download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Проклятието на Интернет

Виж новината
< 1 2 >

Автор
Съобщение
insecteater
Нед, 15.07.07, 10:00
Цитат
” ... а само с бегло преглеждане на онлайн енциклопедии и справочници. В резултат на това дилетантите получават възможност да мимикрират, успешно да се изявят като познавачи ... „

Плашещо вярно !!!

anonymous
Нед, 15.07.07, 23:55
Трудно ми е да го призная, но повечето неща са верни.
anonymous
Пон, 16.07.07, 00:57
Кой талантлив творец е бил признаван по времето, когато е живял? Чак след като си идат, тогава ги оценяват.
"И бездарният режисьор, и музикантът без талант, и графоманът получават възможността да разпространяват своите произведения в Мрежата." Да, ПОЛУЧАВАТ ВЪЗМОЖНОСТТА, а дали ще им обърнат внимание, е друг въпрос. На повечето хора сякаш им харесват еднодневките в "изкуството", а бездарните "творци" са нацелили вкуса на масата - и защо да не се възползват, като има кой да им обръща внимание.
За посещенията в музеите - колко от вас могат да си позволят, ей така, през почивните дни, да идат до Лувъра? Ако няма цифрови фотографии на произведенията в музеите, къде ще ги видим тези произведения как изглеждат? И ако не се разпространяваха книги в интернет, как бих си набавила всичките съвременни учебници, които имам? В тия отношения интернет е прозорец, широко отворен.
Относно получаването на знания - някаква грешка има този човек, с едно бегло преглеждане на енциклопедия не стават нещата, и не може да се представиш успешно като познавач. Освен ако нямаш супер възможности за запаметяване, а това трябва да се оценява.
А може би под човешка култура авторът на книгата има пред вид американската (нали живее в USA) и британската (нали е роден в UK)?
anonymous
Пон, 16.07.07, 05:19
А може би под човешка култура авторът на книгата има пред вид американската (нали живее в USA) и британската (нали е роден в UK)?-----------------------
дръвбници като тебе оценяват способния ,талантлив и съпер работлив американец
като тъп и некултурен
САМО защото не е дървен философ и не скача като гащат петел да се ежи на думи
от кого мислиш са тези програми дето тука ги крадете
и аз ви помагам -за да видя -може би това пък е начина
човек да краде цел живот

и да вика
хората лоши
ние добри

тъи ли е ка Сиике
Тъи ма ри.

къде ви е на вас културата?
в оплюването на другите ,яденето гратис и кръшкането.

anonymous
Пон, 16.07.07, 05:46
всички гърбави хора по света трябва да ги пращат в Америка

тука ще им изправят гърбицата -от бачкане

- 12 - 16 часа при 7 дневна работна седмица

и след това ще се отдадат на сладки приказки и други културни начинания

след Албания сте !

phrozencrew
Пон, 16.07.07, 09:09
roy-newyork от всяка твоя дума лъха омраза към USA. Предполагам, че нощем сънуваш как застрелваш американския президент или някакви подобни блажени сънища.
Човече за*би я тая проклета страна! Бягай от там, като дявол от тамян! Тия гадове отказаха да подпишат договора в Киото за намаляване на замърсяване с въглероден двуокис, а същевременно са най-големия замърсител в света - 30% от вредните газове са техни. За парниковия ефект чувал ли си, а за глобалното затопляне ...
Напълно те разбирам, за това че мразиш американците. Обикновено там хората свършват с автомат в ръка в някое училище или правят демонстративни самоубийства.
Бягай от там, докато не те е полазил Васил фашиста!
редактиран от phrozencrew на 16.07.07 09:16
insecteater
Пон, 16.07.07, 09:32
Цитат
” За посещенията в музеите - колко от вас могат да си позволят, ей така, през почивните дни, да идат до Лувъра? Ако няма цифрови фотографии на произведенията в музеите, къде ще ги видим тези произведения как изглеждат? „

Гледала ли си заря на живо? А гледала ли си на телевизор. Какво ще кажеш, има ли изобщо място за сравнение? И на кое от двете ще запомниш, ще се насладиш в пълния му блясък, ще обърнеш внимание на детайлите и и ще ги съхраниш за да можеш да ги използваш в бъдеще? Преглеждането на снимки никога няма да замени това което получаваш, когато се изправиш пред истинският предмет, или когато на място посетиш известна местност, статуя или сграда. Можеш ли да прецениш робският труд и необходимото време за построяване и да усетиш величието на пирамидите само от едни цифрови фотографии, колкото и да е бил добър фотографа? Прозорец към света да, но си остава прозорец през който наблюдаваш отдалеч. Или щещ ми кажеш че човек който се е поинтересувал и е посетил пирамидите на място има същите знания и изградени асоциативни връзки като този, който ги е гледал на снимки?

Колкото до енциклопедиите, неведнъж съм бил свидетел, когато хора абсолютно незапознати с някоя област, вземат факт или събитие, с което печелят "състезанието". И то без да имат фундаментални познания за тази област. Това повечето пъти не е опасно. Но я си представи някой да те лекува по този начин - според моментните симптоми. Няма история на заболяването, няма минали имунизации, няма предразположеност към дадени лекарства - няма обща здравна картина. Според моментните симптоми - тук и сега, понеже за тях така пише в енциклопедията. (Това е принципен пример, не го приемай съвсем буквално).

Книгите наистина страдат най малко от тази технология - при тях си е предимство.

Музиката - за съжаление живото изпълнение бива орязвано. А и най добре направеният клип няма как да замени живият концерт. Където вече се изисква повечко труд - музикален талант съчетан с актьорски умения и сценично поведение. Защото в студиото и най бездарният певец може да бъде "оправен". И по този начин ставаме роби не на таланта, а на техниката. А когато не вървят ръка за ръка, както често става в интернет - това вече е лошо.

nikolatirol
Пон, 16.07.07, 10:56
Появата на т.н. "мрежова литература", пиратското разпространение чрез Интернет на книги, аудио- и видеозаписи обезценява работа на професионалистите. Прави труда им неизгоден и често безсмислен.
Ами то ето къде го стягал чепика! Да си го каже направо! Ние трябва да отделяме пари за да направим продуценти, режисьори, артисти още по-богати. Защото те са забравили, че таланта е дар Божи! Всеки истински ценител на културата ще отиде да види един концерт на живо, да посети една галерия на живо, защото усещанията са незаменими! Но когато тези същите, които си купуват яхти по за 200 милиона долара искат да ми бръкнат в джоба, развявайки знамето за "защита на интелектуалната собственост" не мога да им съчувствам! Майка е инвалид първа група с пенсия от 120 лева! За да си купя яхта за 200 милиона долара ще и трябват няколко живота! Докато мога ще избягвам да им пълня джобовете!
boy4o
Пон, 16.07.07, 15:44
В краят на краищата то си е въпрос на гледна точка.
Аз, например, в качеството си на убеден дилетант изцяло приветствам декаданса, предизвикван от Интернет. Това наистина ми позволява да направя нещо значимо, макар и на моето си повърхностно и посредствено равнище. Вместо да си остана безполезен за себе си и за околните индивид.
Пък що се отнася до разните там музеи и прочие снобарски дивотии: ами, много им здраве! ако някой си въобразява, че ще си размърдам задника чак до незнамси къде, само за да зяпам прашни камънаци - не е познал. Картинките в Мрежата са си ми напълно достатъчни.
Изобщо, всичките тия приказки за "Културата" служат единствено, за да могат разни сладкодумни празноглавци да вадят пари от празни дрънканици.
Така, че от моята гледна точка става дума не за проклятието, а за благодеянието на Интернет.
insecteater
Пон, 16.07.07, 16:09
Цитат
” ако някой си въобразява, че ще си размърдам задника чак до незнамси къде, само за да зяпам прашни камънаци - не е познал. Картинките в Мрежата са си ми напълно достатъчни. „

Бойчо, каня те в Дряново да ми дойдеш на гости. Ще те заведа на дряновският манастир - там има пещера, Да усетиш прохладата и спокойствието което се излъчва от местността, а красотите вътре ... Най малкото ще се заредиш с нов енергия за работа. Никакви картинки няма да могат да заменят подобно преживяване.
А и никой не снима прашни камънаци !!!!

Много жалко, ако наистина мислите че подобни работи са ви достатъчни. А пък ако наистина са ви достатъчни, деградацията вече е налице.

< 1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.