download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Add URLs - молба за тест на OpenSource система за добавяне на линкове

<1 2 >

Автор
Съобщение
dreamskill
Пет, 08.03.13, 21:04
За каква проверка иде реч?
iceman_
Пет, 08.03.13, 21:09

RE: RE: Add URLs - молба за тест на OpenSource система за добавяне на линкове

” Защото това е принципа на популяризирането на сайтовете. „

Не в изобщо вярно. Или по-точно - много голямата част от сайтовете за събмит НЕ искат рецепрочен линк. Още по-точно казано - на сто човека един ще направи това което искаш.

Имам три сайта в топ10, събмитнал съм го в около сто и повече сайта. Ако бях сложил банер от всеки - щах да имам поне сто банера на сайта ми и нямаше да се вижда кажи речи нищо друго освен банери!

Или искай кинти с СМС, или не искай нищо. Но искането за рецепрочен линк излишно ще ти намали около 99% от посетителите. По-малко посетители - по-малък PR в Google, поне в начало.

редактиран от iceman_ на 08.03.13 21:17
phrozencrew
Пет, 08.03.13, 21:17

RE: RE: RE: Add URLs - молба за тест на OpenSource система за добавяне на линкове

” Не в изобщо вярно. Или по-точно - много голямата част от сайтовете за събмит НЕ искат рецепрочен линк. Още по-точно казано - на сто човека един ще направи това което искаш.

Имам три сайта в топ10, събмитнал съм го в около сто и повече сайта. Ако бях сложил банер от всеки - щах да имам поне сто банера на сайта ми и нямаше да се вижда кажи речи нищо друго освен банери!

Или искай кинти с СМС, или не искай нищо. Но искането за рецепрочен линк излишно ще ти намали около 99% от посетителите. „

Ти си преобърнал целта . Идеята на сайта не е толкова да популяризира чужди сайтове, колкото да предостави възможност на потребителя на системата да популяризира целеви линк. Или няколко лкинка.
Такива системи има няколко, но са платени.
iceman_
Пет, 08.03.13, 21:20

RE: RE: RE: RE: Add URLs - молба за тест на OpenSource система за добавяне на линкове

” Ти си преобърнал целта . Идеята на сайта не е толкова да популяризира чужди сайтове, колкото да предостави възможност на потребителя на системата да популяризира целеви линк. „

Не можах да разбера, не можа и ти да ме разбереш. Ще поясня моето - изискването за рецепрочен линк ще отбие много над 90% от иначе желаещите да се налинкват в сайта ти.
Поясни ми твоята цел, пак.

редактиран от iceman_ на 08.03.13 21:20
phrozencrew
Пет, 08.03.13, 21:49

RE: RE: RE: RE: RE: Add URLs - молба за тест на OpenSource система за добавяне на линкове

” Не можах да разбера, не можа и ти да ме разбереш. Ще поясня моето - изискването за рецепрочен линк ще отбие много над 90% от иначе желаещите да се налинкват в сайта ти.
Поясни ми твоята цел, пак. „
Хората, които ползват подобни системи нямат нужда от тия 90% мераклии. Те искат оня 10% които ще поместят линк към конкретен сайт, който е посочен в реципрочния линк. Така ще спечелят Backlinks, а именно това е най-важното при едно SEO-оптимизиране. Колкото повече по-тежки BackLinks, толкова ще е по-напред сайта и толкова по-малко ще зависи от специфични критерии за търсене. Надявам се сега да съм се изразил по-разбираемо.
iceman_
Пет, 08.03.13, 22:13

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Add URLs - молба за тест на OpenSource система за добавяне на линкове

” Хората, които ползват подобни системи нямат нужда от тия 90% мераклии. Те искат оня 10% които ще поместят линк към конкретен сайт, който е посочен в реципрочния линк. Така ще спечелят Backlinks, а именно това е най-важното при едно SEO-оптимизиране. Колкото повече по-тежки BackLinks, толкова ще е по-напред сайта и толкова по-малко ще зависи от специфични критерии за търсене. Надявам се сега да съм се изразил по-разбираемо. „

Хм, моето предположение клони към 99% отпадане. Дадох и доводи.
Само не разбрах защо имаш нужда от 1-2% мераклии, а другите 98-99% не ти трябват. Нали Google все пак освен линкове брои и посещения? А ти като имаш много малко линкове /които така и така са ти сигурни 1-2%/, защо пъдиш другите? Те това не мога да стопля.
В твоя вариант на мен ми се вижда по-добре плащане с СМС. Дори 1% да платят - не е зле.

ПС. Наистина такива са и съотношенията и в българското пространство - от 120-130 сайта за събмитване само 4-5 са със задължителен реципрочен линк. Нали се сещаш колко хора го правят след като могат да го направят съвсем свободно в останалите 125 сайта, някои от които с PR5.
Казано накратко - ако бях аз щях да заложа на 10000 свободни регистрации за година, вместо на 100 рецепрочни линка пак за година. Със стотина обратни линка за една година сайта ти няма да мръдне и с един пейдж ранг нагоре.

редактиран от iceman_ на 08.03.13 22:14
phrozencrew
Пет, 08.03.13, 22:47

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Add URLs - молба за тест на OpenSource система за добавяне на линкове

” Нали Google все пак освен линкове брои и посещения? А ти като имаш много малко линкове /които така и така са ти сигурни 1-2%/, защо пъдиш другите? Те това не мога да стопля. „
Нещо си се объркал. На гъгъла му е през оная работа колко линка ще си накачиш на сайта. Само може да те забие по-надолу ако няма зацикляне в линковете на сайта и отсреща.

” Със стотина обратни линка за една година сайта ти няма да мръдне и с един пейдж ранг нагоре. „
Нямаш си на идея колко си далече от истината. Ако имаш дори 50 качествени баклинка, PR-а ще ти е наистина доста добър.

ПС: Всъщност дори 10-на качествени линка могат да те изстрелят мнооого напред.

редактиран от phrozencrew на 08.03.13 22:49
iceman_
Пет, 08.03.13, 23:47

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Add URLs - молба за тест на OpenSource система за добавяне на линкове

” Нямаш си на идея колко си далече от истината. Ако имаш дори 50 качествени баклинка, PR-а ще ти е наистина доста добър.

ПС: Всъщност дори 10-на качествени линка могат да те изстрелят мнооого напред. „

За да "имаш 50 или 10 КАЧЕСТВЕНИ баклинка" трябва да идват от сайтове с голям PR, да речем с 4 или 5, или дори -3.
Да де, ама те НЯМА ДА ДОЙДАТ при тебе, който си с PR нула , на първо време!!! Помисли малко преди да пишеш.
Да очакваш че през първата и втората година, хей така на добра воля някой с PR3,4,5 ще размени банер с тебе хей така , на добра воля все едно да чакаш шестица от тотото. Може и да дойде някой такъв, ама не той, а - ти - ще трябва да му платиш за въпросния "качествен" линк! И то срещу доста пари годишно.

ПС."Имам си на идея", повече от две години блъскам три сайта нагоре в СЕРП-а. Два от тях бяха дори половин година No:1, сега потънаха с 2-3 места, но все още са в петицата. А третия е на девето място. Сега имам малко друга работа , но след около 2-3 седмици сядам за малко повече и ще ги побутна още нагоре с повечко оптимизация и съдържание.

редактиран от iceman_ на 08.03.13 23:51
phrozencrew
Пет, 08.03.13, 23:56

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Add URLs - молба за тест на OpenSource система за добавяне на линкове

” За да "имаш 50 или 10 КАЧЕСТВЕНИ баклинка" трябва да идват от сайтове с голям PR, да речем с 4 или 5, или дори -3.
Да де, ама те НЯМА ДА ДОЙДАТ при тебе, който си с PR нула , на първо време!!! Помисли малко преди да пишеш.
Да очакваш че през първата и втората година, хей така на добра воля някой с PR3,4,5 ще размени банер с тебе хей така , на добра воля все едно да чакаш шестица от тотото. Може и да дойде някой такъв, ама не той, а - ти - ще трябва да му платиш за въпросния "качествен" линк! И то срещу доста пари годишно.

ПС."Имам си на идея", повече от две години блъскам три сайта нагоре в СЕРП-а. Два от тях бяха дори половин година No:1, сега потънаха с 2-3 места, но все още са в петицата. А третия е на девето място. Сега имам малко друга работа , но след около 2-3 седмици сядам за малко повече и ще ги побутна още нагоре с повечко оптимизация и съдържание. „

Отново си в грешка, като си мислиш, че си в 2002-а година, когато PR-а имаше голямо значение. Виждам, че имаш някакви странни убеждения, които за да ги излекувам, ще ми трябват няколко часа лекции. Добрите линкове могат да са и без никакъв PR. Специално google изоставиха тази манипулативна система. Направи си тест и провери с различни смислени критерии в google резултати върнати на първа страница при търсене. Ще се убедиш сам, че много от линковете са с PR1 или 0.

Модерния девиз на Google е: Content is King, the screen is Queen and context is God

редактиран от phrozencrew на 09.03.13 00:28
iceman_
Съб, 09.03.13, 02:05
Явно знаеш повече от мен. Не споря, а споделям опит. Явно знаеш и как работят алгоритмите на Google. Аз не знам.
Поради това млъквам. Сайта си е твой.

” Добрите линкове могат да са и без никакъв PR. „

Но с това никога няма да се съглася. Винаги съм търсил сайтове с голям PR и за това съм успявал. Но ти опитай по по друг начин. Сайта си е твой.

редактиран от iceman_ на 09.03.13 02:07
редактиран от iceman_ на 09.03.13 08:01

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.