download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Apache OpenOffice

< 1 2 3 4 5 >

Автор
Съобщение
anonymous
Съб, 15.04.06, 14:35
Имам следния въпрос: в Open Office Calc след като напиша текст в дадена клетка и я напусна, първата буква става главна. Как мога да отменя това действие? Не успях да намеря такава възможност. Засега правя следното: след текста натискам интервал и след него Ctrl + Z и така се получава, но реша ли да изтрия този интервал, отново главната буква се възстановява. Това временно решение, което съм намерил, не ме удовлетворява. Благодаря предварително за помощта!
mishob
Вто, 18.04.06, 21:50
Преди текста на клетката въвеждайте единична кавичка ('). Например, ако се въведе 'текст, след натискане на Tab или Enter в клетката остава текст (кавичката изчезва, а текстът остава точно както е).
По-грубият вариант е да се изключи автоматичното поставяне на главна буква в началото на изреченията, като се махне отметката от полето Tools | AutoCorrect | Options | Capitalize first letter of every sentence.
anonymous
Вто, 10.10.06, 22:02
По принцип във всяка програма за електронни таблици е правилно и най-коректно да се дефинират клетките по тип. В случая - клетките с текст да се укажат, че са текстови; и както е казал предния участник - още по-добре е да се слага апостроф (единична кавичка - ') в началото на клетката. Личи си кой е работил на старите Варитаб, Лотус и др., или поне се е учил от такива хора :)
anonymous
Чет, 18.01.07, 03:03
super e!
anonymous
Вто, 01.05.07, 01:51
Програмата е доста удачна,особено за такива като, мене дето Вистата не им позволява да качат по-стар и,съответно, хакнат Офис Пакет.Малко е тромавичка,но за Бога,безплатна е!
редактиран от anonymous на 01.05.07 01:52
ffff
Сря, 02.05.07, 15:33
Това ви трябва, дори сега да не го знаете :)
anonymous
Пет, 14.09.07, 21:27
Мисля, че 90% от ползвателите на MS Office, няма да имат проблем да преминат на Open Office без да изпитват кой знае какви неудобства.
phrozencrew
Сря, 26.09.07, 11:31
След като в течение на години толерира незаконното разпространение на софтуер с цел да пази пазарния си дял, Microsoft сега преминава в настъпление, за да се увери, че копията на софтуера й са легални.

    * Microsoft току-що закупи софтуерна фирма, специализирана в откриване на софтуера, инсталиран в персонален компютър.
    * В момента Microsoft ползва Интернет, за да постави софтуер за засичане на пиратство в копията на MS Office в компютрите на хората.
    * По целия свят Сдружението на издателите на бизнес софтуер (Business Software Alliance, BSA) организира схеми за преследване на нарушители, например във Великобритания то предлага големи парични награди в брой на всеки, който го осведоми за нарушение от страна на дадена организация.
    * Лицензионните споразумения на Microsoft са сложни – лесно е да се нарушат по грешка.

Ако имате копие на MS Office на работното си място, в училище или у дома, сигурни ли сте откъде е дошло?

boy4o
Сря, 26.09.07, 12:23
Аха! Сигурен съм.
Служебният ми "Офис" идва от онези $18 000 000 които ние, данъкоплатците, подарихме на деБил за програмно осигуряване на просветата. Понеже, ако бяхме въвели Open Source софтуер всичко щеше да мине прекалено евтино и без комисионни.
После - защо нямало пари за даскалите?
anonymous
Нед, 14.10.07, 13:54
Искам да задам един въпрос. Наскоро си преинсталирах уиндоус-а. Скоро след това направих два акаунта. И след като направих тези акаунти не можех повече да работя с майкрософт уърд. Не мога да го изтегля от никъде- арена, замунда, дори и от този страхотен сайт. Изтеглих с open office, но се притеснявам, че една фирма, с която работя няма да може да чете документите, които им изпращам като са във този формат. Разпространен ли е open office, и еветуално какви проблеми мога да имам по нататък свързани с разчитане на такива документи?

< 1 2 3 4 5 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.