download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Последни дни с възможност за безплатен Windows 10

Виж новината
<1 2 3 4 5 >

Автор
Съобщение
океан
Вто, 09.01.18, 11:30
” Не че е лоша в смисъл на ОС, но е лошо да бъдеш шпиониран
Когато си поставят за цел някой да бъде шпиониран ,без значение е с каква операционна система е.
Свързан ли е с интернет,има специалисти ,които могат да влязат и направят каквото си поискат.
Да му мислят тези,които имат какво да крият.
редактиран от океан на 09.01.18 11:38
karadzha
Вто, 09.01.18, 13:21
” Когато си поставят за цел някой да бъде шпиониран ,без значение е с каква операционна система е.
Свързан ли е с интернет,има специалисти ,които могат да влязат и направят каквото си поискат.
Да му мислят тези,които имат какво да крият. „

Както е казано в писанията "никой не е безгрешен", всеки има нещо за криене. Въпреки, че съм почитател на безплатния софт, все ми се налага да ползвам и пиратски. Така че има кво да се крие

spursy
Вто, 09.01.18, 14:08
” Когато си поставят за цел някой да бъде шпиониран ,без значение е с каква операционна система е.
Свързан ли е с интернет,има специалисти ,които могат да влязат и направят каквото си поискат.
Да му мислят тези,които имат какво да крият. „

Едно е да си цел за някой и чрез машинации и специални умения да те следят и съвсем друго е да си доброволно част от автоматизирано следене и гигантска база данни.

океан
Вто, 09.01.18, 16:19
” Едно е да си цел за някой и чрез машинации и специални умения да те следят и съвсем друго е да си доброволно част от автоматизирано следене и гигантска база данни. „
Майкрософт направиха така,че шпионските програми от десятката,вече се инсталират автоматично и на седмицата.Така че който държи на актуализирана седмица си има шпионите.
А да не говорим за Гугъл.Там всичко се следи независимо с каква операционна система си.
Няма спасение.
dreven
Вто, 09.01.18, 18:03
” Не че е лоша в смисъл на ОС, но е лошо да бъдеш шпиониран

В този "ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ " единствения начин твоето мнение да бъде чуто и отразено ( тоест да бъде взето на сериозно ) е то да мине през съответните служби и бъде докладвано на съответното място. Това твърдение изобщо не е в кръга на шегата. Многократно съм наблюдавал как сработват нещата. Просто е малко трудоемко винаги да си на ниво. За шпиониране можем да говорим, когато наблюдаваното лице не подозира, че е наблюдавано. Ако наблюдаваното лице знае, че е наблюдавано, то това вече не е шпиониране, а просто консултиране.

karadzha
Вто, 09.01.18, 20:02
” В този "ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ " единствения начин твоето мнение да бъде чуто и отразено ( тоест да бъде взето на сериозно ) е то да мине през съответните служби и бъде докладвано на съответното място. Това твърдение изобщо не е в кръга на шегата. Многократно съм наблюдавал как сработват нещата. Просто е малко трудоемко винаги да си на ниво. За шпиониране можем да говорим, когато наблюдаваното лице не подозира, че е наблюдавано. Ако наблюдаваното лице знае, че е наблюдавано, то това вече не е шпиониране, а просто консултиране. „

Да му пик*ая на консултирането. А как се нарича, когато наблюдаваното лице не иска да бъде наблюдавано, но му натрапват да бъде наблюдавано.
Явно след като мине 2020, ще доста хора ще минат скоропостижно на Линукс и тия дет вадят голям *уй, щат не щат трябва да си го приберат.

dreven
Сря, 10.01.18, 10:50
” Да му пик*ая на консултирането. А как се нарича, когато наблюдаваното лице не иска да бъде наблюдавано, но му натрапват да бъде наблюдавано.
Явно след като мине 2020, ще доста хора ще минат скоропостижно на Линукс и тия дет вадят голям *уй, щат не щат трябва да си го приберат. „

Едва ли потребителите на Линукс не ги консултират.

 Ако не искаш да си консултант трябва сам да си напишеш операционната система, но и тогава няма гаранция. Последните скандали гърмят около хардуерни консултации, чрез процесорите на машините. Излиза, че няма измъкване - Бигбрадър е навсякъде. Просто свиквай!

karadzha
Чет, 11.01.18, 01:26
” Едва ли потребителите на Линукс не ги консултират.

 Ако не искаш да си консултант трябва сам да си напишеш операционната система, но и тогава няма гаранция. Последните скандали гърмят около хардуерни консултации, чрез процесорите на машините. Излиза, че няма измъкване - Бигбрадър е навсякъде. Просто свиквай! „

Донякъде си прав, но доброволно да си дам съгласието да бъда следен, едва ли ще стане някога

dreven
Чет, 11.01.18, 12:05
” Донякъде си прав, но доброволно да си дам съгласието да бъда следен, едва ли ще стане някога
То е станало и ти не веднъж си дал своето съгласие.
Предполагам, че използваш GSM и то го използваш не защото някой те е заставил. Следователно всичко за което говориш по телефона или в близост до телефона с лекота става достояние на Бигбрадър.
От друга страна ползваш интернет, а както виждам и пишеш във форум, следователно твоето мнение е вече известно на Бигбрадър по много въпроси.
Предполагам, че ползваш някаква телевизия, следователно Бигбрадър знае какво гледаш, какви предавания предпочиташ и с какви филми си убиваш времето.
Предполагам си свалял филми и програми от различни сайтове, но това се случва обикновено след като се логнеш в тях, следователно всичко което си изтеглил и свалил не остава в тайна за службите, които имат пряки взаимоотношение с администраторите.
Предполагам, че имаш дебитна карта и ти се е случвало да плащаш с нея. Следователно се знае и какво си купил дори.
Предполагам имаш карта за отстъпка за някоя верига бензиностанции, следователно се знае кога си заредил гориво, колко си заредил и в коя точка на света си го направил.
Тук ти изредих само някой от методите за контрол при които ти доброволно си се съгласил. А има още много, за които обикновенният гражданин изобщо не се замисля.
Не коментирам изобщо социалните мрежи, безплатните разговори по Skype, различни облачни пространства за съхранение на файлове, електронни пощи, безплатни и платени домейни и така нататък. Хората до толкова са свикнали с тези глезотии, че дори да са убедени във възможността за следене и контрол, пак не биха се отказали от тях. Нещо повече, революцията е неизбежна, ако им отнемеш дори една от изброените глезотии.
plamil
Чет, 11.01.18, 17:16
Dreven, така е.
Но всичко изброено от теб е непряко събиране на информация - чрез група за предоставяне на услуга
Банки, администратори на форуми, телефонни оператори, доставчици на интернет.
Какво да кажем за прякото следене от вградения кейлогер на Уин10? Изпращането на снимка за разпознаване от същия Уин10?
Не напразно, в САЩ уличният разговор е публичен и всеки може да го запише. Но ако говорещият е сложил ръка пред устата си, разговорът автоматично става частен, и всеки който се опита да го запише автоматично попада под ударите на закона за проникване в личното пространство

<1 2 3 4 5 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.