download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Компютъра пише автоматично "qqqqqqqq"

<1 2 >

Автор
Съобщение
nobilo
Сря, 21.11.12, 21:40
Караджа,всичко ,което казваш е истина,  но 
младите искат с един клик да си оправят грешките
и нямат време и не желаят да четат много,не искат
да търсят ключове в регисъра и да преглеждат и спират
процеси,и точно за това е "RefreshPC" за XP,малка,светкавична и производствена
http://www.xp-smoker.com/refreshpc.html
karadzha
Сря, 21.11.12, 22:33

RE: Компютъра пише автоматично "qqqqqqqq"

” Караджа,всичко ,което казваш е истина,  но 
младите искат с един клик да си оправят грешките
и нямат време и не желаят да четат много,не искат
да търсят ключове в регисъра и да преглеждат и спират
процеси,и точно за това е "RefreshPC" за XP,малка,светкавична и производствена
http://www.xp-smoker.com/refreshpc.html

Тая програма може да се окаже много добра, та взех, че я описах. Но кога ще я представят не знам (имам още около 10 нови в работилницата дето чакат от месец да видят бял свят).

anonymous
Пет, 23.11.12, 11:14
Оправих си компютъра още преди няколко дена, но бях спрял да чета темата след определени коментари, чак сега виждам, че сте отговорили.
Оправих го без да инсталирам нищо допълнително, просто забраних всички излижшни процеси за пускане с windows от msconfig и сега е OK.
Благодаря за отговорите!
dreven
Пет, 23.11.12, 22:36

RE: Компютъра пише автоматично "qqqqqqqq"

” Оправих го без да инсталирам нищо допълнително, просто забраних всички излижшни процеси за пускане с windows от msconfig и сега е OK.

За какви излишни процеси иде реч. Нима има такива процеси? Ако действително msconfig ти е пълен с непознати за теб процеси, които ти така хумористично нарече излишни, значи действително е дошъл момент за преинсталация на компютъра. Писането на "qqqqqqqq" определено е вирус, но това, че за момента си го спрял да се стартира изобщо не означава, че си решил проблема. Предполагам, че имаш маса заразени или пропачени програми, които са се погрижили да ти запуснат така наречените излишни процеси. Те ще го направят отново при следващото им стартиране. Окъпи си машина и на нея ще и стане по-леко и на теб по-спокойно.

редактиран от dreven на 23.11.12 22:37
редактиран от dreven на 23.11.12 22:37
phrozencrew
Пет, 23.11.12, 23:05
Пусни си да сканираш с някой Anti-rootkit. Прилича на заразен драйвер.
Ако преинсталираш, направи фикс на MBR!
anonymous
Нед, 25.11.12, 15:00
Dreven, windows-а беше току що инсталиран и имаше само сложени драйвери на него + firefox, а хард диска беше чисто нов. Излишните процеси бяха някакви на Asus Hotkey и някакви други, Солюшъна ги е свалил.
Phrozen, може и да си прав, ще пробвам да сканирам...
редактиран от anonymous на 25.11.12 15:00
dreven
Нед, 25.11.12, 16:56

RE: Компютъра пише автоматично "qqqqqqqq"

” Dreven, windows-а беше току що инсталиран и имаше само сложени драйвери на него + firefox, а хард диска беше чисто нов. Излишните процеси бяха някакви на Asus Hotkey и някакви други, Солюшъна ги е свалил.
Phrozen, може и да си прав, ще пробвам да сканирам... „
Фактът, че спирането на някой процес ти решава проблема означава, че някой от процесите ( програмите) или не работи правилно ( бъгва) или е вирус. Може дадена програма изобщо да не е замислена да прави мизерии и все пак да ги прави, само защото не е донастроена. С навлизането на многоядрените процесори, задачата на програмистите се усложни неимоверно. Програма работеща прекрасно на едноядрен процесор може изобщо да не работи коректно на многоядрен. При едноядрените процесори беше пределно ясно, че всеки следващ ред от сорса на програмата ще се изпълни задължително след изпълнение на предходния ред. При многоядрените това правило в определени случай се нарушава. Причината е в самата логика на разделяне на задачите и изпълнението на отделните функции. С цел ускоряване на производителността, машината сама решава, какво и кога да подаде за обработка на отделните ядра и при опита си да ги товари едновременно се наблюдават случай когато по-долен ред от програмата се изпълнява преди да е завършило изпълнението на предходния. Типичен пример във Visual Basic е SendKeys, един изключително бърз процес, но не на всякъде приложим и API функция, която изпълнява същото действие. Тези неща ги пиша само за да стане ясно, че може да има некоректна работа на програма без всякакъв лош замисъл. И все пак не бива да държиш чекнати процеси в msconfig, ако не знаеш точното им предназначение. Списъкът от самостартиращи програми трябва да се контролира дори когато инсталираш само Firefox. Съвременните драйвери са цели приложни програми с множество менюта и възможности за настройка. Във всяка такава програма може да се добави и нежелан сорс. Инсталацията на драйвер е точно толкова опасно нещо, колкото инсталацията на всяка друга програма. Едно е ясно => нямаш хардуерен проблем следователно нямаш никакъв сериозен проблем, а само бял кахър. Изследвай списъка с процеси в msconfig, чрез принципа на търсене на земя или късо съединение. Включвай ги един по един докато не се появи нежелания ефект. След като прихванеш процеса уточни, коя програма го е добавила и я елиминирай. Последното обаче не винаги е проста задача.
tegote
Нед, 25.11.12, 23:11
” Излишните процеси бяха някакви на Asus Hotkey и някакви други, Солюшъна ги е свалил. „
DriverPack Solution? Момче, веднага при чичко доктор! Кой ти каза да го слагаш това животно? Освен че ти прави мазало, то най-нагло си ти слага и адуер и сменя стартиращата страница на браузъра ти без да те пита и интересува дали ти желаеш или не! Опитите показват, че тази програма не избира подходящите драйвъри. И както Dreven си ти го е казал - в прав текст:
някой от процесите ( програмите) или не работи правилно ( бъгва) или....
anonymous
Пон, 26.11.12, 00:14
Как ли пък не е проблема в DriverPack Solution
tegote
Пон, 26.11.12, 00:23
Не ти ли се вярва, че той инсталира неподходящи драйвъри? Странно.
dreamskill
Пон, 26.11.12, 01:44
саше, инстлирал ли си assassins creed?
tegote
Пон, 26.11.12, 10:03
anonymous
Пон, 26.11.12, 16:30

RE: Компютъра пише автоматично "qqqqqqqq"

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.