download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

въпрос(помогнете)

<1 2 >

Автор
Съобщение
phrozencrew
Съб, 26.05.07, 21:45

RE: въпрос(помогнете)

” Купи си скайп кредит и говори „

Skype е пълен леш приятел. Да не говорим, че цените на платените разговори са безумни.
Аз от около 7-8 месеца си ползвам VoIP Buster. Перфектни цени, перфектно качество на връзката и доста безплатни обаждания до цял свят. Верно, че трябва да се разкара човек и да преведе 20 кинта от Райфайзен Банк, обаче за 3 стотинки на минута да звъниш на цяла БГ, едно разкарване не е толкова голяма болка.

Разбира се има и безплатна идея: Gizmo. Става и за Linux и за Windows. Единственото неудобство е, че хората на които искаш да звъниш на домашния телефон трябва да са регистрирани. Решава се като изтеглиш някъде на друг компютър програмата и регистрираш който искаш, но мисля, че това отнема повече гламутории от превод на 20 кинта.

anonymous
Нед, 27.05.07, 08:34

RE: RE: въпрос(помогнете)

” Skype е пълен леш приятел. Да не говорим, че цените на платените разговори са безумни.
Аз от около 7-8 месеца си ползвам VoIP Buster. Перфектни цени, перфектно качество на връзката и доста безплатни обаждания до цял свят. Верно, че трябва да се разкара човек и да преведе 20 кинта от Райфайзен Банк, обаче за 3 стотинки на минута да звъниш на цяла БГ, едно разкарване не е толкова голяма болка.

Разбира се има и безплатна идея: Gizmo. Става и за Linux и за Windows. Единственото неудобство е, че хората на които искаш да звъниш на домашния телефон трябва да са регистрирани. Решава се като изтеглиш някъде на друг компютър програмата и регистрираш който искаш, но мисля, че това отнема повече гламутории от превод на 20 кинта. „

Много блягодаря :)
Това ми решава много проблеми!
Хем ще спестя пари за разговори.
А и е лека 128МБ рам и 300Мхз ЦПУ!
phrozencrew
Нед, 27.05.07, 10:07
Така. Сега ще те светна как точно става филма.
Защо ти казах за Райфайзен банк. Защото една компания Money Bookers имат сметка в Райфайзен. И какво от това? Ами това, че всички търговци регистрирани в Money Bookers превеждат и получават пари без комисионна на компанията. Т.е. цената е обявената без товар. Компанията извършваща преводите печели от смяната на валутата и от трансфера. Не знам точно как го правят. За да ме разбереш просто погледни сайта на sPay.bg Историята е същата.
А сега интересното. VoIP Buster са регистрирани в Money Bookers и от сайта им можеш да си избереш начина на плащане. Ако избереш да платиш чрез Money Bookers трябва преди това да си се регистрирал. Значи под ред:
1. Регистрираш се на сайта на Money Bookers
2. При регистрацията внимавай с кое име се регистрираш. Аз ти препоръчвам да се регистрираш с точното ти име от личната карта (паспорта).
3. След като си се регистрирал от сайта избираш бутона "Upload founds"
4. Ще ти излязат 2 възможности:
        - Bank transfer
        - Credit Card
Ти ще избереш Bank Transfer. При кликането с мишката от долу ще ти се изпишат параметрите на сметката на която става превода. Добре е да си ги принтираш тези параметри.
Виж важните неща на картинка1 по-долу.
5. Отиваш в Райфайзен и и попълваш една Вносна бележка с BIC на банката на получателя - виж картинка2.
Тук е много важно при попълване на името ти да си напишеш точно данните.
6. Отиваш при бастуна при който се внасят парите и внасяш 20 лв или колкото си попълнил в вносната бележка. Тия бастуни са леко тъпи и много внимавай какво ще попълни. На мен 2 пъти вече ми бъркат името на подателя и за това ти го казвам от опит. Виж картинка3. Ако сравниш имената на отдселните картинки ще ме разбереш :).
Успех!
Картинка 1
Картинка 1

Картинка 2
Картинка 2

Картинка 3
Картинка 3

редактиран от phrozencrew на 03.06.07 09:23
редактиран от phrozencrew на 03.06.07 09:30
anonymous
Нед, 03.06.07, 00:19
Не искам да паля никакви спорове, провокации или каквото там ви хрумне!
Един приятелски съвет phrozencrew: Следващия път заличи и подписите. Точно подписите. Не само твоя, но и колкото други има.
phrozencrew
Нед, 03.06.07, 09:31

RE: въпрос(помогнете)

” Не искам да паля никакви спорове, провокации или каквото там ви хрумне!
Един приятелски съвет phrozencrew: Следващия път заличи и подписите. Точно подписите. Не само твоя, но и колкото други има. „

yogi--, благодаря! Много полезен съвет!

anonymous
Сря, 19.09.07, 16:14
Пиша по повод безплатните програми за разговори със страционарни телефони. Наистина действат. Не са съвсем безплатни както пишат, след като я свалиш на РС си, следвайки стъпките, които са указани, може да се проведат няколко безплатни разговора за тестване и след това искат зареждане на кредит. Минимумът е 10 евро. Доста време ми отне докато намеря начин да купя т.нар. кредит. Пробвах начина, който е дал един потребител, а именно чрез Moneybookers, но не се получи. Процедурата е доста сложна, и чрез Райфайзен банк е сложно. Най-лесният начин е да си направиш дебитна карта Visa Electron, предполагам че може от която и да е банка. Аз направих моята в ПИБ. След като ти поиска да заредиш кредит, отваряш страницата със сметката и следваш стъпките, като трябва да си попълниш формуляра с точнита данни, както си по паспорт. Като въведеш номера на картата, на гърба има номер от който въвеждаш последните три цифри и след 5 мин картата е заредена и можеш да говориш.
Програмите са доста и наистина, всеки трябва да си избере най-подходящата за него. Аз избрах JustVoip.
Адресът, на който можете да гинамерите с ценовите им листи е даден тук по-горе от други потребители, но ще ви го изпиша пак http://voipfree.hit.bg/ и http://backsla.sh/betamax.
И накрая искам да благодаря, на тези потребители, който са отделили от времето си за да помогнат наистина на тези от нас които имат нужда.
Успех на всички, които ще се възползват от тази информация.
anonymous
Пон, 24.09.07, 14:24
моля кажете програма за виртуално CD под Linux Ubuntu

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.