download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Doro PDF Writer

<1 2 3 >

Автор
Съобщение
anonymous
Пет, 05.12.08, 17:52
На първо четене, се справи добре
angelicstar
Пон, 08.12.08, 16:58
Абсолютно е върха!
Става даже за разни професионални работи. Adobe Writer направо патки да пасе!
anonymous
Пон, 08.12.08, 17:27
Doro Pdf Writer си е добра като виртуален принтер , но не е професионална, аз не я ползувам защото досега никoй не ми е доказал ,че има смисъл и логика да си прехвърляш от NotePad или Word към Pdf.
За мен това си е смотан формат по замисъл и изпълнение , с последващи маса затруднения , неудобен е за последваща равота.
Изглежда по представителен , но и това си е халюцинация , според мене.
Pdf - никога.

Ако все пак се наложи по непреодолими обстоятелства препоръчвам тази , но разкрачена:
Nitro PDF Professional

редактиран от anonymous на 08.12.08 17:30
boy4o
Пон, 08.12.08, 17:41
Вероятно е въпрос на лична преценка, но мен Doro-то много пъти ме е вадило от критични ситуации. Като ти сервират схема, диаграма или - не дай боже - чертеж, правени на Word или някаква екзотична програма, изпечатването в PDF файл и, евентуално, последваща обработка с Illustrator е единственото спасение!
insecteater
Пон, 08.12.08, 17:44
Напротив, pdf си е много добър универсален и преносим формат, за да си сигурен, че това което си направил изглежда еднакво навсякъде. Няма нужда от ограничения било то платформени или финансови, за да обменяш pdf файлове.

А каква последваща работа търсиш от pdf? Той не е направен с цел после повторно да го редактираш. Напротив - целта му е обратната - да представиш нещо готово и завършено което се вижда 1:1 навсякъде. Не знам защо намесваш word или notepad.

anonymous
Пон, 08.12.08, 17:50
” Вероятно е въпрос на лична преценка, но мен Doro-то много пъти ме е вадило от критични ситуации. Като ти сервират схема, диаграма или - не дай боже - чертеж, правени на Word или някаква екзотична програма, изпечатването в PDF файл и, евентуално, последваща обработка с Illustrator е единственото спасение! „
=========================

Правене на чертежи на Word ли имате предвид и как те се подобряват като се прехвърлят в друг формат ?'

Със Adobe Illustrator ли казвате се коригират чертежи ?

anonymous
Пон, 08.12.08, 17:56
” Напротив, pdf си е много добър универсален и преносим формат, за да си сигурен, че това което си направил изглежда еднакво навсякъде. Няма нужда от ограничения било то платформени или финансови, за да обменяш pdf файлове.

А каква последваща работа търсиш от pdf? Той не е направен с цел после повторно да го редактираш. Напротив - целта му е обратната - да представиш нещо готово и завършено което се вижда 1:1 навсякъде. Не знам защо намесваш word или notepad. „

===========

Бихте ли ни казал защо Pdf e по добър от Word и с какво , че трябва да се стремим към него.
По замисъл и изпълнение Word е една мнoгoкратно по мощна и ефикасна програма.
Какво означава , че с Pdf си сигурен че това , което си направил изглежда еднакво навсякъде?
За какви финанси , и ограничение се намеква ?
Защо трябва да обменяш Pdf файл вместо Word document ?

Ето казуса.

Да не говорим ,че като виртуален принтер Doro Pdf се връзва с браусера автоматично , за разлика от другата.

Аз почвам да се замислям от нещата , както се поставят тука , от по напреднали , които да са авторитет .

редактиран от anonymous на 08.12.08 18:22
редактиран от anonymous на 08.12.08 18:26
boy4o
Пон, 08.12.08, 17:58
” =========================

Правене на чертежи на Word ли имате предвид и как те се подобряват като се прехвърлят в друг формат ?'

Със Adobe Illustrator ли казвате се коригират чертежи ? „

Колкото и да е странно, но се срещат психопати, които наистина използват Word за чертежи. Когато е необходимо, Illustrator е достатъчно добро средство за дребни поправки по тях. Или поне да се експортира чертежът във формат, по-удобен за отваряне с подходяща програма.
insecteater
Вто, 09.12.08, 12:36
” ...
Бихте ли ни казал защо Pdf e по добър от Word и с какво , че трябва да се стремим към него.
... „
Няма място за сравнение и подобна дискусия, просто предназначението на двата формата е различно. Между другото току що ми се наложи да направя следният номер - една бланка от национална агенция за приходите ми дойде в някакъв измислен формат дето само с някакъв viewer можех да го гледам. А ми трябваше да я сложа в една презентация. Слава богу че този viewer имаше Print... и с помощта на програма като тази си извлякох pdf и след това без проблеми го обърнах на gif-че за да я сложа в презентацията.

” Какво означава , че с Pdf си сигурен че това , което си направил изглежда еднакво навсякъде? „
Ами това си означава, че където и да ида ми е все тая дали имат инсталиран еди си кой шрифт, или че еди си коя таблица ще се появи изместена нанякъде понеже някой стил на някой параграф бил друг.

” За какви финанси , и ограничение се намеква ? „
Ms Office е платен. Програми за преглеждане на pdf файлове под път и над път, макар че още веднъж да спомена, предназначението им е различно.

” Защо трябва да обменяш Pdf файл вместо Word document ? „
Не е задължително. Ако ще го редактираш в последствие, обменяш doc. Ако си направил бланка или чертеж или брошура или каквото ще да все в тоя дух, тогава Pdf е по подходящият вариант. Отиваш където и да е, отваряш и натискаш print. Или го пращаш в занзибар и ти е все тая дали там са чували за офис пакет, важното е да ти видят чертежа и да ти пратят съответният детайл.
 
” Ето казуса.

Да не говорим ,че като виртуален принтер Doro Pdf се връзва с браусера автоматично , за разлика от другата.

Аз почвам да се замислям от нещата , както се поставят тука , от по напреднали , които да са авторитет . „

Конкретно за тази програма не знам, мисля че дискусията е за дф формата по принцип. А пък това кой е авторитет и кой не - не ми е много ясно. Всички тук сме потребители и всеки има право на мнение, а иначе истината се ражда в дискусиите (в спора ).
anonymous
Чет, 08.01.09, 09:31
Благодаря за програмата!
anonymous
Съб, 28.02.09, 23:55
Тази програма да не е кръстена на Doro Pesch? Извинявайте,ама ми излезе при търсене за Doro Pesch...иначе не знам колко качествена или некачествена е програмата.
karadzha
Нед, 01.03.09, 06:33
” Тази програма да не е кръстена на Doro Pesch? Извинявайте,ама ми излезе при търсене за Doro Pesch...иначе не знам колко качествена или некачествена е програмата. „

 Разработчикът явно има общо с наше село, та я нарекъл Доро. Това е в чест на любовта между кака Дора и Зоро. Ама име като Дора и Зоро PDF Writer му се видяло дълго и се появило Доро PDF Writer

angelicstar
Пет, 24.04.09, 16:28
Ами направо е мания програмката. Току що ми отърва задника от стра-а-ашна гадост.
Един тупан беше пратил някаква ценова листа на HTML понеже му правим нещо каталог. Ама текста от нея не се вади по никой начин. Конвертира се на маймуница. Някои редове даже въобще не може да се извадят.
Накрая я изпринтих на Doroто и така си я плюснах във файла. Тъпифона даже остана доволен.

<1 2 3 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.