download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

ICE Encrypt

<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Пет, 24.06.11, 08:55
” НЕ! Грешката е по-голяма! Тази програма е неизвестна и не фигурира в енциклопедията за програми. Тук става дума за шарлатани. В уикипедия няма място за такъв алгоритъм, наречен ICE! Сами виждате, че програмата е от 2007 и никой не е чувал за нея! „
Лично аз не виждам логика да лъжат , какво ще спечелят от цялата работа след като програмата е безплатна ?
Компаниите които продават подобен софтуер до сега най-малко щяха да вдигнат голям скандал , разполагат със специалисти които могат да проверят как стоят нещата.
tegote
Пет, 24.06.11, 10:58
Добра логика mohican, вероятно е така както казваш. Но това прикриване не ми харесва.
Изпитах програмата и констатирах, че описанието е подвеждащо. "Натискате Encrypt, избирате желаната папка или файл и следва....". Само че програмата криптира само папки. Тоест избира само папките и всичко което е в папката отива за криптиране. Освен това има забележка да не криптираме големи файлове по-големи от 50% от физическата памет. Изглежда процесът яде паметта, но коя памет??? Виртуалната ли или физическата?. Това му се вика програма с недомлъвки. Сигурен съм, че говорят за RAM.
Сигурно затова е обезценена.
Цитат
” Due to block size always equal to file size, do not recommend to encrypt very large files. Do not recommended to encrypt files larger than 50% of the free physical memory.

So, the main task for ICE Encrypt is a protecting not very big, but very important files for you. „

anonymous
Пет, 24.06.11, 12:01
tegote , какво притеснително има в това че криптира само папки ?
Да натоварва системата когато се криптират големи файлове , 60 МВ за около 5-6 сек. , за мен важното е че дори мрежата на Bitcoin не може да се справи с размер на ключа 1 000 000 бита. Не може и вълка да е сит и агнето цяло , всяко нещо си има предимства и недостатъци.
Предполагам че големината на файл за криптиране има връзка с размера на ключа с който програмата криптира.
tegote
Съб, 23.07.11, 00:14
Програмата нещо куца! Ако имаш картинки в папката, миниатюрите не се криптират! Ако преместиш папката някъде другаде из харда, миниатюрите отговарят на криптираните файлове и тъй като са криптирани, не се вижда нищо. Не е ли по-добре за целта да ползваш EncryptOnClick, не съм го пробвал, но едно от описанията дават ето това:
"Will detect if you're decrypting a file that is in a temporary folder, and if so will prompt you to see if you would like to decrypt it into a different folder."
anonymous
Сря, 27.07.11, 11:05
Криптирани с EncryptOnClick

Криптирани с ICE Encrypt

Не откривам голяма разлика

Edit: Малко като игра на Руска рулетка http://www.snapfiles.com/opinions/EncryptOnClick/EncryptOnClick.html

EncryptOnClick does what it says on the tin, but is unusual and risky since it deletes files automatically after encrypting them. This means that if any crashes etc occur during the encryption process, the file could be gone forever. It is better to leave the file intact and to delete or shred it manually after encryption. Apart from that, the program is good freeware.

редактиран от anonymous на 27.07.11 11:16
tegote
Сря, 27.07.11, 16:50
Разликата е че при ICE Encrypt ти надзъртат, докато при EncryptOnClick нищо не виждат.

anonymous
Сря, 27.07.11, 17:37
” Разликата е че при ICE Encrypt ти надзъртат, докато при EncryptOnClick нищо не виждат.

редактиран от anonymous на 29.07.11 08:28
tegote
Сря, 27.07.11, 18:06
Mohican, не бързвай като гледаш клипа, не знам защо си избързал, но не си го изгледал целият. Ясно се вижда накрая криптирането и как се вижда съдържанието на картинките на дадената папка.
anonymous
Сря, 27.07.11, 21:03
” Mohican, не бързвай като гледаш клипа, не знам защо си избързал, но не си го изгледал целият. Ясно се вижда накрая криптирането и как се вижда съдържанието на картинките на дадената папка.

Открих защо се получава така , гледай клипа

редактиран от anonymous на 27.07.11 21:34
редактиран от anonymous на 29.07.11 08:32
tegote
Сря, 27.07.11, 23:10
” При повторно влизане се виждат чушки и домати.
Демек ще се наложи да надзъртат през крив макарон. „
А-хааа, много ме изкефи как се изрази, но за съжаление при мен не е така. След затваряне на всички експлоръри и новото отваряне картинките продължават да се виждат към папката! И други ще го потвърдят.
anonymous
Чет, 28.07.11, 01:35
” А-хааа, много ме изкефи как се изрази, но за съжаление при мен не е така. След затваряне на всички експлоръри и новото отваряне картинките продължават да се виждат към папката! И други ще го потвърдят. „

Не го отричам , защото преди да си редактирам предишния пост бях писал , че проблема при теб вероятно е в прехваления и бъгав Windows 7.
Нали видя че под ХР няма такова явление след като затворя папката.

stoqncho
Чет, 28.07.11, 01:50
” След затваряне на всички експлоръри и новото отваряне картинките продължават да се виждат към папката! И други ще го потвърдят. „
Преименувай папката и ще видиш ефекта.

tegote На луд ли се правиш? Аз ли ще те уча, че Windows XP пази миниатюрите в самата папка(файла Thumbs.db), а Windows Vista/7 си пази миниатюрите в C:\Users\%username%\AppData\Local\Microsoft\Windows\Explorer(thumbcacheX.db), a не в самата папка. Като се криптира папка в Windows XP, тогава миниатюри няма, ако се криптира папка в Windows Vista/7 миниатюри има, защото файловете, които съхраняват миниатюрите не са в криптираната папка и бла.. бла... бла...

От тук идва цялата философия, но съм сигурен, че го знаеш, но се правиш на луд само и само да оплюеш програмата.

редактиран от stoqncho на 28.07.11 01:59
tegote
Чет, 28.07.11, 09:26
Тъпото е че казват за Windows 7, че миниатюрите се правят от desktop.ini, отворих един такъв ini и погледнах, че в него са записани старите картинки, които са били там и които съм изтрил отдавна. Сега нямам нито един desktop.ini, защото ги изтрих, но миниатюрите на новите картини пак се виждат! И промяната на името на папката също не ми е помогнало Стояне. :( Забелязах още, че преместването на криптираната папка не върши работа. За да се загубят миниатюрите трябва да я копираш и да поставиш на друго място!
Абе голяма бъркотия! Все още загадка за мене.
Windows 7: What is the Desktop.ini file and How Can I Remove It?
anonymous
Чет, 28.07.11, 11:48
” Абе голяма бъркотия! Все още загадка за мене.
Windows 7: What is the Desktop.ini file and How Can I Remove It?

Никаква загадка не е , просто го приеми като недостатък на Windows 7 а не на ICE Encrypt

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.