download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Chrome се откъсва на върха при браузърите

Виж новината
<1 2 3 4 5 6 >

Автор
Съобщение
johnmotson
Съб, 27.07.13, 10:56
Да, компютър е , и той ползва Chrome с всичките му функции! От 2-3 дена имам Sony Xperia Z ,четириядрен, и направо съм възхитен!
iceman_
Съб, 27.07.13, 11:25
Да, компютър е , и той ползва Chrome с всичките му функции! От 2-3 дена имам Sony Xperia Z ,четириядрен, и направо съм възхитен!

Ок, и можеш ли на него да пуснеш Photoshop зада редактираш jpg картинка, да създадеш и редактираш pdf файл и да изпратиш след това всичките тези неща през Outlook или която и да е пощенска програма? Можеш ли да създадеш web страница? Можеш ли да даунлоаднеш стотина клипа по 1ГБ и след това да ги качиш в YouTube? Можеш ли да ползваш локален пощенски клиент и да съхраняваш пощата си от 10г. назад локално върху смартфона си , включвайки 30-ина пощенски акаунта?

Сигурен съм че на 99% от тези въпроси отговора е НЕ. И това превръща един такъв скъп уред като този смартфон в една скъпа не функционална играчка. И това силно обезмисля безмисленото преброяване на Chrome върху този силно непълноценен в компютърно отношение апарат. И съм сигурен че колкото и да ме убеждаваш, горните програми и функции ги изпълняваш на домашния си компютър и не преточваш филми по 1ГБ на смартфона си. И че си гледал "Аватар" на DVD или 3D също на домашния компютър. Или в кино.

johnmotson
Съб, 27.07.13, 11:39
Това , което твърдиш, че не може, поне в 60% го покривам , все още не съм изпитал всички възможности, защото е необходимо много(!) време. А сравнението ти с играчки е смешно!
insecteater
Съб, 27.07.13, 11:58
” Ок, и можеш ли на него да пуснеш Photoshop зада .... „

Каква е връзката? Хората броят браузъри, а не устройства. Ако мога на mp3 player-а си да подкарам два браузъра и ги ползвам, би трябвало и двата да влязат в класацията.

Освен това една компания например (за която най вече е важна подобна класация) не я интересува на какво устройство клиентите и посещават страницата и - ако ще да е от домашния тостер - това е потенциален лапнишаран (клиент).

iceman_
Съб, 27.07.13, 12:06
” Каква е връзката? Хората броят браузъри, а не устройства. Ако мога на mp3 player-а си да подкарам два браузъра и ги ползвам, би трябвало и двата да влязат в класацията.

Не, хората от споменатата класация броят устройствата ! А на 99% от тях не може да се инсталира IE, така че тази класация е и нечестна. Нали преди няколко години M$ бяха съдени именно за невъзможността потребителя да избира браузер???? Нима смяташ, че всички потребители ако могат да избират браузер в смартфона си, биха избрали Chrome???

insecteater
Съб, 27.07.13, 15:54
?????? защо мислиш така? Статистиката се отнася за браузъри, а не за устройства. На http://gs.statcounter.com/ можеш да си разцъкваш различните възможности, ако са ти интересни, но в случая става дума за браузъри.

Фактите са налице. Ама дали било честно или не графиката е тази, и не е друга. И на когото му трябва да си прави някакви сметки за разпределението на браузърите, трябва да се съобразява с тази графика, а не с друга.
Дали IE може да се инсталира на мобилни устройства или не, ми се струва, че това е работа на програмистите от микромеките. Или по-скоро от маркетинговия им отдел. Всъщност ми е все тая.
Като дават статистика за средната работна заплата за страната, никой не ме пита конкретно моята колко е и по какви причини е толкова.

johnmotson
Съб, 27.07.13, 19:45
Аз не виждам , поне досега , глупака , който да си инсталне на смартфона бозата на Microsoft - IE !!! Инсталира се Google Chrome с необходимите плъгини! Инак всеки смартфон с Андроид си има собствен браузър. Днес бях почти цял ден на плажа и сърфирането , свалянето на софт и инсталациите вървяха перфект !
iceman_
Съб, 27.07.13, 20:13
” ?????? защо мислиш така? ... „

Защото не е честно макар че не ти пука. Искам да кажа, че преди няколко години Майкрософт бяха осъдени за това.

Дали се броят устройства или браузерите на тези устройства, на които не може да се сложат други браузери - резултата е един и същи нали? А продавача продава устройства, не браузери , нали?

iceman_
Съб, 27.07.13, 20:15
Аз не виждам , поне досега , глупака , който да си инсталне на смартфона бозата на Microsoft - IE !!! Инсталира се Google Chrome с необходимите плъгини! Инак всеки смартфон с Андроид си има собствен браузър. Днес бях почти цял ден на плажа и сърфирането , свалянето на софт и инсталациите вървяха перфект !

Дали не виждаш глупака или -дали ще е глупак или не, няма как да разбереш след като НЕ може да се сложи друг браузер!! И моля - не наричай феновете на ИЕ глупаци. Аз ползвам 99% от времето този браузер,

insecteater
Съб, 27.07.13, 23:46
Както spursy попита:
” Защо в класацията да не присъстват всички устройства използващи интернет браузър? Най-обективно е
класацията да е цялостна за потреблението от всички. И от къде съм преписал новината?
Имаш ли основателна причина (ама наистина да има някакво отношение към действително използваните браузъри) да не включваш мобилните устройства? Досега не видях такава.

” Не, хората от споменатата класация броят устройствата !... „
Пак да попитам - защо мислиш така? Броят браузъри!!! Провери сайта пак.

” Защото не е честно макар че не ти пука. Искам да кажа, че преди няколко години Майкрософт бяха осъдени за това. „
- не питах това.

” Дали се броят устройства или браузерите на тези устройства, на които не може да се сложат други браузери - резултата е един и същи нали?... „
Изобщо не е едно и също - поне доколкото сглобих правилно въпроса. И защо постоянно намесваш какви са устройствата?
” А продавача продава устройства, не браузери , нали? „
Е. и? Какво от това? Статистиката е за браузъри

На моя смартфон съм си сложил Dolphin, Firefox, Opera и Chrome - не е като да нямам избор.

редактиран от insecteater на 27.07.13 23:48

<1 2 3 4 5 6 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.