download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Chrome се откъсва на върха при браузърите

Виж новината
<1 2 3 4 5 6 >

Автор
Съобщение
insecteater
Чет, 01.08.13, 16:50
По-скоро не искаш да разбереш. Статистиката може да бъде изкривена, ако борави с непълни данни. Колкото повече данни обхваща, толкова е по-пълна и по-достоверна. Това общо взето важи за всяка статистика. StatCounter (поне според техните думи) глобално обхваща около 3 милиона сайта. Сайта, който си дал в началото на темата според неговите думи обхваща около 40 000 сайта. Разбира се няма как да проверим дали това отговаря на действителността, затова трябва да приемем на доверие тези данни.

Всъщност можеш да сравниш сам:
http://www.netmarketshare.com/faq.aspx#Methodology
http://gs.statcounter.com/faq#methodology

Имам чувството, че не знаеш какво означава думата статистика и с какво се занимава. Статистиката анализира опитно получени ДАННИ. Тя не се занимава с причини и следствия. Твърдението ти, че статистиката е изкривена поради цитирам:

” ... във класацията са включени всички видове възможни устройства. Освен настолни и лаптопи, тук са включени още таблети, смартфони и всякакви видове други портативни и преносими устройства. Най-голям процент към спорната цифра за Хром допринасят тъй наречените Chromebook , които също са включени в бройката. „
не е причина за изкривена статистика а напротив, прави статистиката още по-достоверна по отношение на използваните браузъри в интернет. Всъщност отказвайки да преброиш реално използвани браузъри на базата на даден признак, ти самия изкривяваш тази статистика, която е предмет на статията. Ако искаш да броиш браузърите, които се използват само на компютри (макар че разликаата вее е доста размита), това е предмет на друга статистика, а не на тази, за която става дума в статията и се явява частен случай на нея.

Защо резултата е такъв обаче, статистиката не я интересува. От там нататък намирането на причината за това следствие, което статистиката ни е показала, не е нейна цел. Ти правилно посочваш, че IE има трудности с инсталирането на различни мобилни устройства. В резултат виждаме (от същата тази статистика), че IE изостава по използваемост. Но обвиненията ти, че статистиката е изкривена, понеже не е взела предвид причините за данните, които е събрала, са безпочвени (да не казвам смешни).

Да припомня за всеки случай, че статистиката от статията показва използваните браузъри. Не става дума за устройства. Надявам се, че думите ми дотук не са те затруднили особено. Ако е така, не мога да ти помогна - не виждам как да го напиша по-разбираемо. Или си изясни сам за себе си по-добре понятията и кое какво е.

Хубаво е също така да разбереш, че това, което се опитваш да направиш е вредно. Безпристрастното събиране и анализиране на данните е много по-полезно за разкриване на истината, отколкото пренебрегване на едни факти и приемане на други само за да защитим тезата си, или пък защото данните някак си не ни харесват. В случая е все тая - само си чешем езиците, но в историята такъв подход е имал пагубни последици за милиони хора.

iceman_
Чет, 01.08.13, 17:13
insecteater , или не си прочел докрай мнението ми ли не искаш да споменеш какво пиша по-натам. Статистиката е изкривена не от данните, а от броените устройства, на които е невъзможно да се качи IE, и въпреки това участват в класацията.
svilen73
Чет, 01.08.13, 17:17
” insecteater , или не си прочел докрай мнението ми ли не искаш да споменеш какво пиша по-натам. Статистиката е изкривена не от данните, а от броените устройства, на които е невъзможно да се качи IE, и въпреки това участват в класацията. „

Че до сега не съм видял на андроид да се качи IE .
Нали точно това ти написаха ама ти или не четеш и не вдяваш какво четеш !

Да припомня за всеки случай, че статистиката от статията показва използваните браузъри. Не става дума за устройства. Надявам се, че думите ми дотук не са те затруднили особено. Ако е така, не мога да ти помогна - не виждам как да го напиша по-разбираемо. Или си изясни сам за себе си по-добре понятията и кое какво е.

Класацията е за използвани браузари а не за устройства !
А това че IE не може да се качи на други платформи е само в техен минус както и се забелязва
от класацията и че не струва вече и децата знаят но това друга тема.

редактиран от svilen73 на 01.08.13 17:18
iceman_
Чет, 01.08.13, 19:24
” Че до сега не съм видял на андроид да се качи IE .
Нали точно това ти написаха ама ти или не четеш и не вдяваш какво четеш ! . „

Ето че даде същия отговор! Броят се браузерите на устройства , на които обаче НЕ МОЖЕ да се качи ИЕ? Защо?????

Точно това казах и аз!

insecteater
Чет, 01.08.13, 19:26
Защо браузърите, които са ползвани от устройства на които не може да се сложи IE не трябва да участват при броенето? Какво е предимството от такова броене пред описаното в статията? Какво би ни дала тази информация?
emonews
Чет, 01.08.13, 20:14
” ...има не добра слава, бива осмиван, рядко и почти никога не може да предложи нещо ново за сметка на конкуренцията, няма по-силна страна от конкурентите в даден аспект.... „
Две думи по темата. Горното разбира се, се отнася за версии от 8 надолу, все пак говорим за 5 години назад, тогава Хром не съществуваше. Наистина бива осмиван, но повечето хора си нямат представа защо го осмиват, просто така е модерно - "уинбоуз", "бозата" и незам си какви яки лафове, ако ги накараш да обяснат защо е боза, забиват на първата дума. Нека сега скептиците отворят този линк : http://ie.microsoft.com/testdrive/ и направят сравнение между ИЕ 10 и който друг си изберат.А който е свалил 11-та версия ще остане доста изненадан за какво става въпрос(само за уиндоус 7 засега). Единствената слаба страна на Уиндоус 10 - 11 са липсата на някои възможности на Хром - най-вече синхронизацията на пароли, отметки, приложения и т.н и безплатен адблок, вече има добър такъв но е 20 долара, а безплатния adblockplus не работи. Но това в крайна сметка не е най-важното за един браузер, а бързината на зареждане, на отваране на страниците, нещо което ФФ примерно не могат да разрешат вече 10 години
редактиран от emonews на 01.08.13 20:15
programings
Чет, 01.08.13, 20:31
Стига обяснения.
IE е за лунатици. Точка!
zlatena
Чет, 01.08.13, 23:37

Извинявайте,че се намесвам но Internet Explorer от известно време е вече любимия ми браузър под Линукс.
Портнат е от разработчиците на Ubuntu и има създаден пакет в хранилищата =>iexplorer.deb
Има много екстри и не мога да му се наситя.
Мисля да напиша статия за него.
Временно ще ползвам firefox като втори браузър.
Който иска може да го пробва под Линукс.
Аз лично за себе си преоткривам този браузър.

iceman_
Пет, 02.08.13, 01:34
” Защо браузърите, които са ползвани от устройства на които не може да се сложи IE не трябва да участват при броенето... „

Просто е - все едно да обявиш че по-бързо тичаш от мен, а аз дори не съм излязал на пистата да тичам, защото ми е било забранено....

insecteater
Пет, 02.08.13, 08:05
” Просто е - все едно да обявиш че по-бързо тичаш от мен, а аз дори не съм излязал на пистата да тичам, защото ми е било забранено.... „

Похвално е, че се опитваш да опростяваш нещата, но го прави правилно. Въпросът би трябвало да е не кой тича по-бързо, а кой е тичал на пистата.
(Статистиката фактологически отразява не кой-браузър е по-хубав, а кой е по-разпространен)

Предлагам ти да оставим упражненията по елементарна логика. Предполагам, че сме писнали вече на всички, включително и на зелените.

<1 2 3 4 5 6 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.