download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Inkscape

<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Пон, 08.12.08, 17:18
Програмата е ограничена функционално , но силата и е в това бързо да конвертираш , малко да пооправиш и да пратиш via Интернет до някого.
Това не е професионална програма все пак , за да има по големи очаквания , а и те не са необходими с оглед гореизказаната преполагаема цел.
insecteater
Вто, 09.12.08, 13:33
Не се заяждам, целта ми е да си разясним най-добре кое какво.

Кзваш така:

” ...
Това не е професионална програма все пак , за да има по големи очаквания , а и те не са необходими с оглед гореизказаната преполагаема цел. „

Доста често, когато тръгна да използвам някоя програма от тук, отивам и на официалният сайт да прочета за какво служи. Не че нямам доверие на описанията тук, но друго си е информация директно от производителя. (там пък се прехласват да се рекламират). Та там пише ето така:

Цитат
” An Open Source vector graphics editor, with capabilities similar to Illustrator, CorelDraw, or Xara X „
Ето защо, очаквах едва ли не хибриден клонинг на съответните програми. Както и да е програмата наистина е добра и заслужава внимание, особено за места, където лицензираният софтуер може да се окаже проблем.

Малко е неудобно че трябва да се търсят допълнителни плъгини, но безплатен обяд няма. Важното е че са се постарали хората и решение има.
phrozencrew ще взема да ти плащам процент задето вършиш моята работа

phrozencrew
Сря, 21.10.09, 19:44
Абе как никой не видя, че тая версия може да редактира PDF-файлове!!!!!!
Направо паднах! Можеш да отвориш PDF-файла, като избереш коя страница искаш да редактираш. след това да принтираш с PDF принтер тази редактирана страница и после да я добавиш към съществуващия документ пак с PDF-принтера. Направих проба с промо-безплатната версията на платения продукт Nova PDF Lite от тази тема:
http://www.download.bg/index.php?cls=forum&mtd=thread&id=214959&t=214868&p=2&q=NovaPDF+Lite+6.2
Inkscape става все по-култова програма! Е и разбира се все по-голяма като размер в MiB, но пък размера си заслужава от всякъде!
квант
Чет, 19.08.10, 12:51
Благодаря за урочетата! Програмата върши много добра работа, чудя се как досега не съм я пробвал.Благодарности и на phrozencrew.
phrozencrew
Сря, 05.01.11, 19:50
Тая програма продължава да ме изненадва! Ся се оказа, че е супер лесно да си направиш и годишния календар с нея:

Настройките за кирилицата се правят много лесно. Просто се избира руски и други. Слага се за първи ден да е Понеделник. Дните са:
Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
Месеците:
Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември
Възползвах се от една много фешън картинка на Едиз от една стара тема, за да направя за 2 минути един примерен календар:

И SVG-файла: Inkscape_Calendar.svg

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.