download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Какво стана със старите операционни системи за персонални компютри

Виж статията
<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Съб, 05.05.12, 09:31
Това, че е имал 1 000 000 сваляния не значи НИЩО. Ми ако Ябълката пуснат демо версия на най-новата си супер-дупер ОС, която работи и на ПЦ, само за да я пробваш - не 1 милион, ами 10 ще направи.
В Америка, а и в средите, където се върши сериозна работа се ползва Мак, това, че българите си наблягаме на хакнатия прозорец е друг въпрос.

П.П.-Тука говоря за МАК ОС, не за хардуера им, който наистина е излишно скъп.

joniewalker
Съб, 05.05.12, 09:40
” Това, че е имал 1 000 000 сваляния не значи НИЩО.... „

Значи.

” П.П.-Тука говоря за МАК ОС, не за хардуера им, който наистина е излишно скъп. „

Да, ама едното не може без другото

anonymous
Съб, 05.05.12, 15:27
Може и още как. Спора отива към безмислен...
galkamalka
Нед, 06.05.12, 08:17
on/
Как се нарича човек(акаунт), който има за основна цел да пише абсолютно неадекватно селектирани простотии само и само да напише някъв коментар?!
Отговор:
Раздвижвач на платени форуми
phrozencrew
Нед, 06.05.12, 09:52
” Навсякъде Мак е разпространен толкова , колкото и тук. Горе долу процент, два - най-много. „
Грешиш. Можеш да видиш статистиките за употребата на MAC-ове и процентите са в пъти повече от виртуалната ти фантазия (Usage share of operating systems):

” Например - Линукс НИКОГА няма да стане масова ОС и да влезе по домовете на хората. „
Още едно грешно твърдение. Linux вече е масова OS и то много по-масова от window$. В мобилните устройства кърти пазара. Хубавото е, че се появяват все повече Linux-базирани мобилни операционни системи. NOKIA най-накрая също се сетиха, след 2 годишно закъснение, че най-правилния път е Linux и изкараха набиращия мощно популярност модел Nokia N9 с MeeGo Linux OS, който за разлика от телефоните им с Window$ ОС е на много по-ниска цена!
От статистиката по-горе можеш да видиш как се движи Android (тотален победител), Bada OS на Samsung също върви мощно напред:

Пазарния дял на мобилни устройства нараства лавинообразно. Нищо чудно до десетина години основните устройства за работа, браузване и забавление да са таблети и нетбуци.
Джонка, колкото и да ти се иска монополистите от Рендмънд да продължават да изнудват пазара и потребителите, света ще се промени. Всяка империя има възход и падение. Може би наближава падението на M$, въпреки неистовия им стремеж в момента да купуват патенти (аххх, тези хлъзгави копеленца!!).

anonymous
Нед, 06.05.12, 10:02
Още нещо - Линукс се предпочита от производителите на мобилни компютри, защото... е свободен и могат да го сложат на 20 000 бройки без нито 1$, докато с винблоузът цената на крайния продукт се вдига, без никаква възвръщаемост за производителя.
tegote
Нед, 06.05.12, 10:19
” Може би наближава падението на M$, въпреки неистовия им стремеж в момента да купуват патенти (аххх, тези хлъзгави копеленца!!). „
Само да попитам програмистите - когато правите програма за линукс ли я правите или за уиндоус? Каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
joniewalker
Нед, 06.05.12, 10:31
” Още нещо - Линукс се предпочита от производителите на мобилни компютри, защото... е свободен и могат да го сложат на 20 000 бройки без нито 1$, докато с винблоузът цената на крайния продукт се вдига, без никаква възвръщаемост за производителя. „

Така е, и след това потребителя , който е купил лапа с Linux вика специалист да му сложи така презряния Windows ....

phrozencrew
Нед, 06.05.12, 10:34
” Само да попитам програмистите - когато правите програма за линукс ли я правите или за уиндоус? Каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го направи. „
Аз понякога да. Въпреки, че за много от ежедневните нужди не е необходима отделна програма, защото шеловете разполагат с готови инструменти.
joniewalker
Пон, 07.05.12, 17:51
” on/
Как се нарича човек(акаунт), който има за основна цел да пише абсолютно неадекватно селектирани простотии само и само да напише някъв коментар?!
Отговор:
Раздвижвач на платени форуми

Отговор - теготе.

insecteater
Пон, 07.05.12, 20:39
” Само да попитам програмистите - когато правите програма за линукс ли я правите или за уиндоус? Каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го направи. „

На openfest-a един човек изрази съжаление, че се е захванал само с .NET платформата.
Въпроса ти е странно зададен. Когато се прави програма, тя се прави за операционната система под която е необходимо да работи. Ако е комерсиална, зависи какви клиенти се целят и кой сегмент от пазара трябва да се покрие. Освен това ИЛИ-то което слагаш във въпроса си също идва безсмислено - ако се гони масовост например програмата се прави И за едното И за другото и за ТРЕТОТО ако трябва. Освен ако под програмист не разбираш някое квартално хлапе, наскоро научило един език, мислещо си че е хванало господ за шлифера.

tegote
Пон, 07.05.12, 22:58
” Освен това ИЛИ-то което слагаш във въпроса си също идва безсмислено - ако се гони масовост например програмата се прави И за едното И за другото „
Значи вярно програмистите уважават Windows OS. Така си и знаех.
Критериите по селекцията не ме интересуват. Фактите говорят.
joniewalker
Вто, 08.05.12, 08:56
” Значи вярно програмистите уважават Windows OS... „

Да речем че се - съобразяват.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.