download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Бил Гейтс не подкрепя таблетите в класните стаи

Виж новината
<1 2 >

Автор
Съобщение
tegote
Пет, 29.06.12, 23:53
” Ако технологията "гласово разпознаване" се усъвършенства достатъчно, сигурно тогава вече ще си заслужава да си без клавиатура. „
Е това ще се случи с всички компютри. Но като остареят внуците ни. Ние живеем в праисторическо време и няма как да сме свидетели на всичко в техническата еволюция, човек не може да бъде свидетел на всяко откритие. Все пак има много поколения след нас. А ние сме точка в безкрайността! Технологията е в такъв стадий, че не всеки приема новото като добре дошло. При положение, че старото още работи!
phrozencrew
Съб, 30.06.12, 10:08
Това, че ние не можем да си позволим алтернативни клавиатури, не означава, че и хората на запад не могат. Технологията е развита. Примерно ролл-клавиатурите или лазерните..

Може да си я купите от тук.
На мен са ми много интересни магическите кубове на Celluon:

... или

Можете да си закупите и от Amazon.
Сигурен съм, че се работи и за други идеи. Кризата до някъде забави подобни продукти да поевтинеят и да нахлуят с бум и на нашия пазар. Но рано или късно ще станат стандарт. Никой няма да тръгне да мъкне огромни пластмасови клавиатури, а такива малки джаджи, които се навиват или просто се пъхат в джоба.

stoqncho
Съб, 30.06.12, 13:01
” навиват или просто се пъхат в джоба.

Готини куб, но много пари.

Навиващата се клавиатура не е толкова скъпа, че да не могат да си я позволят някои хора.
По-скоро сме традиционалисти и трудно се отказваме от старото. От може би 2-3г. вече навлезе модата на лаптопите и масово започнаха да си ги купуват. Кофти на лаптопите е, че не можеш да ги ъпгрейднеш, както персоналния компютър(PC). Предполагам, че лаптопите ще започнат да взимат превес пред PC, както ще започнат и стандартните клавиатури да умират, мишки и всичко, което сме свикнали - техническа революция.

Стационарен телефон с въртяща се ролка -> Стационарен телефон с тонално набиране -> Стационарен телефон с безжична слушалка -> (Сателитен телефон???) -> Мобифон -> GSM -> Smartphone -> Друго не се сещам в тази категория.
И това е за 10г. приблизително, няма как да си представим какво ще е след други 10г. Сигурно секс куклите ще са по истински от истинска жена.

редактиран от stoqncho на 30.06.12 13:02
океан
Съб, 30.06.12, 16:31
Има и мишка на същия принцип.
http://celluon.com/products_em_overview.php
tegote
Съб, 30.06.12, 17:24
С обикновена мишка се работи най-прецизно. А навиваща се клавиатура съм виждал и в Плевен, в оня магазин на "Електроника и Софтуер", намиращ се срещу Дом на Книгата. Щом я хванах в ръце и ми се отщя това лепкаво и глухо нещо, мотаещо се из пръстите ми. По-хубаво от класическата клавиатура - няма! Пластмасата си остава лукс!
programings
Съб, 30.06.12, 18:07
Природозащитник да харесва пластмасата?

Уоу!

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.