download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Невъзможно буутване

<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Автор
Съобщение
океан
Съб, 01.12.12, 12:13
dreven
Въпроса не е кой какво ще прави със самите програми ,а какво има право да прави стях ,без никой да му държи отговорност.
Преди доста време аз си направих така да се каже моя операционна система.Взех едно PUPPY базова версия.Конфигурирах си го по свой вкус ,инсталирах му всичко необходимо ,после го компресирах на ISO и си го ползвам до сега .Не е кои знае какво ,нямам нужните знания за повече ,но се гордея с постигнатото.И наи важното че си е мое и закона не може да ми направи нищо.
Ако направиш с уиндоус това и те усетят властите? Не искам и да си го мисля какво може да стане.
karadzha
Съб, 01.12.12, 16:39

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Невъзможно буутване

” Зависи от гледната точка. От страна на администратора това е инструмент за стабилност на системата. От страна на потребителя, който е с ограничен акаунт си е направо прекарване. Не може да съществува светлина без тъмнина. Светът е просто баланс между тези двете свойства. „

Относно светлината и тъмнината нещо не си прав. Светлината се ограничава до границите на Вселената (Свят=Вселената->Светлина; све=все=всичко), а тъмнината е безкрайна ("ограничена" само от Космоса).

nik2009
Вто, 04.12.12, 10:07

RE: Невъзможно буутване

plpbt.rar [86.8 KB]

Разархивираш прикаченият файл и вътре ще видиш plpbt.iso . Копирай plpbt.iso на СД или DVD, чрез програма , която може да копира iso файлове, като CDBurnerXP.
По този начин създаваш бутващо СД,чрез което можеш да посочиш за бутване вече USB, мрежа и всичко което имаш под ръка независимо, че биоса не подържа такива екстри с такива драйвери.
Предполагам, че нещо в драйверите, които зарежда биоса не е наред и за това би било хубаво тази програмка да я инсталираш на харда ( ако все пак Windowsa се зарежда ). Ако е инсталирана, при стартиране компютъра ще спира и ще чака да му посочиш точно от къде да бутне. За съжаление не мога да ти я прикача инсталационна, защото ограничението е до 1,5 Мb, а тя е 5 Mb, но можеш да я потърсиш в Google.
Иначе тази проста стара програмка е невероятен инструмент, който ти развръзва ръцете да бутваш стари машини от където поискаш. „

Само да попитам как да буутна от мрежа? Не ми излиза такава опция.
океан
Вто, 04.12.12, 15:06

RE: RE: Невъзможно буутване

” Само да попитам как да буутна от мрежа? Не ми излиза такава опция. „
Погледни в биоса ,може и да няма тази възможност.
Защо пък ти е да буташ от мрежа.От писаното до тук разбрах ,че искаш да преинсталираш.Ако уйндоуса все още работи ,постави диска и стартирай ексето и му дай поправяне или нова инсталация .Можеш да копираш файловете от CD на втория дял и от там да стартираш инсталацията.
Начини много.
nik2009
Сря, 05.12.12, 08:20

RE: RE: RE: Невъзможно буутване

” Погледни в биоса ,може и да няма тази възможност.
Защо пък ти е да буташ от мрежа.От писаното до тук разбрах ,че искаш да преинсталираш.Ако уйндоуса все още работи ,постави диска и стартирай ексето и му дай поправяне или нова инсталация .Можеш да копираш файловете от CD на втория дял и от там да стартираш инсталацията.
Начини много. „
Ще опитам както казваш, така ще стане.Не знаех, че може да се преинсталира след като стария уиндоус работи. Ще му дам repair от диска. Благодаря много.
the.6661
Сря, 05.12.12, 11:41

RE: RE: RE: RE: Невъзможно буутване

” Ще опитам както казваш, така ще стане.Не знаех, че може да се преинсталира след като стария уиндоус работи. Ще му дам repair от диска. Благодаря много. „
Внимавай да не прецакаш и тоя уин дето все още работи (със функцията "поправи" поне до колкото аз съм я пробвал по XP ... не разчитай много да свърши каквато и да е била работа ) можеш да стартираш диска (както ти писаха по-горе) от пуснат уин инсталацията ще тръгне но ще дойде момент когато компа ще рестартира за да продължи инсталацията , и тогава ако диска (CD -то) не се засече... не ми се препрочита цялата тема и незнам в крайна сметка CD-то ли не зацепва или не ти познава клавиатурата за да не тръгва буутва от диск, но ако имаш време и средства запиши си Acronis True Image Home на буутващ диск (то е само за тест няма да го ползваш) та при мен също от биоса при стартиране за да тръгне инсталационен диск трябва да натисна произволен клавиш (иначе не буутва без значение дали има поставен диск такъв) но специално при тая програма директно буутва без да пита за произволен клавиш та от там и теста ако ти чете CD-то то на тая програма ще буутне веднага и така ще разбереш къв е проблема дали е от клавиатурата или от BIOS-> CD
океан
Сря, 05.12.12, 12:04

RE: RE: RE: RE: RE: Невъзможно буутване

” Внимавай да не прецакаш и тоя уин дето все още работи (със функцията "поправи" поне до колкото аз съм я пробвал по XP ... не разчитай много да свърши каквато и да е била работа ) можеш да стартираш диска (както ти писаха по-горе) от пуснат уин инсталацията ще тръгне но ще дойде момент когато компа ще рестартира за да продължи инсталацията , и тогава ако диска (CD -то) не се засече... не ми се препрочита цялата тема и незнам в крайна сметка CD-то ли не зацепва или не ти познава клавиатурата за да не тръгва буутва от диск, но ако имаш време и средства запиши си Acronis True Image Home на буутващ диск (то е само за тест няма да го ползваш) та при мен също от биоса при стартиране за да тръгне инсталационен диск трябва да натисна произволен клавиш (иначе не буутва без значение дали има поставен диск такъв) но специално при тая програма директно буутва без да пита за произволен клавиш та от там и теста ако ти чете CD-то то на тая програма ще буутне веднага и така ще разбереш къв е проблема дали е от клавиатурата или от BIOS-> CD „
Ако прехвърли файловете на друг дял и стартира инсталацията от там изобщо не му трябва СД устройството.Само после ще го пита къде са файловете и като му ги посочи няма проблеми.Исталирал съм по този начин .
Файловете от инсталационния диск трябва да са директно на дяла "да не са в папка или архив"
редактиран от океан на 05.12.12 12:08
anonymous
Сря, 05.12.12, 14:42

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Невъзможно буутване

” Файловете от инсталационния диск трябва да са директно на дяла "да не са в папка или архив" „

На системния или на несистемния дял ?

океан
Сря, 05.12.12, 15:13

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Невъзможно буутване

” На системния или на несистемния дял ? „
Да не са на дяла на който ще инсталираш.
nik2009
Чет, 06.12.12, 09:23

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Невъзможно буутване

Направо му дадох нова инсталация от споделеното СД устройство на другия компютър. Преинсталира се много хубаво, но ми създаде една папка windows old. В нея беше стария уиндоус. Аз я изтрих и се освободи много място в С. Всичко си тръгна нормално сега и си работи. Радвам се, че поне така стана. Няма да е било и от клавиатурата, зщото тя много добре си работеше - щом в БИОС мога да влизам, значи е работила. Важно е, че сега стана и няма да го мисля.

<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2020   Experta Ltd.