download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Споразумението ACTA се очаква да бъде ратифицирано

Виж новината
<1 2 3 4 5 >

Автор
Съобщение
anonymous
Сря, 01.02.12, 22:06
Хахах - не е точно така.
В момента трафика може да се следи с заповед, приеме ли се тая напаст ще се следи постоянно.
МП3-ка, която си свалил от нета нелегално, не те прави престъпник, но приеме ли се тая напаст - ставаш престъпник и те чака затвор!
mayhem1
Сря, 01.02.12, 22:25
ЧЛЕН 6 Общи задължения във връзка с прилагането
1. Всяка от страните по споразумението гарантира наличието на процедури по правоприлагане в своето право, които да позволяват ефективни действия срещу всякакво нарушение на правата върху интелектуалната собственост, обхванати от настоящото споразумение, включително и на бързи производства, с оглед предотвратяване на нарушения , както и на правни средства за възпиране на всяко последващо нарушение. Тези процедури се прилагат по такъв начин, че да се избегне създаването на препятствия пред законната търговия и да се осигурят предпазни механизми срещу злоупотребата с тях.

2.Процедурите, приети, поддържани или прилагани в изпълнение на разпоредбите на настоящата глава, следва да бъдат справедливи и безпристрастни и да гарантират подходяща закрила на правата на всички участници в тях. Те не следва да са ненужно сложни или скъпо струващи, или да водят до неразумни ограничения във времето или неоправдани забавяния.

3. При прилагането на разпоредбите на настоящата глава всяка от страните по споразумението следва да взема предвид необходимостта от пропорционалност между тежестта на нарушението, интересите на трети лица и приложимите мерки, правни средства за защита и санкции

4. Никоя от разпоредбите на настоящата глава не трябва да се разглежда като изискваща от която и да е от страните по споразумението да търси отговорност от свои длъжностни лица за действия, предприети в изпълнение на техните служебни задължения.

Нека шоуто започне сега ! ... Едвам съм седнал да чета и вече получих семеотделяне Наистина си нямаме такива закони ...
Фрозен , мерси за текста ! Не ми беше попадал в пълния си вид . Гледам , стараеш се да държиш възможно най-мек тон , че да не се обиди някой НЕма нужда . Носим на критика ( и на студ ) Стигнал съм до Член 9 Обезщетение за вреди ( също много интересен )
При определяне размера на вредите, понесени вследствие на дадено нарушение на права върху интелектуална собственост, съдебните органи на дадена страна по споразумението са оправомощени inter alia да вземат предвид всякакви законови мерки за компенсации, за които носителят на правата претендира , като те могат да включват пропуснати ползи, възстановяване на стойността на търгуваните в нарушение стоки или услуги, измерена по пазарни цени, или по препоръчителната продажна цена на дребно.
nice
А колко още има за четене ....

tegote
Сря, 01.02.12, 23:02
Моля-моля! Има една поговорка "Музикант къща не храни". Тя е вярна. Просто времето, в което живеем е някакво глупаво. Музиката до ренесанса си е била бизнес. От ренесанса нататък в епохата на прогреса докато свят светува правенето на музика е само хоби! Помислете си как ще бъде музикалната индустрия след 100, 200, 500 години. Хайде да превъртим напред и да се спрем на след 1000 години. Дай боже някой от това време да ми чете поста. Ама уви, сървърите ще са вероятно изпушили или ще закрият сайта и децата ще си направят нов. Та след 1000 години толкова много ще а наситен пазарът, че звукозаписните компании ще проявяват интерес да продуцират единствено артистите, които им платят за собственото си удовлетворение, тези които свирят и пеят за хоби, тъй като от друга страна бизнесът ще се държи от собствениците на сървъри, който ще е 1000 пъти по-евтин за съхраняване на старите класики в lossless формат, отколкото да издават през студио - та на носител. Евтин, защото песните си нямат автори - те отдавна ще са заровени на два метра в земята, а музиката им остава на поступаш.
Дали някой схвана за кво говоря?
stoqncho
Сря, 01.02.12, 23:33
” Дали някой схвана за кво говоря?
Тц
kookki
Чет, 02.02.12, 00:12
Аз тълкувам нещата със следната аналогия (тъй като всичко опира до пари, свеждам нещата до тях):
Някоя легитимна печатница печати пари за държавата. И аз имам принтер и не ме бърка да си печатя. Ако разпечатаното от мен си го налепя по стените, вместо тапети, не могат да ме барнат, ако си пазарувам с моите печатни издания или ги пласирам на по-ниска цена, нещата са други.
Ако в асансьора си намеря 20 лева, никой няма да го интересува ( по същия начин мога да намеря песен в нета ), ако обаче си намеря 4 мильона на ЖП релсите или ще трябва да си ги харча тайно като престъпник, или да ги предам на държавата, срещу награда - часовник, защото ще ми скъсат задника, ако съм никой.
Според мен много се вживявате. Миналата година ми откраднаха винетния стикер на колата, като вторият отрязък, касовата бележка и квитанция, гарантиращи законното му придобиване, останаха при мен и не са в крадеца, въпреки това нито един полицай не е поискал да регламинтирам произхода на стикера, залепен на автомобила. Затова и се крадат.
То и цигари без бандерол е незаконно да купуваш/продаваш, но и до днес си ги продават. А накои хора дори забогатяха, въпреки че Б.Б. се изказа, че ще хване всяка кутия.
trolei
Чет, 02.02.12, 10:58
” .............. Ако в асансьора си намеря 20 лева, никой няма да го интересува ............. „
.............................................................................
Ако ги намериш в твоя собственост (земя, жилище, автомобил, джоб на дреха) трябва да ги предадеш на полицията. Ако ги намериш извън твоята собственост (улица, магазин, стадион) трябва да уведомиш полицията. Същото е и за вещи (предмети) - телефон, портмоне, чадър, скъсана найлонова торбичка, недоядена кифла и т.н. Щом си намерил нещо което не е твое - бегом до най-близкото РПУ, анонимноста е гарантирана . Иначе носиш отговорност за противозаконно притежание и неправомерно ползване. Може да звучи абсурдно а и си е абсурдно, но е според закона .
"1984"-та вече е реалност а АСТА е просто "наредба за приложение на закона".
tegote
Чет, 02.02.12, 11:14
За съжаление законът не е изпипан както трябва и подтиква хората да извършват престъпления. Например като намериш изгубена лична карта знаете ли после какво се случва? Вместо просто да я предадеш на полицията, както трябва да бъде, те ще те задържат за да пишеш обяснение и да ти вземат данните. Аре чупката! Аз така намерих една карта на шосето, вероятно на пияндурник, на едно момче и от едно място я сектросах на друго. Чувствам че съм виновен, но законите са такива, че да не си вреш носа дето ти не е работа.
trolei
Чет, 02.02.12, 11:35
.....tegote - '' За съжаление законът не е изпипан както трябва и подтиква хората да извършват престъпления. Например като намериш изгубена лична карта знаете ли после какво се случва? Вместо просто да я предадеш на полицията, както трябва да бъде, те ще те задържат за да пишеш обяснение и да ти вземат данните. Аре чупката! Аз така намерих една карта на шосето и от едно място я сектросах на друго. Чувствам че съм виновен, но законите са такива, че да не си вреш носа дето ти не е работа.
Само ми е чудно какво се случва, когато се изгуби GSM? Следят ли IME и колко време се следи това? ''.....
.....................................................................
По IMEI проследяването е ако подадеш жалба до оператора - преди време операторите уважаваха жалбите само ако телефона е над някаква стойност, мисля, че беше над 200 лв. - тази услуга не е безплатна, за проследяването се плащаше 50 лв. (преди 4-5 години) . Другия вариант е след жалба в полицията, полицейските инспектори ако сметнат за необходимо, да извършат разследване и тогава вече те си уреждат проследяването от оператора/операторите.
И в двата варианта, ако си загубил телефона, си поемаш сам разходите за нова SIM карта и активиране, че и глоба за "анулирването" на изгубената. Ако са ти го откраднали, не плащаш нищо - само, че трябва полицейското разследване да докаже кражбата (а не е загубен по твоя вина и лъжеш че е кражба). Разследването е поне 2 месеца (в най-бързия вариант, ако си важна клечка или са ти познати). Може да се наложи да доказваш, че "нямаш сестра която е к..рва" , демек, че не си го продал на крадеца ако изобщо го хванат.
С една дума, не си купувай скъп телефон.

П.П - Интересна работа, tegote публикува отговор - постнал съм го чрез копиране, после го редактира (изтри последните си две изречения - за GSM-ите) , но под поста му не се появи пояснение, че отговора му е редактиран (променен) и излезе, че отговарям на въпрос който не е зададен .
А моите редакции си излизат ! Tegote, да не си хакнал сайта и да го манипулираш ?

редактиран от trolei на 02.02.12 11:41
редактиран от trolei на 02.02.12 11:49
редактиран от trolei на 02.02.12 11:57
tegote
Чет, 02.02.12, 14:28
Ако бях някъв, щях да делна коментара ти, защото се отклоняваме от темата. IMEI се следи успешно и няма разследване след като пуснеш жалбата. Въпроса е колко време ти го следят.
trolei
Чет, 02.02.12, 15:16
” Ако бях някъв, щях да делна коментара ти, защото се отклоняваме от темата. IMEI се следи успешно и няма разследване след като пуснеш жалбата. Въпроса е колко време ти го следят.
Няма установен срок. по преценка на разследващите или оператора.
....................................................

Сега по темата : http://trakerbg.com/smf/index.php?topic=1113.msg50536;topicseen#msg50536

<1 2 3 4 5 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.