download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

въпрос за орязан микро XP

<1 2 3 >

Автор
Съобщение
nik2009
Съб, 05.01.13, 15:46

RE: RE: въпрос за орязан микро XP

Все още карам на лаптопа с орязаното XP и сега имам проблем - не разпознава фотоапарата. В device menager пише че няма драйвер за PCI modem и Canon Digital Camera. Аз ги нямам тези драйвери. Ако можете да ми упътите или да ми пратите особено за фотоапарата - Canon SX 120 IS. Не мога да си прехвърля снимките в компютъра. Имам оригинални дискове на апарата, но в тях няма драйвери никакви, има само упътване и програмки за разглеждане и прехвърляне на снимки.
spursy
Съб, 05.01.13, 16:05
След като преди апарата е бил автоматично инсталиран от пълната версия на XP, опитахте ли да потърсите драйвери, чрез функцията за онлайн?
plamil
Съб, 05.01.13, 16:27
SlimDrivers_setup.exe
Свържи се с Интернет.
Инсталирай си това, закачи камерата и стартирай програмата - тя ще ти намери драйверите автоматично.
редактиран от plamil на 05.01.13 16:28
nik2009
Съб, 05.01.13, 18:48

RE: въпрос за орязан микро XP

SlimDrivers_setup.exe
Свържи се с Интернет.
Инсталирай си това, закачи камерата и стартирай програмата - тя ще ти намери драйверите автоматично. „
Опитах и така, много хубава програма. Намери много драйвери, но тази за фотоапарата не намери. Пак е същата история. Реших, сега ще слагам линукс минт 9, свалих го и ще го инсталирам. Помагайте сега с какви команди се инсталират програми за линукс минт? Примерно искам да намеря някаква хубава програма за правене на видеоклипове. Изтеглям я, тя е в някъкъв архив. Как да я инсталирам? Напишете ми най-важните команди, или пък някъде с линк ако ги има само за минт. А това за офис пакета ще го правя както сте ми показали като инсталирам линукса. Да се надявам, че и фотоапарата ще ми разпознае.
океан
Съб, 05.01.13, 19:58

RE: RE: въпрос за орязан микро XP

” Опитах и така, много хубава програма. Намери много драйвери, но тази за фотоапарата не намери. Пак е същата история. Реших, сега ще слагам линукс минт 9, свалих го и ще го инсталирам. Помагайте сега с какви команди се инсталират програми за линукс минт? Примерно искам да намеря някаква хубава програма за правене на видеоклипове. Изтеглям я, тя е в някъкъв архив. Как да я инсталирам? Напишете ми най-важните команди, или пък някъде с линк ако ги има само за минт. А това за офис пакета ще го правя както сте ми показали като инсталирам линукса. Да се надявам, че и фотоапарата ще ми разпознае. „
Командата за инсталиране на програма е:
sudo apt-get install skype натискаш ентер пишеш паролата /не се вижда/ натискаш ентер.
Skype е програмата примерно .
Можеш да инсталираш и без да пишеш команди.От старт менюто отваряш софтуерен мениджър или диспечир на пакети намираш си желаната програма и натискаш да се инсталира ще ти поиска парола пишеш,потвърждаваш и готово.

Може и като на уиндоус .Сваляш си програмата /търсиш за минт или убунту в DEB пакет/
кликаш два пъти на файла пишеш паролата и инсталацията тръгва. Този начин не е за препоръчване,защото ако програмата не е съвместима може да повреди системата.
Трябва да си сигурен,че тази програма работи точно на този линукс.Най добре е от неговите мениджъри.Там всички програми са тествани и има 100% гаранция,че всичко работинормално.

За фотоапарата ще пробваш .

anonymous
Нед, 06.01.13, 02:52

RE: RE: въпрос за орязан микро XP

” Примерно искам да намеря някаква хубава програма за правене на видеоклипове. „

Пробвай recordmydesktop , правя клипове с нея http://lashev.com/?p=1200 търси я в софтуерния мениджър или диспечера на пакетите.

nik2009
Нед, 06.01.13, 12:51

RE: RE: RE: въпрос за орязан микро XP

Сега като качих успешно минт 9, моля да ми помогнете само да си настроя иконите на десктопа. Нямам никакви и икони, само зеления фон. Всички програми търся чрез десен бутон. Как да си изкарам иконата Компютър, Документи и др. на десктопа?
И другото важно - не мога да си видя другия дял с файловете. Сигурен съм, че съм го запазил, има го, но не знам от къде да го открия.
редактиран от nik2009 на 06.01.13 13:01
the.6661
Нед, 06.01.13, 14:22
А ако си беше сложил просто едно нормално XP .... 3 страници с коментари и общо взето без реално решение на текущи и новоизкочили проблеми...
просто не разбирам за кво изобщо се мъчиш като проблема можеше да се реши одавна одавна ама... нервите са си твои
океан
Нед, 06.01.13, 16:51

RE: RE: RE: RE: въпрос за орязан микро XP

” Сега като качих успешно минт 9, моля да ми помогнете само да си настроя иконите на десктопа. Нямам никакви и икони, само зеления фон. Всички програми търся чрез десен бутон. Как да си изкарам иконата Компютър, Документи и др. на десктопа?
И другото важно - не мога да си видя другия дял с файловете. Сигурен съм, че съм го запазил, има го, но не знам от къде да го открия. „

От старт менюто отвори контролния панел настройки на работния плот и от прозореца си отметни желаното.
За екона на програма от старт менюто намираш съответната програма с десен бутон и добави към рамотния плот.

nik2009
Нед, 06.01.13, 18:34

RE: RE: RE: RE: RE: въпрос за орязан микро XP

” От старт менюто отвори контролния панел настройки на работния плот и от прозореца си отметни желаното.
За екона на програма от старт менюто намираш съответната програма с десен бутон и добави към рамотния плот.

Твоя сигурно е гном, а аз съм изтеглил fluxbox и сега се мъча, горе-долу се ориентирам, но като избера настройки на раб. плот не излиза нищо. Ще се помъча още дано открия нещо.
океан
Нед, 06.01.13, 18:54

RE: RE: RE: RE: RE: RE: въпрос за орязан микро XP

” Твоя сигурно е гном, а аз съм изтеглил fluxbox и сега се мъча, горе-долу се ориентирам, но като избера настройки на раб. плот не излиза нищо. Ще се помъча още дано открия нещо. „
Да гном е.Този никога не съм го пробвал.

<1 2 3 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.