download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Хиляди посетиха Electro Mobility Expo 2018

Виж новината
< 1 2 >

Автор
Съобщение
iceman_
Сря, 26.09.18, 22:42
Не могат да минат и 200км. А с товар и по нанагорнище - и по-малко.
океан
Чет, 27.09.18, 11:23
Ако е Тесла би се справела.
iceman_
Чет, 27.09.18, 19:06
Като гледам - Тесла няма. А тея триколки моторетки и празни не биха могли да пресекат София по равното.
Тесла е изключение, но Мъск ще я убие.
океан
Пет, 28.09.18, 11:26
” Като гледам - Тесла няма. А тея триколки моторетки и празни не биха могли да пресекат София по равното.
Тесла е изключение, но Мъск ще я убие. „
Възможно е, но в момента е на върха и другите трябва да я стигат.
spursy
Пет, 28.09.18, 15:30
Не съм съгласен с написаното от iceman_.
Конкретно триколките не са предвидени да прекосяват София. Това са индустриални транспортни средства, създадени за складове и предприятия. Те навъртат множество курсове пренасяйки определени багажи в рамките на производствения процес. Не са потребителски ориентирани.
Електромобилите са още в началото на развитието си, но бързо се усъвършенстват. Мнозинството масови модели не са подходящи за дълги преходи, но са идеални за градски условия. Личният ми автомобил шофирам над 90% в градски условия и още много хора са като мен. Електрически автомобил за града е добър избор и не е вярно, че батериите не издържат достатъчно. Например малкия VW e-up може да мине 150км с едно зареждане, а на мен никога не ми се е случвало да измина толкова километри в София без да спирам. По-големите модели имат и по-дълъг пробег. Всъщност може да използвате / изпробвате VW e-up в София чрез програмата Spark, за да прецените качествата й.
Иначе имаше Tesla на изложението и тя предизвикваше доста голям интерес, трудно човек можеше да се добре и да я огледа спокойно отвътре.
iceman_
Пет, 28.09.18, 18:06

Ок, явно не съм видял, че има Тесла, не съм бил на изложението.
Но .. електромобилите се усъвършенстват, но не и батериите. Или по-скоро - те вече са усъвършенствани и са достигнали вече максималната плътност на съхранение на енергия/кг грубо казано. Тесла минава 800-1000км. с един заряд на равно и това е таванът, при това тя е доста по-скъпа и тежка. А и при производството на "теслата" и батериите и ВЕЧЕ са получени повече отпадъци, отколкото автомобил с ДВГ.
Та не знам каква е тая дандания около електрокарите ....

karadzha
Пет, 28.09.18, 19:51
То всичко е готино на това изложение, ама не разбрах, защо ще правят електрически велосипеди? Според мен е по-добре да са на бензин, че тогава да се мине на електрически колела
anonymous
Пет, 28.09.18, 21:04
Всичко се повтаря. Сегашната Тесла след още малко усъвършенстване ще бъде масовият Форд от преди около 100 години. Къде е тогаващният Форд в сравнение със сегашния автомобил? Със сигурност в НЕДЪЛЕЧНО бъдеще ще имаме супер електроавтомобил с всевъзможни екстри,който ще се зарежда от слънцето , ще е автономен и кой знае още какво ще измислят за него!Това е бъдещето според мен!
spursy
Съб, 29.09.18, 00:27
” Тесла минава 800-1000км. с един заряд на равно и това е таванът „
Колко километра минавате с бензиновата си / дизелова кола без да зареждате?
океан
Съб, 29.09.18, 11:41
” Всичко се повтаря. Сегашната Тесла след още малко усъвършенстване ще бъде масовият Форд от преди около 100 години. Къде е тогаващният Форд в сравнение със сегашния автомобил? Със сигурност в НЕДЪЛЕЧНО бъдеще ще имаме супер електроавтомобил с всевъзможни екстри,който ще се зарежда от слънцето , ще е автономен и кой знае още какво ще измислят за него!Това е бъдещето според мен! „
За бъдещето никой не знае каква енергия ще се използва.
За сега човек използва най много електричество и топлина.Но познава и други енергии.За в бъдеще може да се ползва друг вид енергия.Може би светлина а защо не и гравитация.А може и нещо което сега не познаваме.

< 1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.