download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Отзиви за Windows 10 само ден след пускането му

Виж новината
<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Нед, 09.08.15, 17:38
От любопитство следя тази малка програма/от по горе/ в нейния форум. Според автора само с отключване на тези функции както е показал Океан не се премахва шпионската дейност на Уиндоус 10 и той го доказва според мен.Но имайки предвид ,че програмката е безплатна, а кодът не е открит ,тя буди съмнение.Авторът не показва кода за да не попадне в Майкрософт ,така пише! Хората които я ползват ,някой от тях са доволни ,други не толкова ,тя има бъгове ,които поетапно се отстраняват. Трети обаче като мен не са много доверчиви! Програмата иска да се докопа до паролите ,за което авторът не е дал за сега обяснение:

 Прокрадва се мнението ,че съвсем скоро МС ще пусне ъпдейт за всички пиратски копия и навярно чрез такава програма ще трябва да се спират автоматичните обновления,тази програма ще го прави! Тази програма вече има много конкуренти и навярно за в бъдеще активаторите и такива програми ще бъдат най-ползваните!

океан
Нед, 09.08.15, 19:43
anonymous
Сря, 12.08.15, 12:28
МВР-то на Русия е сезирала прокуратурата да провери дали Уиндоус 10 не нарушава правата на руснаците. Според руската конституция събирането на лични данни е забранено..Все повече се очертава мнението ,че 10 е един голям троянец! Освен това ползвателите се съгласяват системата автоматически да се трият пиратски копия на програми . 10 ката ще бъде КОШМАРА на пиратите ,според надеждите на майкрософтци!
spursy
Сря, 12.08.15, 15:14
океан
Сря, 12.08.15, 16:55
Всеки трябва да знае ,че компа не е анунимен.Всичко може да бъде проследено и записано.И няма никакво значение каква е операционната система.Все е тая нали ще е ХР,7,8, 10 или линукс .Заинтересованите си имат специален софтуер за подслушване.
Затова всеки трябва да е на ясно,че винаги е подслушван и да си прави сметката .
spursy
Сря, 12.08.15, 18:42
Тук не става дума, че се следи интернет трафика. При Windows 10, Microsoft в прав текст ти казват, че са вградили възможности да следят кое копче си натиснал, коя програма си отворил, какво си написал в нея, от колко до колко часа си бил на компютъра и т.н. Имат достъп до камерата ти, сканират какви други устройства има в мрежата свързани с компютъра и т.н. Не се дава информация, колко точно и каква точно информация събират, как се съхранява и кой има достъп до нея.
Нивото на събиране на данни за потребителя при Windows 10, очевидно е на много по-различно ниво отколкото при предишните Windows версии. Колкото за Linux досега не съм, чул някоя дистрибуция да има софтуер за следене, keylogger и др. подобни добавки. Линуксите са с отворен код и лесно ще се засече, ако подобно нещо бъде включено. Затова няма никаква база за сравнение между Windows 10 и някой популярен Linux, що се касае до събиране на данни за потребителя. Едната система го прави, другата не.
anonymous
Сря, 12.08.15, 21:02
MS/разбирай и ЦРУ и ФБР?/ си въобразяват ,че ще могат да контролират със своята система едва ли не света.Истината обаче е ,че ще стимулира развитието на други системи ,които ще дават поне някаква относителна сигурност на потребителите!Понеже ползвам руски сайтове ,мога да кажа за тях ,че там в Русия няма да оставят нещата така. За своите учреждения те на базата на Линукс разработват вече своя система, която не е изключено да стане масова!И въобще общото мнение за Windows e,че след 7 всичко върви на порнография,ако може така да се каже!
spursy
Чет, 13.08.15, 11:32
bigiadri, както съм написал в статията, според мен Майкрософт дори закъсняха с включването си в играта за напреднали (събиране на потребителски данни). Сега се опитват да наваксат това.
океан
Чет, 13.08.15, 12:12
” bigiadri, както съм написал в статията, според мен Майкрософт дори закъсняха с включването си в играта за напреднали (събиране на потребителски данни). Сега се опитват да наваксат това. „

Грешиш .Майкрософт винаги са били първи в играта за напреднали.От самото си начало Уиндоус си е един троянец.Те винаги са получавали информация .Просто с десятката си признаха.И с това определено няма да спечелят.
На народа не му пука ,че ще има едно ухо повече.

А за линукса ,ако работиш с хромата ,всеки натиснат бутон се записва в гугъл.
Даже можеш да си провериш къде си бил.И да го изтриеш .Но нали се трие е друг вяпрос.

редактиран от океан на 13.08.15 12:25
океан
Чет, 13.08.15, 12:22
spursy
Не знам само при мен ли е така,днес много трудно влизам в сайта и всичко зарежда много бавно.
С другите сайтове е нормално.
spursy
Чет, 13.08.15, 17:29
В момента при мен няма проблем, сайта се зарежда бързо и нормално.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.