download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Trellian WebPage

<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Съб, 06.06.09, 19:56
защо слагате платени програми в сайта като безплатни тази иска след инсталацията да се сложи сериен номер стига ни лъгахте по този начин!
anonymous
Нед, 27.09.09, 13:08
Кой е казал, че трябва да правим динамичен сайт бре? Аман от всичките тия модни простотии, хеле флаш! Сайтовете станаха все по-трудни за намиране на нещо в тях, изпъстрени с мигащи, светещи и подскачащи щуротии, а като съдържание - нищо.
И стига пробутвахте тоя нотепад, моля ви се. Има куп програми и програмки за хора, желаещи да си направят сайт. Да не си даваме примери в картинки сега как се прави един сайт с подобна програма и как се пише на нотепад километри сорс. Като има мазохисти, техен си проблем.
Айде моля ви се.
phrozencrew
Нед, 27.09.09, 20:43
” Кой е казал, че трябва да правим динамичен сайт бре? Аман от всичките тия модни простотии, хеле флаш! Сайтовете станаха все по-трудни за намиране на нещо в тях, изпъстрени с мигащи, светещи и подскачащи щуротии, а като съдържание - нищо. „
Ти явно не разбираш какво е динамичен сайт. Динамиката идва от динамичното съдържание, което се изгражда благодарение на Perl, PHP, ASP и т.н скриптови езици, като напоследък мощно се използва и AJAX, който осигурява невероятна динамика в комбинация със server-side програмирането.

” И стига пробутвахте тоя нотепад, моля ви се. Има куп програми и програмки за хора, желаещи да си направят сайт. Да не си даваме примери в картинки сега как се прави един сайт с подобна програма и как се пише на нотепад километри сорс. Като има мазохисти, техен си проблем.
Айде моля ви се.
Боя се, че ще те разочаровам! Няма такива програми за изграждане на съвременно Web съдържание! Покажи ми поне една, която да вади валидиран HTML код и да позволи вмъкване поне на брояч. Без Notepad++, BlueFish, vi (vim), Quanta Plus или друг текстов редактор просто няма да стане. Ами SEO-то? За какво ти е сайт, дето ще е на 1254-та страница при търсене с google. А какво ще кажеш за еднаквия изглед на сайта под различни OS (основни Linux и Windows) и множеството браузери?
Тия програми са едно забавление за лаици. Все едно да сравняваш конструктор Лего с конструирането на един мост от архитект. Не бих искал да сравнявам 2-те професии - на програмиста и на архитекта, но мисля, че метафоричната съпоставка е пределно ясна. Съпромат, динамика, механика, геодезия и т.н срещу детинското подреждане на парченца.
otark, мнението ти е в стил - разбирам от всичко. А тва HTML, xHTML, CSS, JavaScript, DocTypes, W3 аз съм ги измислил! Едва ли не с един WebPageMaker ше ви направя портал като на yahoo.com!
Все пак в спора се ражда истината, така че ако ти се спори покажи програма, която да е на необходимото ниво и да не трябва да пишеш код.
anonymous
Пон, 15.03.10, 20:17
а мога ли аз да попитам от де намерихте сериал номер и е-мейл плз кажете ми скайп ми е ashbrownie_
редактиран от anonymous на 15.03.10 20:19
anonymous
Чет, 25.03.10, 18:29
Нетобджект фюжън Код винаги може да се напише за нещо си, но сега да седнем да пишем цял сайт на нотепад, хъхъхъ.
Динамиката си е динамика, ама това не значи, че е динамичните сайтове са по-добри. Мога да ти покажа немалко динамични сайтове, които са трудни за четене (като например светлосиви букви на бял фон, малки, сбити редове, гадни шрифотев), едностранно подравняване на текста и абсолютно неориентиращи линкове. Като видя в някой линк .асп(ержи) и т.н. вече е почти сигурно какво ще видя вътре...
И от време на време изскача някой потребител, който ни пробутва нотепад великодушно, да си правим сайтовете не него.
"По добре човек да се потруди една седмица по научаването на основния XHTML и базовия CSS"
Жестоко се съмнявам да научиш някой начинаещ на тез неща за една седмица...
редактиран от anonymous на 25.03.10 18:29
phrozencrew
Чет, 25.03.10, 19:20
Е па колко да е труден тоя xHTML. Има няколко базови тага:
Преди всичко трябва да се знае, че всеки таг трябва да има начало И КРАЙ!
html, meta, head, style, body, div, table, tr, td, h1, h2, p, ul, li
Тези тагове са абсолютно достатъчни за всеки един сайт! Гарантирам!
Другото, което трябва да се запомни е задължителния ресет CSS, с който да се изчистят простотиите от различните браузери. Аз използвам един reset.css, който переодично допълвам или променям, но за сега ми върши добра работа:
reset.css
Файла може да се добави В НАЧАЛОТО на основния CSS-файл, примерно така:
@import url("reset.css"); 
 

След това се иска и малко желание за да се научат няколко базови инструкции на CSS - font-size, font-family, color, background (като тук са важни под елементите като цвят, картинка позиция), margin, padding, float, display.
Абсолютно достатъчно за всеки начинаещ и достъпно за консумиране за една седмица.

редактиран от phrozencrew на 25.03.10 19:21

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.