download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Игрите с насилие ли са виновни за агресията в училище?

Виж новината

Автор
Съобщение
insecteater
Пон, 27.11.06, 14:30
Реших да спечеля много пари. Без да си давам много труд - обир на банка. Намерих си оръжие и малко взрив (GTA). Взех колата на баща ми и отидох до банката. Изтрепвайки всичко по пътя си се добрах до парите. Където се налагаше ползвах взрив. (SWAT 4). Полицията ме подгони, но аз успях да им се изплъзна, прецаквайки няколко техни коли (Need For speed). Връшайки се в къщи, ме свари майка ми с парите и колата. Тя се уплаши и каза че ще ме предаде на полицията. Взех един кози крак (Half-Life) и ....... Баща ми като разбра, взе си служебният пистолет и се помъчи да ми отцепи един headshot (CounterStrike). Преди това обаче аз успях да го уду** неутрализирам с гаротата която винаги си нося (Hitman Blood Money). Отивам в най близкият магазин да питам кога ще излезе Diablo III. Трябват ми нови вдъхновения.
дядо_поп
Пон, 27.11.06, 15:30
Речено е "Който сее вятър, ще пожъне буря"
Бурята е налице, чада, и не от вчера. Да се питаме сега кой е посял вятъра преди време е неразумно. По-важно е да отправим помислите си към оправяне на нещата. Съласява се Дядо Поп, че живеем по закона на джунглата, но това е половината истина. От кого или от какво е наложен такъв закон, щом Божият Закон е "Обичай ближния си"?
От родителите е наложен и от техните родители, защото неправеден път са избрали те преди 17-18 години. Искаха тогава Голямата Промяна, искаха Пазарна Икономика и Конкуренция. Искаха вълчите закони на Капитализма. Малък беше Д. Поп в онези достопаметни години, ала помни как собствените му родители слабоумно се възторгваха от тези богопротивни скудоумия. Ето, сега си жънат каквото са посяли. Да им е сладко!
Печалното е че и ние с тях се пържим в същата Геена Огнена. Но велика е Божията промисъл и вижда скромният слуга Господен как вече увират главите на по.умните измежду людете и дойде ли пак време да се избира път ще изберат те Пътят на Истината и Живота.
Блажени смирените, защото един ден ще грабнат сопата!

П.П.

Цитат
” УЧИТЕЛИТЕ СА ВИНОВНИ , КАЖЕТЕ МИ ПРАВИЛНО ЛИ Е ЕДИН УЧИТЕЛ ДА КАЗВА НА УЧЕНИЦИТЕ : ,,С ТАЗИ АГРЕСИЯ ВИЕ ИЗРАЗЯВАТЕ СЕКСУАЛНИТЕ СИ ЧУВСТВА КЪМ ОКОЛНИТЕ!''1.ТОВА СТРОГО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ... „
Правилно е чадо и не трябва да се забрани! То това си е класика в жанра, още Фройд го е открил че сексуалната фрустрация избива първо в насилие. За да се пренесе в съзидателност е нужно насилието да бъде първо отречено като възможност. Та хубаво правят вашите учители да ви просвещават за да сте наясно какво става със самите вас и сами да отречете тази възможност. Опитай, чадо, следващия път като ти се играе да не си пуснеш безбожната CS, ами си пусни един кротък тетрис!
anonymous
Пон, 27.11.06, 16:40
Агресията е рефлекс срещу неправдите
вав игрите и изван тех
Колко души тука като им шибнат един зад врата ,ще си обарнат и другата страна??
Вав раия агресивни детса нияма
вав ада има колкото щеш
понеже е ада на земията , и изтреблението на рода человечески иде
на блажени са смирените ,а на останалите -по една сопа
око за око
заб за заб
на насилието-сас насилие
на добрия добро , а лошия -с ножа по главата.
anonymous
Вто, 28.11.06, 19:11
Трябва да спрем да търсим виновни и да седнем и да решим проблема,виновни най лесно се намират,Въпроса е да се седне и да се поумува защо става така,каде сбъркахме,какво да направим за предодвратяване на бъдещото насилие в училище, не трябва да се лекуват симптомите а да се открие първопричината за това насилие и да се отсрани
anonymous
Вто, 12.12.06, 17:56
Един обвинява родителите, друг- учителите, но всеки има вина и съответно ще си тегли последствията. Но е факт, че положението от все по- зле отива към трагично.
anonymous
Чет, 14.12.06, 12:45
Приятели, причините са си в нас и не само. Наистина мисля, че игрите с насилие раждат насилие в детското съзнание. За това ще приложа две доказателства:
1. http://technews.bg/info.php?id=1697
2. http://www.dveri.bg/content/view/3164/172/
anonymous
Чет, 14.12.06, 13:01
аз съм категоричен.
правителствата са виновни......
и лакомията за пари на родителите....
иначе би трябвало да се обвинят гледачите в зоологическата, защо тигара е толкова проклет
и дали ако му извадат забите и изрежат ноктите няма да се промени.
boy4o
Чет, 14.12.06, 13:33
Вярно е, че игрите с насилие раждат насилие. Остава въпросът, защо децата предпочитат тъкмо тези игри, защо не ги привличат по-спокойни неща?
Защото виждат несигурността и липсата на перспектива, притиснали техните родители. Защото - съзнателно или подсъзнателно - разбират, че и за самите тях няма друго бъдеще, няма перспектива. Това ги фрустрира и стигат до регресия към животинското, в частност към насилие.
От своя страна и родителите, и учителите, и целокупното гражданство са напълно отчаяни от живота си и вече пет пари не дават за децата. Съзнателно или подсъзнателно - "За какво да живеят тези копеленца, щом и тях ги чака същото, да става каквото ще!".
Уви, не мога да не се съглася с Дяда Попа: искахме капитализъм, ето ни капитализъм - да ни е сладко!
anonymous
Вто, 09.01.07, 16:21
Психиката на човек се оформя още като дете.Детското съзнание много лесно може да бъде провокирано и завладяно.Техният интерес към света и дори към най-дребните неща е много голям.Защо в днешно време децата са толкова агресивни и злобни?Това е въпросът,на който трябва да намерим отговор.А кое ги кара да изпитват това?
Според мен агресия се поражда в децата,поради много причини.Да речем филмите,музиката,игрите,телевизионните предавания,интернет и тем подобни.Особено от онова предаване "първична сила" с онези красавци на ринга,които се мелят с маси и столове.От онези филми,пропити с ужас,които те карат да светнеш лампата и да извикаш някой,за да не си сам в стаята и ти се иска всеки момент тока да спре,за да не разбереш от страх какво става по-нататък...
Игрите не са единствената причина за детската агресивност.Не казвам,че в тях няма лоши работи и простотии.Те имат и много положителни страни.Но децата обират лошото и грозното от тези игри,това което ги прави такива.Но това влияе по различен начин върху съзнанието на децата и въобще върху всички нас.Например аз съм играл много игри с насилие,гледал съм много извратени и отвратителни даже филми и т.н.,но смятам,че това не може да се наложи върху моята психика и съзнание.
Всичко зависи от начина на възприемане.В моето училище(без да го споменавам) много срещано явление е чупенето на маси и столове,че и врати...
На кратко-агресията в училище се поражда от много,ама много причини.Да не упрекваме и порицаваме само игрите и филмите,защото извън къщи на улицата има достатъчно фактори,пораждащи агресия.
anonymous
Нед, 09.12.07, 03:02
вижте сега игрите с насилие нямат нищо общо те са създадени за разпускане във всеки човек има определена агресия която трябва да се изразходва някъде а къде по добре от видеоигра аз ако се ръководех от филмите или игрите които играех до сега да съм избил към 40-50 човека тва са глупости зависи изцяло от средата в която попад човек когато вижда неговите родители неговите приятели да се държат агресивно още от малко детенце то го възприема за нещо нормално и после оди му обяснявай че тва дето прави хич не е на добре...

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.