download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Samsung разработва нова безшумна медия за съхраняване на информация.

Виж новината
< 1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Пон, 27.03.06, 20:16
Когато направите 300 ггб. диск с размерите на този, тогава се хвалете.
anonymous
Пон, 27.03.06, 23:48
Когато ТИ направиш твърд диск давай мнения...
anonymous
Вто, 28.03.06, 00:52
Аз се радвам че ще махнат дисковете с вьртящи плочи, но за сега това си е чист рекламен трик на компанията.

Просто тези дискове не са конкорентни, по одношение цена капацитет, безбожно скьпи ниськ капатцитет.

Можеш да си го вземеш, да се исфукаш пред приятелите, ама в крайна сметка като говорим за запомнящи устройства май по добре е голямият обем отколкото бьрзината, ти как мислиш.

anonymous
Вто, 28.03.06, 09:19
А да щях да забравя трябва да ползват, протокол за механични дискове ата сата, които май не са толкова бьрзи, а. Или да си сменяме компотите, а някой хора таман ги "тунингаваха"
anonymous
Вто, 28.03.06, 09:54
Прав си, съгласен съм с теб, че е рекламен трик и въобще не смятам, че масовият твърд диск без въртящи части ще бъде точно такъв, но все пак хората се опитват да измислят нещо ново и ако не беше така ние сега най-вероятно щяхме да спорим в някоя кръчма и да слушаме битълс на магнетофон...
buste
Вто, 28.03.06, 22:57
Избягва ви едно много добро приложение на това устройство. Именно мобилните компютри, аз лично ползвам такъв и бих се лишил от 20гба, за да получа около 30 минути допълнителна работа, когато компютъра е на батерия. Хард диска е един от най-големите консуматори след дисплея. На всичкото отгоре това е първия такъв диск, ако не се лъжа първия масов хард диск беше 600мб :), освен това ако машината ти е снабдена с blu-ray записващо устройство, което скоро ще бъде масово, то тогава си решаваш проблемите с мястото .. цялата ти колекция от филми ще влиза на 10 диска :)
редактиран от buste на 28.03.06 22:57
anonymous
Сря, 29.03.06, 09:07
АЗ сьм сьгласен на това устройство. дано в близките четери години да стане реалност.

А и то тези запомнящи устройства са измислени отдавна, примерно в среди с големи вибраций като, совалките, самолети, и т.н.т., кадето вибрацийте могат да го сьсипят нормалният диск. "дано да ги видим скоро и на лаптопите." И още повече не им оказват влиание магнитните полета, аз сасипах един стар харт "доближих го до магнит да видя какво ще стане; не го правете това в кьщи"

anonymous
Пон, 03.04.06, 22:13
Хубавото си е хубаво. Аз не съм мултимедиен маниак, нито дори фен и за моите инженерни потребности такъв хард "диск" би свършил отлична работа.-
barov4e
Пон, 03.04.06, 22:31
Аз съм на мнението на buste, защото съм в неговото положение ;)))
boby_dg
Вто, 04.04.06, 16:12
Всъщност те доста такива технологии се навъдиха - примерно PuRAM е една от тях. И дори вече се предлага в комерсиални преносими компютри на една неизвестна фирма на име l (чете се 'ел'), която произвежда доста мощни и скъпи лаптопи. Точно за там е най-добре приложима - наистина твърдия диск и оптичните устройства са най-енергоемките части от лаптопа, а и дисковете са доста податливи на механични въздействия, а това крие голям риск, за собствениците преносими компютри. Иначе идеята не е нова - имам брошури на първите преносими компютри на PSION (първо ги правеха едни големи, като обикновени лаптопи), които имаха точно SSD масова памет, но със SDRAM чипове, поддържани от батерия.

Само че технологията на Samsung не е нищо ново, всъщност - от години се предлагат CF - IDE преходници, с които могат да се ползва CF карти като обикновен твърд диск както за мобилни, така и за настолни компютри - преди бяха пречка малкото цикли запис-презапис на тия карти, но след като се появиха и NAND-флаш носителите нещата вече са инак.

< 1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.