download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Игрите с насилие ли са виновни за агресията в училище?

Виж новината
< 1 2 3 >

Автор
Съобщение
anonymous
Чет, 23.11.06, 19:52
Звучи ми тъпо, но според мен е факт, че откакто по БТВ спряха КЕЧА в нашето училище не съм виждал хлапета да се ритат и да повтарят движенията на балерините от това подобие на спорт. Тъпо е, но е факт.
Ако това ми наблюдение пренесем на игрите ...
anonymous
Чет, 23.11.06, 20:03
Ами филмите, че даже и музиката, новините които са свързани с насилие.
anonymous
Чет, 23.11.06, 21:34
По тази логика трябва да се спрат повечето филми. Още повече, че се гледат от повече деца (и не само) и определено въздействат не по-малко.
boy4o
Пет, 24.11.06, 17:11
Игрите са виновни. Филмите са виновни. Училището е виновно. Родителите са виновни. Всички са виновни.
Дивотии! Не, че гореизброените нямат отношение към това бедствие. Просто това е нещо като пясък, в който благоразумните щрауси да си заровят главите.
Правилният въпрос, който би трябвало да си зададем в случая е, горе-долу, такъв: "Защо децата са податливи на фактори, насаждащи насилие?"
Защо киснат пред монитора целодневно, вместо да гонят момите (да въртят опашка на момците - съответно), както е нормално за възрастта им? Защото не ги гони хормонът? Вятър! Защото нещо е пренасочило енергията на естественото им поведение в друга посока. Нещо неестествено и нечовешко.
Хайде нека не се лъжем - живеем в ада. Живеем по законите на джунглата, където единственият оцеляващ е насилникът. Децата това го попиват с кожата си. Така, че нищо неестествено и нечовешко няма. Има го просто нормалното за тези условия поведение.
insecteater
Пет, 24.11.06, 17:53
Много добре казано. Една от разликите ни от животните е самосъзнанието. както и умението драстично да променяме околната среда според своите нужди и изисквания (това последното го прави някой друг според неговите нужди). Би трябвало да цъфтим и вържем. Да ама не. Язък ни за тея ни способности. Картинката която наблюдавам е почти първосигнални човешки индивиди издигнали собствената си личност едва ли не в култ. Необразовани и незадоволени хора лесно се контролират. Мисля си че сме жертва на някакъв заговор, целящ да ни превърне в дойни крави / роби.
anonymous
Съб, 25.11.06, 16:02
вав америка има маса ужасияващи примери потварждаващи това ,което казвате тука.
само виие не го знаете,а тука оживено се дискутира за обиявеното от ....... предстоиящо изтребление на 90 % от населението на земното калбо
за останалите 10 % щело да се осигури раи на земията........
...........плана го има
финансирането е осигурено
...........
редактиран от anonymous на 25.11.06 16:02
insecteater
Съб, 25.11.06, 16:06
10-те процента имат нужда от останалите 90%. Все пак някой трябва да им осигурява и поддържа този рай.
anonymous
Нед, 26.11.06, 00:48
Абе, умник! Само не разбрах как точно са ти виновни учителите... Може би защото споменават думата "агресия"... И ти понеже си "интелект", като я чуеш и решаваш да я приложиш ли...? Не ти ли звучи доста първосигнално...? Може би многото игри пред комп-а са ти загладили останалите гънки в мозъка и ти е останала само една, с която правиш всичко? Да не би учителите да извършват вместо тебе всички безобразия в училищата - те ли ходят да пребиват съучениците или съученичките ти? Или така е най-удобно - все друг е виновен, а ти не отговаряш за простотията си?
anonymous
Нед, 26.11.06, 08:12
И аз съм у4еник а за агресията някой ако се пробва да ти прави номерца или иска да се бие нека лошо за него все пак и да му направиш нещо той си е виновен защото е запо4нал пръв!!!!!както вие казвате 'агресията' си е факт и едва ли ще се промени скоро поне аз така мисля според мен игрите не са виновни!!!!!!!!!
редактиран от anonymous на 26.11.06 08:13
insecteater
Пон, 27.11.06, 14:04
НЕЕ ВЯРНО. РОДИТЕЛИТЕ СА ВИНОВНИ. ИЗОБЩО НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С ДЕЦАТА СИ, ГЛЕДАТ ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ ТЯХ, ОСТАВЯТ ГИ ДА ХОДЯТ КЪДЕТО СИ ИСКАТ, И ДА СЕ СЪБИРАТ С КОГОТО СИ И ИСКАТ. ГЛЕЗЯТ ГИ, АКАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ДЕЦАТА СТАВАТ НАГЛИ И СИ МИСЛЯТ ЧЕ СВЕТА СЕ ВЪРТИ ОКОЛО ТЯХ. ИЗОБЩО НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С ВЪЗПИТЕНИЕТО ИМ И НЕ ГИ УЧАТ НА ЕЛЕМЕНТАРНИ ОБНОСКИ. МИСЛЯТ СИ Е УЧИТЕЛЯТ Е И ВЪЗПИТАТЕЛ И Е ДЛЪЖЕН ДА СЕ ГРИЖИ. Пък горкият учител като му се срупат 20 маймуни и става разноглед. Как да не станеш тои на маймуна.

Дам, до тук обвинихме държавата, учителите и родителите. Интересно занимание. Търсенето на виновници на всяка цена изобщо няма да оправи нещата. Става въпрос за разумни същества. Това значи че по нещо се отличаваме от попивателните хартии и копирните апарати. Не виждам какво лошо има да се говори за агресия, след като тя е налице. От там на сетне и учители и родители и самите ученици трябва да вземат участие. Както доктора казал на един болен: "Трима сме - Ти, аз и болестта ти. На чиято страна застанеш ти (моята или на страната на болестта - бел. на цит.), той ще победи"

Донякъде утеха е че с увеличаване на възрастта се променя и мисленето на човек и вместо себеизявяване на всяка цена, почва да мисли по-разумно. Но все още "Битието определя съзнанието" Важи в пълна сила. А битието си го правим ние, а не ТЕ учителите или ТЯ държавата и изобщо някакви втори и трети числа ед. и мн.ч.

< 1 2 3 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.