download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Skype със звуково управление

<1 2 3 4 5 >

Автор
Съобщение
anonymous
Пон, 22.12.14, 08:58

RE: RE: RE: Skype със звуково управление

” Правиш нова инсталация,инсталираш си всичко необходимо без антивирусна ,без допълнителна защитна стена ,без оптимизатори и чистачки. Правиш си копие на дяла с уиндоуса -с нещо от рода на акронис .Иси работиш спокойно. При нужда въстановяваш за десетина минути.
Втори вариант. Минаваш на линукс.И трети вариант -караш както си знаеш. „

Да де ама криптовирусите не подминават нито копия на уиндоус нито каквито и да е файлове , на който и дял на диска да се намират. Данните на полицейско управление в САЩ попаднаха в плен на Cryptowall Въпросните криптовируси няма да подминат и компютрите на АЕЦ Козлодуй. Ползващите Уиндоус се нуждаят от защитна програма и то с проактивна защита/HIPS/IDS.

океан
Пон, 22.12.14, 11:23

RE: RE: RE: RE: Skype със звуково управление

” Да де ама криптовирусите не подминават нито копия на уиндоус нито каквито и да е файлове , на който и дял на диска да се намират. Данните на полицейско управление в САЩ попаднаха в плен на Cryptowall Въпросните криптовируси няма да подминат и компютрите на АЕЦ Козлодуй. Ползващите Уиндоус се нуждаят от защитна програма и то с проактивна защита/HIPS/IDS. „
Явно никога не си ползвал акронис.Снимката на операционната система е компресирана и архивирана и нищо не може да я зарази.И не е задължително тя да е на компа.Може да е на флашка ,DVD или където си поискаш. Качването става чрез друга операционна система ,която е на CD или флашка или на компа ако акронис е инсталиран.
Ако вируса остиска на формат на харда,тогава може да остане.
И тук става въпрос за опазване на операционната система ,не за информацията.
редактиран от океан на 22.12.14 11:34
zlatena
Пон, 22.12.14, 22:12
Цитат
” ...кликнал по грешка на изскочила на екрана онлайн реклама и на компютъра се инсталирал зловреден софтуер от семейството на Cryptowall.
Под ограничен акаунт не би могъл да се инсталира,по простата причина,че няма права.
Освен това,за да криптираш ти трябват админски права.
Не се споменава полицая с какъв акаунт е сърфирал.
В такова учреждение нет трафика трябва да се филтрира.
В статията/видеото не се описва под каква опер.система се случва всичко това.
dreven
Пон, 22.12.14, 23:26
Ако вируса не ползва специални ОСХ контроли, то инсталация не му е необходима. Нещо повече, аз не съм срещал вирус, който да се инсталира. Всичко в този бранш е Portable. Ако файловете са били на информационен дял в някаква папка, а не главния дял, то вируса ще ги криптира без никакъв проблем дори под ограничен акаунт. Но този случай е показателен как трябва да се съхраняват данни на които държиш. Моето мнение е, че ако държиш на някаква информация да не я загубиш то в никакъв случай не трябва да разчиташ на собствени хардове. Може разбира се и на хардове, но те трябва да са поне три, при които единият да е с реализирано физическо разделяне. ЕТО ЗАЩО ПРЕПОРЪЧВАМ СЪРЪВЪРИ. Сещам се за много реални случай на загубена информация в размер на терабайти само защото не е спазен основния принцип на така нареченото физическо разделяне.
редактиран от dreven на 22.12.14 23:29
редактиран от dreven на 22.12.14 23:31
редактиран от dreven на 22.12.14 23:31
anonymous
Вто, 23.12.14, 17:45

RE: Skype със звуково управление

” ЕТО ЗАЩО ПРЕПОРЪЧВАМ СЪРЪВЪРИ. „

На мой приятел криптовируса се беше намъкнал и в сървъра , където му е базата данни на счетоводната програма. Размина му се безвъзвратната загуба на данни защото два дни преди това ги е бил качил на CD

zlatena
Вто, 23.12.14, 20:28

RE: Skype със звуково управление

” Нещо повече, аз не съм срещал вирус, който да се инсталира „
Щом има хиляди тулчета за пощене на регистрито след вирусна инвазия,значи все пак нещо се инсталира в системата и я крашва.
Почти невъзможно е да се поправи.

<1 2 3 4 5 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.