download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Библия чрез Power Point

Автор
Съобщение
nik2009
Сря, 14.02.18, 10:17
Здравейте! Интересува ме въпроса как да направя така, че да могат да се показват стиховете от Библията на екран. Търсих програма в Интернет, но тя не сработва, има си търсачка по книги и глави и стихове, показва ги, но и самата търсачка се показва на екрана, а трябва тя да не се вижда. От тук я теглих Целта ми е на моя екран да ми е търсачката, а на втория екран да се вижда само избрания стих. /Нещо като Power Point презентация/.
Може ли да стане това чрез PowerPoint или има някакво друго решение? Благодаря.
редактиран от nik2009 на 14.02.18 10:18
dinko89
Чет, 15.02.18, 22:08

RE: Библия чрез Power Point

” Здравейте! Интересува ме въпроса как да направя така, че да могат да се показват стиховете от Библията на екран. Търсих програма в Интернет, но тя не сработва, има си търсачка по книги и глави и стихове, показва ги, но и самата търсачка се показва на екрана, а трябва тя да не се вижда. От тук я теглих Целта ми е на моя екран да ми е търсачката, а на втория екран да се вижда само избрания стих. /Нещо като Power Point презентация/.
Може ли да стане това чрез PowerPoint или има някакво друго решение? Благодаря. „
Да ! Може да се направи с макроси !
nik2009
Нед, 25.02.18, 04:54

RE: RE: Библия чрез Power Point

” Да ! Може да се направи с макроси ! „
Може ли малко да ме напътите в няколко стъпки, ще съм благодарен. Започвам да правя опити. Почвам да търся самата Библия на текстови файл, и от PowerPoint искам малко напътствия какво да правя като първо, просто да ме ориентирате накратко.
редактиран от nik2009 на 25.02.18 04:57
редактиран от nik2009 на 25.02.18 09:09
dreven
Вто, 27.02.18, 13:27
Ако не искаш търсачката да се вижда, защо не си направиш невидима гласова търсачка. Казваш:
  - стих 4
и ти се отваря стих 4. Много по-атрактивно и божествено ще изглежда.
nik2009
Сря, 28.02.18, 09:29

RE: Библия чрез Power Point

Съвсем сериозно питам, защото работя и нямам време да седна да мисля изобщо, дори и за опити имам много малко време. Затова питам за някакви напътствия, понеже PowerPoint e позната програма, но явно и вие не можете да се занимавате.Няма проблем, ще мисля когато остана свободен.
dreven
Сря, 28.02.18, 15:44

RE: RE: Библия чрез Power Point

” Съвсем сериозно питам, защото работя и нямам време да седна да мисля изобщо, дори и за опити имам много малко време. Затова питам за някакви напътствия, понеже PowerPoint e позната програма, но явно и вие не можете да се занимавате.Няма проблем, ще мисля когато остана свободен. „

Защо смяташ, че се шегувам. Аз бях напълно сериозен. Времето на всеки е кът, но за божественото слово човек винаги трябва да може да отдели един час.

Добавих десетина реда сорс, към една по-стара версия на програмата за изпълнение на гласови команди и се получи следната функционалност:
Казваш следното: Книга първа глава осма
и ти се отваря осмата глава от първата книга на Библията.
За да реагира компютъра трябва да чуе фраза започваща с думата книга и в нея да се съдържа думата глава.
Ето друг пример:
Книга 13 глава седма
или
Книга 13 глава седем

Ето и самата реконструирана програмка.
BookBible.zip [228.2 KB]

Разархивираш и стартираш. Но трябва да имаш инсталиран Chrome, който разпознава фразите, Excel защото програмката е на Excel и някакъв друг браузер примерно Firefox, където да ти се визуализират библейските текстове.

nik2009
Чет, 01.03.18, 09:19

RE: RE: RE: Библия чрез Power Point

” Защо смяташ, че се шегувам. Аз бях напълно сериозен. Времето на всеки е кът, но за божественото слово човек винаги трябва да може да отдели един час.

Добавих десетина реда сорс, към една по-стара версия на програмата за изпълнение на гласови команди и се получи следната функционалност:
Казваш следното: Книга първа глава осма
и ти се отваря осмата глава от първата книга на Библията.
За да реагира компютъра трябва да чуе фраза започваща с думата книга и в нея да се съдържа думата глава.
Ето друг пример:
Книга 13 глава седма
или
Книга 13 глава седем

Ето и самата реконструирана програмка.
BookBible.zip [228.2 KB]

Разархивираш и стартираш. Но трябва да имаш инсталиран Chrome, който разпознава фразите, Excel защото програмката е на Excel и някакъв друг браузер примерно Firefox, където да ти се визуализират библейските текстове. „

Това е много сполучливо, много е хубаво ще върши много работа. Въпроса е да работи офлайн, защото някога може да няма връзка с Интернет. Но и така е отлично, много добре се е получило.
dreven
Чет, 01.03.18, 11:07

RE: RE: RE: RE: Библия чрез Power Point

” Въпроса е да работи офлайн, защото някога може да няма връзка с Интернет. „
Поне за момента качествено гласово разпознаване, което да работи ofline на български език, не ми е известно. Може би скоро ще дойде и това време, но за сега Google е монополист на тази технология. Майкрософт прави опити в тази посока, но за сега имат известни успехи само на английски език и то не с отлично качество. Може би самият английски език, където едно се пише, а друго се чете създава допълнителни трудности. Българският език е богопомазан в това отношение. Не случайно създателите на българската писменост са канонизирани за светци. Гласовото разпознаване на български език е в пъти по-качествено в сравнение с английския език.
dinko89
Пон, 12.03.18, 00:28

RE: RE: RE: Библия чрез Power Point

” Може ли малко да ме напътите в няколко стъпки, ще съм благодарен. Започвам да правя опити. Почвам да търся самата Библия на текстови файл, и от PowerPoint искам малко напътствия какво да правя като първо, просто да ме ориентирате накратко. „
Ще го направя, няма проблем ! В момента имам много работа, но ще го направя в първа възможност и ще ти го пратя.
nik2009
Чет, 20.06.19, 17:29

RE: RE: RE: RE: Библия чрез Power Point

” Ще го направя, няма проблем ! В момента имам много работа, но ще го направя в първа възможност и ще ти го пратя. „
В моя случай ми трябва програмка която да не е с глас, а с търсачка по книги и глави и стихове. Примерно да избирам книга напр. Битие, след това главата - /глава 2/ и после стих /стих 4 примерно/. И резултата да е самия стих, показан на екрана.
Ако може и да се превъртат стиховете последователно със стрелките ще е отлично - например намерил съм стих втори вече на екрана, а със стрелка напред да може да се прехвърли на трети стих и така нататък.
stefankr
Чет, 20.06.19, 17:58
OpenLP - Презентация в църквата
nik2009
Съб, 22.06.19, 15:49

RE: Библия чрез Power Point

OpenLP - Презентация в църквата „
Това е наистина чудесно! Всичко инсталирах и български вариант на Библията също и много добре работи. Много благодаря!
stefankr
Съб, 22.06.19, 16:44
виж и Дистанционно управление за програмата чрез устройство, работещо под Андроид

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2020   Experta Ltd.