download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

СПЕШНО!!!

<1 2 3 >

Автор
Съобщение
anonymous
Пет, 20.04.07, 22:34

RE: СПЕШНО!!!

” За BIOS-а, уви, комай няма обща рецепта. За различни компютри е различно. Принципът, обаче, е един. Първо трябва да влезеш в настройките на BIOS. Това става като натиснеш някакъв клавиш (за различни - различен, но обикновено е изписан на стартовия екран на компа, който се показва преди да започне да се зарежда Win-а) веднага след включване на компа. Ще излезе някакъв вид меню и по него вече трябва да се търси нещо като Startup Options или подобно по смисъл. Та, на такова място трябва да има и настройка за указване да се търси операционна система първо на CD-то. Впрочем, по напълно понятни причини ( ) обикновено тази настройка е оставена именно на CD. Така, че, преди да ровиш в BIOS-а, по-добре ръгни едно CD с ОС да видиш дали няма да зареди направо. „
тъй кажете хора!!!начи приоритет на CD-то и тва е !!!МЕРСИ!!!
anonymous
Съб, 21.04.07, 14:22
Според мен ще е заради захранващия блок и заради RAM-a. Имаше една програма за тест на блока.Може и заради биоса.
редактиран от anonymous на 21.04.07 14:22
stiliyangr
Вто, 08.04.08, 22:56
Цитат на imperatora - "Проверете дали има някоя програма работеща в диссинхрон с операционната система или драйверите."
Моят проблем изглежда е точно такъв. Реших (защо ли) да обновя PowerDesk 6. Предварително направих точка за възстановяване,пуснах инсталацията,компа тръгна да рестартира и...рестартира нонстоп - стига до след лентата с "бягащите жетони",харддисковете издрънчават последователно с покъртителен звук :( и се започва отначало. Няма как да стигна до точката за възстановяване, дори не стигам до Safe Mode.
Включвам един стар харддиск като главен,а проблемният - като подчинен и тогава няма проблеми. Дори през старият диск изтрих самата програма в проблемния,но това не помогна.
Някакви предложения преди преинсталирането?
Благодаря.
кака.лара
Сря, 09.04.08, 12:13
Преди да ти започне да зарежда натискай истерично F8. Ако си късметлия трябва да ти изкара някакво меню. В него търси нещо като "Last Known Good Configuration".
lyubooo
Сря, 09.04.08, 16:15
Пич смени си захранването , аз имах същия проблем. Компютъра се рестартираше и светодиода на Power светваше като в стендбай режим. В смисъл свети но по бледо...
stiliyangr
Сря, 09.04.08, 23:40
Ако мен имаш предвид - захранването ми е Fortron 350 W. Имам два харддиска и две оптични устройства,ползвам вграденото на дъното видео - за това не са ли достатъчни 350 Вата?
А иначе Last Known Good Configuration не сработи и преинсталирах,но ще си го запиша да знам за друг път,когато няма да имам интернет
редактиран от stiliyangr на 09.04.08 23:40
anonymous
Нед, 27.04.08, 11:04
купи си шпрей против окисление на ел.контактни повърхности. Разкачи всички захранващи конектори и ги напръскай. И аз имах същия проблем.
stiliyangr
Нед, 27.04.08, 11:51
joroasd,благодаря за идеята! Аз всъщност мислех да сменя конекторите,но се колебая дали процедурата не е твърде "пипкава",за да си заслужава.
anonymous
Пон, 28.04.08, 16:06

RE: СПЕШНО!!!

” Нещо изписва ли ти преди да се рестартира?Обратно броене? „
И на мен ми се случи същия проблем изписва ми "Press ALT+CTRL+DEL to restart", също така имаше и обратно броене. Носех го на поправка почти през 5 дена, при различни специалисти мо нищо Накрая след преинстал работеше по 15 минути и се скапваше. В края на краищата се оказа проблемен твърдият диск (от промяната на напрежението в тока се бяха образували бели полета) опитаха се да ги изчистят с 1 програма (непомня как се казваше) но пак не стана. Накрая го изхвърлих (твърдия диск) и си сложих нов и вече две години не съм имал проблеми.

Моля за извинение ако има правописни грешки.
Дано да съм помогнал.

редактиран от anonymous на 28.04.08 16:08

<1 2 3 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.