download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Миграция към Linux - Част Първа

Виж статията
< 1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Нед, 27.05.07, 09:23
Статията е много добра :)
Но имам една забележка както пише в страницата за целта ни трябва 1Гхз ЦПу и 512МБ рам човек може да се оплашеи да си мисли,че наистина е "екзотична" операциона система не е вярно, че е толкова тежка!Аз лично мога да кажа, че на старата си мапшина 233Мхз ЦПу и 64МБ рам съм подкарвал Линуск Дебиан 4.0(най-новата версия) без проблем!Толкова ресур иска линдовлс + виртуалната машина и линукс общо!Opensuse е доста стабилна, но и млако тежичка бих добавил.И аз я прпоръчвам на начинаещи юзъри заради лесния интерфеис и настроика.Надявам се хората да видят, че при линукс почти няма вируси,троянци и червеи .До сега никои компютър които съм виждал и моя нямат анти-софт(просто няма нужда).Хора които са с 300-700Мхз Цпу и 128-256Мб рам могат преспокоино да работят с линукс!Надявам се моето мнение да ви е било полезно.Успех в Линукс
редактиран от anonymous на 27.05.07 09:24
anonymous
Вто, 29.05.07, 00:10
Абсолютно поддържам мнението ти, Линукс е невероятна операционна система, която е езплатна и не изисква голяма производителност от страна на процесора. Моята препоръка е всеки да ис качи поне по 1 Линукс на компа, защото малко по малко ще разбере че това е операционната система на бъдещето.
anonymous
Съб, 02.06.07, 17:36
anonymous
Съб, 02.06.07, 20:23
Ами ще кажа от първа ръка че Линукс-а е прехвалена работа . Мой приятел програмист ми го прапоръча, защото го бил ползвал и бил закопавал майкрософт отвсякъде . Но минусите са повече от плюсовете . Изобщо системата не е по-бърза от Уиндоус,напротив . Казват че е лесен за работа , но за човек свикнал с добрия стар ХР нещата са ,меко казано,объркващи . А и максималната възможна резолюция на видеото ми падна,просто Линукс все още куца по много параграфи.Може би това че е свободен прави цялата работа , но факт е че има да извърви още дълъг път/по-точно хората , които го правят/ докато "си дойдем на думата".
anonymous
Нед, 03.06.07, 13:59
 
Ами ще кажа от първа ръка че Линукс-а е прехвалена работа . Мой приятел програмист ми го прапоръча, защото го бил ползвал и бил закопавал майкрософт отвсякъде . Но минусите са повече от плюсовете . Изобщо системата не е по-бърза от Уиндоус,напротив . Казват че е лесен за работа , но за човек свикнал с добрия стар ХР нещата са ,меко казано,объркващи . А и максималната възможна резолюция на видеото ми падна,просто Линукс все още куца по много параграфи.Може би това че е свободен прави цялата работа , но факт е че има да извърви още дълъг път/по-точно хората , които го правят/ докато "си дойдем на думата"

Забелязал съм, че от време на време се появява линукс потребител който не е доволен и се връща към уиндоус. В момента ми говориш за проблеми, които аз никога не съм имал. Случаи като твоя са единични
Колкото до статията-имам една збележка:
Разбира се, докато чакате следващия брой, нищо не ви пречи сами да опитате с инсталацията, няма опасност да счупите вашия Windows.

Изглежда статията е предназначена за по-начинаещи потребители и шанса да си затрият уин дяла е голям, ако не знаят какво правят.

пс:сори че съм маркирал цитатите като сорс но нещо се е бъгнало

simmen
Вто, 05.06.07, 14:56
Няма никаква опасност за изтриване на windows дяла ако се следват стъпките и съветите на поредицата статии. Линукса НЕ се инсталира на истинския компютър, а на виртуален създаден чрез VMWare.
anonymous
Пон, 02.07.07, 14:01
Ако използваш виртуална машина наистина е така, но ми се стори че става дума за инсталиране на отделен дял.
anonymous
Сря, 04.07.07, 07:32
Някой специалист може ли да ми обясни как се работи с Линукс емулатор под Уиндоус. Например протрамата Cygwin.
boy4o
Сря, 04.07.07, 11:43
Цитат
” Някой специалист може ли да ми обясни как се работи с Линукс емулатор под Уиндоус. Например протрамата Cygwin. „
Аз, уви, не съм специалист, но си мисля, че Cygwin е емулатор на Unix-машина. Що се отнася до това как се работи с емулатор на Линукс-машина, то отговорът не може да бъде нито кратък, нито еднозначен. Причината за това е, че различните емулатори си имат своите особености и работата с всеки един от тях става по различен начин.
Смея да предположа, че най-лесно стават нещата с безплатната програма VirtualBox . След като се инсталира трябва да се избере от менюто Machine>New за да се изкара "Магьосника", който конструира на нови машини. После грижата ти е само да отговаряш интелигентно на зададените от него въпроси и да натискаш бутона Next. На този етап ще трябва да си създадеш виртуалния харддиск, където по-късно да инсталираш Линукса. Моят съвет е да избереш от опциите диск с фиксирана големина, за да ти работи по-бързо после.
Междувременно ще трябва да си дръпнеш някоя LiveCD дистрибуция на Линукс, важното е да е във вид на ISO-файл.
Във вече създадената виртуална машина намери настройките за CD/DVD-ROM (меню Machine>Settings>CD/DVD-ROM и активирай опциите Mount CD/DVD Drive и ISO Image File, след което укажи ISO-файла, за който стана дума. Останалите устройства в Settings си ги направи както ти харесва. За мрежата по-добре нищо не задавай на този етап.
Остава да цъкнеш на иконката Start в менюто и новата ти щайга тръгва! Натисни веднага клавиш F12, за да влезеш в "BIOS"-а и там задай да прави начално зареждане от CD.
И вече си имаш Линукс-машина вътре в добрия стар щайгел.

При мен стана така, че отваряйки просто за проба Mozilla-та на DS Linux ми излезе някакво съобщение, на което непредпазливо отговорих с "ОК" и ми отвори сайта на Mozilla.org. Ще рече, говедото само си се конфигурира към мрежата и към Интернет - без моя помощ. Не смея да твърдя, че и при тебе ще се случи същото, но е много възможно. В такъв случай реалният ти комп може да почне да плаче, че си е намерил нов хардуер, а в Device Manager-а на Windows се появява още една "мрежова карта". Споко, не е вирус!

anonymous
Съб, 07.07.07, 08:01
Интересна система е линукса но не ми стана ясно засто /или как се конфигурира кам интернета и ел пошти .Пробвах
linux suse.

< 1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2020   Experta Ltd.