download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

ПРОГРАМА ЗА ЗВУКОВ КОНТРОЛ НА КОМПЮТЪРА НА БЪЛГАРСКИ

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >

Автор
Съобщение
zlatena
Вто, 24.03.15, 20:14
Поздравления!
Голям труд е хвърлен по програмата и направата на клипчетата.
Ето линк към "канала" ти в youtube със всички твои филмчета за бърборино.
https://www.youtube.com/channel/UCAD2YkvxiFimwIdRyVQtdAg
Сега можеш да ги "качиш" и на сайта си.
youtube предлага код за вграждане:
Този е от "ОТВАРЯНЕ НА ПРОГРАМИ, ЛИНКОВЕ И ПАПКИ С ПРОГРАМАТА БЪРБОРИНО"
<iframe width="1280" height="720" src="https://www.youtube.com/embed/AFCaIz4CdzI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

редактиран от zlatena на 24.03.15 20:15
dreven
Пон, 30.03.15, 00:04
Мисля, че се получи нещо като интернет страница след съвета на Zlatena да кача клиповете за хелп на програмата Бърборино в Youtube.com. Определено не е професионално направена, но на първо време може да се ползва за Хелп. Голям зор падна да накарам тези клипове да стартират при сработване на линк. Може би може да се направи и по-доста по-лесен и удобен начин, но аз малко разбирам тези интернет езици.
Ето и линка:
http://bivaood.com/
tegote
Сря, 01.04.15, 11:05
Тази версия безплатна ли е?
dreven
Сря, 01.04.15, 16:00

RE: ПРОГРАМА ЗА ЗВУКОВ КОНТРОЛ НА КОМПЮТЪРА НА БЪЛГАРСКИ

” Тази версия безплатна ли е? „

Безплатна за всички, които могат да говорят на свещения български език. За всички останали програмата няма никаква стойност.

Парадоксално е, че гласовото разпознаване на българския и руски език е с пъти по-качествено от това на английски език. При българския език точността на разпознаване е сведена до една дума. Достатъчно е да кажеш "Затвори" и програмата реагира. При английският език нещата започват да сработват добре от фраза с големина над 2 думи. Ако кажеш на английски само "Close" то от пет повтаряния само едно ще бъде разпознато вярно. Ето защо пиша за свещения български език. На него може с лекота да се разработи логика за изкуствен интелект. Компютърът с 99 % вероятност може винаги да разбере какво му казваш.

океан
Сря, 01.04.15, 19:39

RE: RE: ПРОГРАМА ЗА ЗВУКОВ КОНТРОЛ НА КОМПЮТЪРА НА БЪЛГАРСКИ

” Безплатна за всички, които могат да говорят на свещения български език. За всички останали програмата няма никаква стойност.

Парадоксално е, че гласовото разпознаване на българския и руски език е с пъти по-качествено от това на английски език. При българския език точността на разпознаване е сведена до една дума. Достатъчно е да кажеш "Затвори" и програмата реагира. При английският език нещата започват да сработват добре от фраза с големина над 2 думи. Ако кажеш на английски само "Close" то от пет повтаряния само едно ще бъде разпознато вярно. Ето защо пиша за свещения български език. На него може с лекота да се разработи логика за изкуствен интелект. Компютърът с 99 % вероятност може винаги да разбере какво му казваш. „

Ами измислен е от българин.

tegote
Сря, 01.04.15, 23:52
Много верни думи на dreven! Не претендирам да знам много английския, но това което аз знам, ако чета го разбирам, но ако го слушам от устата на англичанин, винаги се оплаквам, че не разбирам речта му, че думите му се сливат, говори все едно дъвчи нещо в устата си. Това е най-ужасният език в света, на който никога не схващам думите, които всъщност познавам.Ако няма субтитри нищо не разбирам от казаното! И винаги твърдя, че останалите езици са по-добри. Но най-благозвучния е... АНГЛИЙСКИ!
tegote
Съб, 02.05.15, 18:42
dreven
Съб, 02.05.15, 20:32

RE: ПРОГРАМА ЗА ЗВУКОВ КОНТРОЛ НА КОМПЮТЪРА НА БЪЛГАРСКИ

Похвално е, че си положил труд относно създаването на инсталационен пакет. Похвално е, че си качил програмата в замунда, но ако ми я беше пратил да я погледна щяха да се избегнат някой недоразумения относно настройката на програмата.
Последната версия работи със стандартния Google Chrome и не е необходимо да се сваля от специален линк.
В последната версия Фразата "O key Google" изобщо не се използва, защото е излишна. В последната версия програмата си слуша непрекъснато.

Но все пак си положил труд и трябва да ти благодаря! От коментарите разбирам, че малко хора са успели да я подкарат, но аз и не съм очаквал нещо различно.
Оказва се, че твърде малко хора седят зад правилно инсталирани и конфигурирани машини. При повечето нещата са здраво оплескани, по причина липса на хигиена. Говоря за софтуер, който пречи на машината да даде всичко от себе си. Освен това хората не обичат да четат. Изрично съм написал, че скоростта на реакция на машината при изговаряне на фразата зависи от настройката на микрофона. При лаптопите вградените им микрофони се намират прекалено близо до колонките и това внася смущение, което веднага се отразява върху скоростта на реакция. Компютърът не прекъсва слушането след изричане на фразата, защото продължават да постъпват паразитни смущения, които за машината означава говор.
Но който иска и има достатъчно желание ще прочете внимателно и ще се справи.

dreven
Пет, 08.05.15, 18:31
На адрес http://www.bivaood.com вече е качена ВЕРСИЯ - 3.0 на Бърборино.
В тази версия е интегрирана допълнителна възможност за гласов контрол на телевизия Bulsatcom. Чрез нея всеки елементарен телевизор от 350 лв, който има вход за компютър се превръща в smartTV, прекрасно разбиращ български език.

редактиран от dreven на 08.05.15 18:35
редактиран от dreven на 08.05.15 18:37
nacho_
Сря, 03.06.15, 23:27
tegote
Чет, 03.12.15, 23:01
Телевизора на Булсат угасна, г-н Яначков. Може да го изключите от програмата. Или да се опитате да внедрите новия адрес, но "телевизора" никога не е работил на съвременна ОС. Явно виртуалките не са ви много таферни и се залъгвате, че работи от Windows 7 нагоре.
dreven
Съб, 05.12.15, 16:30

RE: ПРОГРАМА ЗА ЗВУКОВ КОНТРОЛ НА КОМПЮТЪРА НА БЪЛГАРСКИ

” Телевизора на Булсат угасна, г-н Яначков. Може да го изключите от програмата. Или да се опитате да внедрите новия адрес, но "телевизора" никога не е работил на съвременна ОС. Явно виртуалките не са ви много таферни и се залъгвате, че работи от Windows 7 нагоре. „
Благодаря за напомнянето! Разбрах, че нещата са се променили в Bulsat, но определено изпитвам остра липса на време. Имам множество идеи, а за реализацията им трябва време. Напоследък отделям за сън по 3 часа и времето отново не стига. Ако някой е измислил как може да се надхитри природата, нека сподели. В момента съм силно ангажиран с нова служебна информационна система и няма как да отделя дори минута време за старите програми. Съжалявам, но точно в момента не мога да бъда полезен.
редактиран от dreven на 06.12.15 19:13
anonymous
Нед, 06.12.15, 10:00
15 минути медитация е равна на 2 часа сън., може и себеотпускане/ по лесно е / от автогената тренировнка!
редактиран от anonymous на 06.12.15 10:02

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.