download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Последни дни с възможност за безплатен Windows 10

Виж новината
<1 2 3 4 5 >

Автор
Съобщение
dreven
Чет, 11.01.18, 19:50
” Dreven, така е.
Какво да кажем за прякото следене от вградения кейлогер на Уин10? „
Множество приложения и програми от десетилетия ползват кейлогер, като целта обикновено е да се помогне на потребителя като се предскаже какво иска да напише и да му се спести цялостното писане на думата, фразата или URL адреса. Множество търсачки работят, чрез кейлогер, като търсят написаното в момента на писане, за да спестят време. В приложения, които съм писал свързани с търсене на документи и аз използвам кейлогер за прихващане на написаното до момента. Няма браузер, който да няма кейлогер. Потребителите до толкова са свикнали с тази опция, че изобщо не обръщат внимание.
Ти как влизаш в интернет, нима не използваш браузер? Това, че понякога браузера учтиво те пита дали да запомни паролата ти или не, е само за твое успокоение. Потребителят е много по-спокоен, когато всеки път лично си вкарва паролата, но това не означава че браузера не я помни или не я е пратил там където трябва. Да вярваш в ДЯДО КОЛЕДА е по-малко наивно от колкото да ползваш интернет и да мислиш, че само ти знаеш съответните пароли. Тук операционната система няма никакво значение.
plamil
Чет, 11.01.18, 20:00
Обясни ми тогава, защо всички антивирусни програми считат кейлогърите за шпионски софтуер?
Защо не считат операционната система Уин10 за шпионски софтуер

Говоря за записването на всеки натиснат клавиш, и изпращането на лог-файла до сървърите на Майкрософт в Бразилия.

Защо Линукс/Уникс нямат такива вградени опции?

karadzha
Чет, 11.01.18, 20:08
И все пак "НЕ" на Десетката. Казал съм защо.
И ако Биг ти Брадър беше толкова в час, едва ли щяха да се случват и половината от престъпленията (най-вече убийствата и отвличанията).
Напълно спокойно си карам и без смартфон, но без компютър и нет, признавам, не мога (ако имах достатъчно средства, обаче, бих ги заебал – в момента са ми за занимавка)
dreven
Пет, 12.01.18, 11:14
” Обясни ми тогава, защо всички антивирусни програми считат кейлогърите за шпионски софтуер?
Защо не считат операционната система Уин10 за шпионски софтуер

Говоря за записването на всеки натиснат клавиш, и изпращането на лог-файла до сървърите на Майкрософт в Бразилия.

Защо Линукс/Уникс нямат такива вградени опции? „

Всяка програма, която реагира на някакъв бърз клавиш или комбинация от два или три клавиша, задължително има вградена функция следяща бутоните, които натиска потребителя. Дали програмата праща информация някъде или не праща е съвсем друг въпрос, който е много трудно доказуем. Аз не използвам Линукс или Уникс, но съм убеден, че те също реагират на бързи клавиши. Следователно те също контролират всеки натиснат бутон, но дали изобщо пращат някъде файл и кога го правят, аз не знам. Но това, че аз или ти не знаем, не превръща твърдението във факт.

dreven
Пет, 12.01.18, 11:36
” И ако Биг ти Брадър беше толкова в час, едва ли щяха да се случват и половината от престъпленията (най-вече убийствата и отвличанията).
Напълно спокойно си карам и без смартфон, но без компютър и нет, признавам, не мога (ако имах достатъчно средства, обаче, бих ги заебал – в момента са ми за занимавка)
Престъпния свят също не яде доматите с колците. Влизаш при нотариус и виждаш следната табела - Моля изключете GSM-a! Кое може да притесни този велик стожер на справедливостта - НОТАРИУСА, че да закачи подобна табела?

Казваш, че компютъра и Нет-а са занимавка, а аз бих ги нарекъл ускорители на времето. Чрез тях всички ние, харчим ограничените ни минути живот на тази планета, без изобщо да ни пука. Това е мания и то не по-малко опасна от всяка друга мания. Крадци на време са всички ускорители на времето. В това число всички видове транспорт, всички видове съвременни комуникации и изкуството в цялото му разнообразие. Ето прост пример: качваш се на личния си автомобил и изминаваш 100 км, след което се качваш на автобус и изминаваш същите 100 км, но вече не шофираш ти. Или си взимаш отпуска и изминаваш същите 100 км на магаре. Сравняваш спомените от изживяното и установяваш, че това което си преживял е съвършено различно по обем, пълнота и емоции.

plamil
Пет, 12.01.18, 11:56
dreven
Пет, 12.01.18, 12:44
Чест им прави на Майкрософт да признаят неща, които всички големи софтуерни компании ги правят, но не ги оповестяват.

В следващото изречение се крие майсторска форма на манипулация:

Аргументът, че не ви пука дали ви следят, защото нямате какво да криете, не е по-различен от това да кажете, че не ви пука за свободата на словото, защото нямате какво да кажете

Всеки е за свободата на словото и следователно всеки трябва да бъде срещу следенето.
Точно обратно, ако си за свободата на словото, ти трябва да се бориш за неговото масово разпространение по всички възможни канали, а не за неговото укриване.

Аз съм за свободата на словото и нямам нищо против всяко изречение, което напиша да стига до края на света. А всеки мой ред сорс да става достояние на цялата световната ИТ общност. Ако променя мнението си, значи съм се хлъзнал по нанадолнището на порока и тъмната сила ме е обсебила.

редактиран от dreven на 12.01.18 12:45
spursy
Пет, 12.01.18, 13:30
Имайки предвид, че преди време смятахте, че Download.BG краде самоличността ви и манипулира резултатите на Google, защото: когато сте написали името си в търсачката първите резултати били качените ви програми тук, а не личния ви сайт.
А и твърдението, че всеки който използва емот иконки е администратор, защото вие не разбирате тези икони и смисъла от тях. Явно има сериозна промяна в мисленето ви към днешна дата. Толкова сериозна, че сега смятате за нормално и дори за хубаво всяко ваше действие да се записва от всеки.
Съгласен съм, че днес все повече корпорации се опитват да събират лична информация за потребителите, но теорията ви, че трябва да ги улесним като доброволно почнем да изпращаме такава ме забавлява. Нямам нищо против да се разпореждате с личната си информация както искате и да я споделяте с всеки, но моля ви, не ме убеждавайте, че аз и други потребители трябва да го правим.
plamil
Пет, 12.01.18, 13:33
Свобода на словото... Да, но когато искам аз да го кажа публично.
Някои неща искам да си ги премълча, и не искам никой друг да насила да ми ги изкопчва и след това да ги разпространява публично.
Един прост пример: Не желая да споделям какво съм правил снощи под завивките със жена ми. Още повече - дали съм бил с жена ми.
Dreven, защитаваш тезата че не трябва да има никакво лично пространство за който и да е индивид, и че отделния индивид не трябва да иска и да отстоява това пространство

П.П. Как ще реагираш ако поискам тук, публично, да си напишеш номера на дебитната карта пин кода и паролата за банката?

редактиран от plamil на 12.01.18 13:42
dreven
Пет, 12.01.18, 19:12
” П.П. Как ще реагираш ако поискам тук, публично, да си напишеш номера на дебитната карта пин кода и паролата за банката? „
 Бих я написал стига да съм убеден, че никой няма да злоупотреби. Маса сайтове я знаят, защото съм плащал с нея ( домейни, хостинги, сертификати и така нататък ). Само преди няколко десетилетия къщите не се заключваха. Не само нашата, но и всички комшийски къщи. В нас се намираше единствения чернобял телевизор за цялата улица и пак врата на къщата беше винаги отключена. Какво се промени, че хората загубихме вяра един в друг? Може би хората забогатяха. Богатият човек силно се страхува да не загуби придобитото и започва всячески да се мъчи да го опази от нямащия. Явно обществото ни се разслои на бедни и по-бедни.

<1 2 3 4 5 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.