражба" в интернет
 - ACTA практически не позволява на отделните държави да формират собствени закони и предвижда затвор за дребни нарушения, като слушане на пиратска музика!
 - ACTA се обсъжда изцяло в тайна без обществени дискусии и неправителствени организации

 Тук не говорим просто за спиране на торенти! Този договор задължава всички държави да предоставят на мултинационалните корпорации всякаква лична информация за предполагаеми престъпници и действа извън всякаква легална рамка и разбирания на отделните страни. Наказуеми са както тези, които "крадат" интелектуална собственост, така и онези, които пренасят информацията - като интернет доставчици и hosting компании.
 Дефиницията какво е интелектуална собственост е доста общо описана и може да засегне дори блогъри, които споменават търговска марка в критична статия. Същото важи за иновации на малки компании, по-евтини алтернативи и generic лекарства, които не се нравят на големите корпорации.

България вече е подписала споразумението.

 Европейският парламент вече е излязъл с резолюция против ACTA. През юни се очаква да бъде внесен
 за ратификация в Европарламента и точно там ще трябва да бъде отхвърлен!

ТИ ИМАШ ШАНС ДА СПРЕШ ТОВА БЕЗУМИЕ!

КАКВО МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ ТИ?

 Можеш да изпратиш мейл до българските представители в Европейския парламент със следния или подобен текст:

АЗ съм против ратифицирането на ACTA , тъй като считам, че това накърнява правото ми на достъп и търсене на информация, както и личната ми неприкосновеност, гарантирани от конституцията на Република България!
 Като ИЗБРАН ОТ МЕН, представител в ЕП, настоявам да защитите МОИТЕ права, като гласувате ПРОТИВ това срамно споразумение!

Метин КАЗАК - metin.kazak@europarl.europa.eu
Слави БИНЕВ -
Филиз Хакъева ХЮСМЕНОВА - filizhakaeva.hyusmenova@europarl.europa.eu
Станимир ИЛЧЕВ - stanimir.ilchev@europarl.europa.eu
Илияна Малинова ЙОТОВА - ilianamalinova.iotova@europarl.europa.eu
Илиaна ИВAНОВА - iliana.ivanova@europarl.europa.eu
Ивайло КАЛФИН -
Евгени КИРИЛОВ - evgeni.kirilov@europarl.europa.eu
Андрей КОВАЧЕВ - andrey.kovatchev@europarl.europa.eu
Мария НЕДЕЛЧЕВА - mariya.nedelcheva@europarl.europa.eu
Светослав Христов МАЛИНОВ - svetoslavristov.malinov@europarl.europa.eu
Надежда НЕЙНСКИ - Nadezhda.Neynsky@europarl.europa.eu
Владко Тодоров ПАНАЙОТОВ - vladkotodorov.panayotov@europarl.europa.eu
Антония ПЪРВАНОВА - antonyia.parvanova@europarl.europa.eu
Димитър СТОЯНОВ - dimitar.stoyanov@europarl.europa.eu
Емил СТОЯНОВ - emilstefanov.stoyanov@europarl.europa.eu
Владимир УРУЧЕВ - vladimir.urutchev@europarl.europa.eu
Кристиан ВИГЕНИН - kristian.vigenin@europarl.europa.eu

 Имената са в различен цвят, както следва:
 * Червено - "ЗА" ACTA
 * Зелено - "Против" ACTA
 * Черно - "Неуточнена" позиция

 (Тази информация ще се обновява в зависимост от публично обявената позиция на съответния депутат)

 Ако не знаете към кого точно да адресирате писмото, можете да го изпратите до всички , като копирате
 долуизписаните мейли и ги пейснете в полето До... (To...)

 metin.kazak@europarl.europa.eu, filizhakaeva.hyusmenova@europarl.europa.eu, stanimir.ilchev@europarl.europa.eu, ilianamalinova.iotova@europarl.europa.eu, iliana.ivanova@europarl.europa.eu, evgeni.kirilov@europarl.europa.eu, andrey.kovatchev@europarl.europa.eu, mariya.nedelcheva@europarl.europa.eu, svetoslavristov.malinov@europarl.europa.eu, Nadezhda.Neynsky@europarl.europa.eu, vladkotodorov.panayotov@europarl.europa.eu, antonyia.parvanova@europarl.europa.eu, dimitar.stoyanov@europarl.europa.eu, emilstefanov.stoyanov@europarl.europa.eu, vladimir.urutchev@europarl.europa.eu, kristian.vigenin@europarl.europa.eu

 Повече информация за ACTA можете да получите от блоговете на Григор Гачев, Боян Юруков, Нели Огнянова
 Мейл листата е взета от официалната страница на ЕП.

 Използвани са материали от Блога на Боян Юруков

 ССИ ( zamunda.net ) подкрепят спонтанните протести организирани ТУК и благодарим на всички за доблестната, гражданска позиция!

http://zamunda.net/

tegote
Сря, 01.02.12, 12:27
Полза от мейли няма никаква! Не знам защо са им тези мейли.
океан
Сря, 01.02.12, 12:39
” Полза от мейли няма никаква! Не знам защо са им тези мейли. „
И на теб ако ти пратят много имейли ,относно нещо,което зависи от теб, ще се замислиш какво правиш.И ще разбереш ,че следващата стъпка ще е нещо повече от предупреждение.
programings
Сря, 01.02.12, 13:48
Пожелавам ви успех!
tegote
Сря, 01.02.12, 13:51
Ако ми пратят много мейли няма нито да ги броя, нито да ги поглеждам. Няма да ползвам пощата си, само защото някой ми е дал адреса да се налива със спам. Това действа негативно и отблъскващо. Ако някой се опитва да ме манипулира може да ме озлоби с действието си и да доведе до обрат, напук да му се сервира точно обратното. При това е ясно, че народа иска да лапа, а в случаят се защитават интересите на някакво малцинство, именно затова става тайно и скрито, тъй като това "малцинство" има права над изделията, които прави.
Вайх...! Защитих ги! Сега ще нарушат моите права да споделям. Но.... помислете си, че ние нямаме никакви права да споделяме! Всички права са запазени за автора. Като отвориш CD или касетка какво четеш? "Всяко копиране, премонтиране, показ, препродаване, заемане или даване под наем, публично представяне, излъчване по ефирни или кабелни телевизионни мрежи на филма или части от него без разрешение на лицензианта са строго забранени."
Когато успееш да ги убедиш, че ти имаш права над това, вече може да претендираш за сваляне на подписката.
mayhem1
Сря, 01.02.12, 19:40
Абе хора , какви права дъвчете още бе ?!?!?
- Софтуер, който може да чете съдържание, "заключено" с цел защита на авторски права, автоматично става незаконен. (Дори ако е използван само за четене на законно придобито съдържание.) Също така незаконно става разкриването на файлови формати, методи на "заключване" (шифроване, обфускиране и т.н.), и други подобни.
Сиреч купуваш си диск , рипваш го на компа си , качваш го на емпетройката да си слушкаш , гепят те и те глобяват за всяка песен , която не е закупена от айтюнс ! Защото това , според АСТА е фалшификат . Изпиратствал си собствения си диск ! Колата е открадната , ама си е тука !?
Извадете си кратуните от задниците (pompq , не идвай тук пиян) и погледнете отвъд паничката на другарчето до вас . Ченгета , митничари , бирници , прокурори и секви други задници , ще ви изнудват за пари легално ! Ще ви дерат за всеки един файл на компютъра ви , а авторите за които сте се загрижили няма да получат и стотинка . Няма дори да чуят за това !
Американка ( jammie thomas rasset ) беше осъдена да заплати $1.5млн за 24 нелегално свалени песни . Песни , не албуми ! Моето плейърче е 4ГБ . Я да видим колко песни са това ...
Ченгето просто ще се ухили и ще каже "брой 5 бона или те давам на MPAA да те гони по устав ( ACTA )" . Пък ти върви да водиш дела в чуждестранни съдилища ...
Правителството , което НИЕ сме избрали да работи за НАС , подписва тайно споразумение , с което НИ оставя незащитени пред чужди закони . Това не трябва да допускаме ! За авторските права вече писах по-горе . От близо 100 000 заглавия в Замунда , в момента се следят за спазване на правата двайсетина . Тоя , който ги следи не го интересуват другите . Защо ли ?
zlatena
Сря, 01.02.12, 20:14
” Ще ви дерат за всеки един файл на компютъра ви , а авторите за които сте се загрижили няма да получат и стотинка . Няма дори да чуят за това !
Хе,това изречение ми напомни на казаното преди време от Р.Столман.
Цитат:
"Тук, разбира се, възниква един фундаментален въпрос, но не за авторското право, а за правата на авторите (това са две различни неща). Например – милиони хора теглят от интернет музика. Споделянето на музика в Мрежата е нещо напълно нормално и трябва да се легализира, а всяко правителство, което забранява това, трябва да се разглежда като престъпно, смята Столман. И продължава: Вие вероятно сте чували пропагандата, че като споделяте музика, ограбвате музикантите. Това не е вярно, смята Столман. Вие вредите на звукозаписните компании. Трябва да се срамувате не когато теглите от интернет музика, а когато купувате компактдискове, защото тогава позволявате на компаниите да трупат печалби и изобщо не подпомагате музикантите."

от тук
..........................
Това пък е другата страна на медала:
http://ec.europa.eu/information_society/eyouguide/fiches/glossary_ipr/index_bg.htm

phrozencrew
Сря, 01.02.12, 21:22
Така и не можах да разбера за кои страни се лобира с протестите срещу ACTA. А наистина се опитах .
Предполагам само, че доста българи са заблудени и манипулирани с всичкия тоя шум и вероятно някой има огромна изгода от тази заблуда! Ето ви текста на български:
http://register.consilium.europa.eu/pdf/bg/11/st12/st12196.bg11.pdf

Искам да ви кажа, че в момента българския закон е дори по-строг от посочените точки в ACTA. Нещата срещу които се протестира не включват България, по-скоро протеста може да помогне на други страни, които си нямат такива закони. Ако планирате да емигрирате в страна, в която законите за авторско право са по-неглижирани, тогава има смисъл от протеста, но иначе е по-добре да се протестира срещу закона, а не срещу ратифицирането на ACTA от нашата страна. Дет се вика ние ехее от кога сме го ретифицирали ! Не прибързвайте с и с заключенията. Определено подобни въпроси изискват публични дискусии, защото, това, че сме се подписали означава, че можем да повлияем на текстовете, които ще се ратифицират.
Това, че в случая ACTA обхваща страшно много държави, в стремежа да защити авторското право по време на криза, подхранва допълнително въображението на всички любители на "световната конспирация" и превръща дискусиите в свинщина, нямаща нищо общо с фактите и валидните закони. Даже се стига до виртуално противопоставяне на "Америка срещу Русия" (естествено), "Америка и Европа срещу интернет", "Китай срещу Европа и третата световна война заради интернет" . Та такива неща.
Не се напрягайте много за това, освен ако не сте емигрант. Борбата трябва да се води умно и трябва да се удря там, където има смисъл.

<1 2 3 4 5 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.