download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

NTFS vs. FAT – кой е по-добър

Виж статията
<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Съб, 18.03.06, 00:55
 
A Windows predstawliawa Dos sas kartinki i SWETLINNA PISALKA

Да не би за Междузвездни войни да говорим?

anonymous
Вто, 21.03.06, 13:49
Хе-хеее, тези форуми са пълни със смешници, наистина е забавно. Какви са тези FAT64, какви са тези чудесии.

В действителност има FAT64™, но е запазена марка на EBS Inc и няма нищо общо със Microsoft Corp, не трябва да се заблуждават читателите със псевдо-компетентност.

По въпроса за светлинната писалка, тя е доста от преди StarWars, опасявам се че някой бърка меча на Дарт Вейдър със светлинна писалка , по точно се е появила преди около 50 години (петдесет, fifty years) в Америка разбира се, cheers!

"The first light pen was used around 1957 on the Lincoln TX-0 computer at the MIT Lincoln Laboratory."
http://en.wikipedia.org/wiki/Lightpen

Сега по темата. NTFS си им предназначение и се справя добре, това че не пести място по диска е извън контекста. Човек трябва да реши какво иска, дали да работи с малък диск или да има надеждна система. И тук темата не е дали да се ползва Windows или не, има области в които единствените достъпни приложения са за тази операционна система, така че по добре е да има начин за надеждна работа с файлове.

boby_dg
Вто, 21.03.06, 15:22
Ех, време беше някой да каже нещо смислено ;). Като гледам колегите в америка, казват, че тук сме по-зле, но май е обратното.

За светлинната писалка ако може да добавя - наистина е била удобна в някои отношения, но доста бавно се е работело с нея - не си представяйте, че само я допираш до дисплея и драскаш - при всяко допиране се е натискал бутон на нея, който указва на софтуера да сканира дисплея със множество вертикални и хоризонтални линии, инвертиращи всичко по пътя си - вградения фотодиод в писалката засичал промените на точките пред него и по това докъде е стигнало сканирането се е засичало положението на писалката. Много се е ползвала още в терминалите на първите мейнфрейм компютри през 60-те, но в потребителския фронт не бих казал, че е била толкова популярна, при все, че е имало много графични адаптери в първите години на персоналните комютри (не IBM PC) след 75-та. Но от НР са имали много по-добра алтернатива - слагали на дисплеите на някои свои компютри специални рамки с редове свето- и фотодиоди за инфрачервена светлина - при допиране примерно на показалеца до дисплея са се прекъсвали лъчите, които минават от свето- към фотодиодите и софтуера определял къде е станало това. Днес технологиите на НР и писалките по-скоро са прерастнали в стилусите и тъчскрийните - но вече работят на капацитивен принцип.

anonymous
Нед, 26.03.06, 15:50
Boby_dg ако искаш да се научиш- слушаи гуру от америка.
Ако не знаеш как се саздаде виндовс ,виз версята 3 или 3.1 какво садарзат и сте разберш за какво говоря, но явно е че не си савременник на ранните напаваня и роздеството на Виндовс.
НТФС доиде за да накара хората да си презаредят компютрите,да купят нови ПЦ и Виндовс ,застото тарсенето на новите версии рязко намаля.Опитаха се да заставят хората да се променят.
Това дето се сравняват 8 ,1ш и фат 32 сас НТФС е като да сравняваш тсарвули сас кондури ,сас маратонки и сас чепик Саламандер.
То иясно сравнение - но не мозаха да се избегнат много сериозни недостататси.
Не само нератсионалното използуване на диска , но и працтически ако се закучи дефрагментирането при НТФС -нисто не мозе да те спаси,ако ви св случи сте разберете за какво говоря..
Мастер диск сас фат... -разбираи- старя ти компютер и Славе диск -модернизаця сас НТФС , са като да завинтваш инчова гаика на метрично нарязан болт.. Знаци за упграде сас втори диск не става- а знаете ли колко хора по света нямат пари за ново и искат само така малко повече меморъ , така втори диск да се добавии се визда несавместимоста на продукти от една и съста фирма. За под средната класа ,а това е мнозинството на света това е неприемливо застото е непрактично. Карл Маркс е надранкал много глупостп ,но мезду другото задава реторичня вапрос, на които аз не занм отговора. Какво е по лошо /добро/ - да ти вземат детето вав робство , или да трябва да го продадеш за да оцелееш. Вие казете тука, такива измененя вав компютера за добро ли са или за лошо ?

Хайде да пишем на кирилица?

редактиран от mitak на 04.04.06 22:45
редактиран от poltargaista на 02.01.07 21:05
boby_dg
Нед, 26.03.06, 16:24
Абе ти добре ли си ? 'Гуру-то от Америка'. Боже толкова самохвално звучи. Да почна ли и аз. Може да съм от България, но бих могъл да се сравнявам с който си искаш американец - дори познавам много, защото преди година-две много се застоявах във форумите на Applefritter и въобще не съм видял такова чудо като теб там. От две години и нещо се занимавам с програмиране сериозно, а с компютри от 8 години някъде. Като почнах родителите ми нямаха и пари и за машина за Win 3.1 дори, а ми намериха едно 8 мегахерцово ХТ, само DOS на което се учих да пиша на Qbasic. Като се пооправи положението след това 6 години се занимавах с хардуер, като съм се занимавал със и изучавал компютри с всички процесори от 8086/88 до Celeron 500. Обиколил съм България по всякакви ИТ състезания с програмите си, показвал съм ги дори и на БАИТ експо миналата година, благодарение на една фирма. И навсякъде съм видял, доказателства само и единствено за това, че ако България има бъдеще в нещо то това несъмнено е ИТ. Виждаш ли колко надуто и самохвално звучи, да припознаваш някой в това ? "Гуру-то от Америка", друг път - както каза един колега от списанието, по-скоро напомнях на един герой от една известна книга на Алеко Константинов. NTFS беше въведен, заедно с първите NT Windows-и. И най-малко беше въведен, за да си купуват хората компютри с Windows, а за да се предложи един по-сигурен, бърз и надежден начин на използване на дисковото пространство. Май ти не си запознат с историята на Win, защото точно с Windows NT3.1 беше въведена за пръв път (не става дума за обикновения 3.1). А и освен това системата не е план от някаква голяма конспирация на MS, защото ако на някой не му харесва, че диска му е на такава - просто дава един Low level format и после ако ще и ЕХТ2 да си слага. Да не говорим, че ако плана на МS беше такъв новите версии на операционната им система щеше да поддържа само NTFS, за да бъдат хората 'накарани' да я ползват. Говориш пълни глупости. Поне се радвам, че от онова мнение в темата за перпетуум мобиле си личи, че притежаваш някаква степен на интелигентност и не беше написано адски надменно, като другите - иначе и то нямаше да се застои дълго.
anonymous
Вто, 28.03.06, 17:15
Слушаите-маи не сте чели кои е баи ганио - използвача ,таргаша и ако не се лаза автора описва чичо си и други балгари.
Ма аз нямам дори балгарски паспорт и не виздам как на гурбет некои казва че сам бил.Това е смешно.
Тука големите спетсялисти нито сте ти казат несто нито дори сте говорят сас когото и да било от европа. Все усъкват.
Аз ви наблюдавам .колко сте грамотни ,как мислите и как сте се променили. Има полозителни неста ,но и такива глупости има.Далаг пат изминах и много ме чака. За мене собсвеното мнение на този ,които пише е наи-вазното. тситси от стари списаня и статистики ме отбласакват.
Перпетуум мобилето е голема работа и явно много сам се разприказвал-по добре беше некои да ме оплуе-за да се вдахновя от несто.
Обаче миразите са близо- патят е далек..... И сам започнал да забравям балгарскя -признавам ,че всички които пишат тука се изразяват по добре от мене на балгарски - то не е само до буквите...... Тука добри прятели,добра компаня и добро пиене няма- извратена работа....... Но потенцяла е огромен,не го подценяваите......Школарското ви отношение до никаде няма да ви заведе. НТ и НТФС си отзивяха ,доиде XП , Ентерприсе и Виста дето толкова ги хвалите. Но аз се усестам и за следвастата стапка на Микрософт ,но няма да каза. Гуру всичко визда като петлио от стобора.
редактиран от anonymous на 28.03.06 17:21
редактиран от anonymous на 28.03.06 17:26
редактиран от poltargaista на 02.01.07 21:05
buste
Пет, 31.03.06, 11:48
"no mezdu drugoto zadawa retorichnia wapros, na koito az ne zanm otgowora"
Оо, а аз съм бил толкова забуден ... мислех си, че като е риторичен отговора се съдържа във въпроса.

С много мъка след като ти прочетох пост-а имам два въпроса.
(1)Употребяваш ли алкохол преди да седнеш на компютъра ??

(2)За да пишеш "Аз знам каква е следващата стъпка на Майкрософт, но няма да ви кажа" трябва или да си или умствено болен или умствено изостанал. Ти от кои си ?

П.П. За добро или за лошо имам дигноза : "Силна, остра непоносимост към простотия.", затова се извинявам на всички, за това че постовете ми са офтопик.

редактиран от buste на 31.03.06 11:55
редактиран от buste на 31.03.06 12:04
anonymous
Пон, 03.04.06, 16:46
маркс дава отговора малко по надолу - ма е ясно че ни философя ,ни реторика се чете.
зена ми не е учена като ме ,но рече сто се занимаваш с теа,сина ми не иска да влезе вав д...бг, само котарака си малчеше.
какво знаеш наи-добре ,та да говорим само за него?? нека да варвим напред.аз не искам да те разстроивам.
редактиран от anonymous на 03.04.06 16:49
редактиран от poltargaista на 02.01.07 21:06
simmen
Пон, 03.04.06, 17:04
Гуро там от Америка или от немай си къде. Преди да пишеш нещо и да слагаш това Гуро от Америка, щo веднъж не се представиш кой си, с какво се занимаваш, как си написал сигурно някоя версия на windows, как си измислил по-добра файлова система от NTFS или нещо от сорта. На доста твой фенове ще им е интересно да прочетат нещо подобно. Или ако ти се вижда неприемлива идеята дай поне един линк към личната ти web страничка да прочетем нещичко за теб. Не вярвам Гуро от Америка да не разполага с такава лична страничкa. Ето ти моята, може пък да отделиш от така ценното си време и да погледнеш колко съм некадърен. www.simmen.hit.bg
редактиран от simmen на 03.04.06 17:05
редактиран от simmen на 03.04.06 17:06
редактиран от simmen на 03.04.06 17:34
редактиран от milen на 03.04.06 17:40
mitak
Вто, 04.04.06, 22:42
Ех, ДОС.... напомняте ми времето, когато си пишех вируси :)
Никога няма да се върне това време....... който в работил с ДОС - хващам се на бас, че поне малко му липсва :)

Само като си спомня безсънните нощи с ДОС-а, после с UNIX-a... литрите изпито кафе, и накрая - кеф, че си направил нещо...
Всичко вече е толкова мързеливо - линукс се инсталва за 20 минути, виндовс е като шарена катринка..... не, тези неща не са за мен, определено :)

phild13
Вто, 23.05.06, 11:53
 
си има своя ядро и не работи върху DOS. Не мога да кажа с кой от NT-тата се въведе това

Още от първото NT си е така. То точно затова се създаде... друг въпрос е, е първата версия на NT беше 3 - за да се "интегрира" на пазара заедно с вървящия тогава Windows 3.x...

anonymous
Сря, 06.12.06, 19:49
NTFS Е по - добрият вариант ,но все пак зависи ,защото старите win 95,98 не могат да общуват в мрежа с PC та с NTFS файлова система.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.