download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

InoculateIT Personal Edition

Автор
Съобщение
saytex
Чет, 06.09.07, 10:08
inoculate IT Personal Edition

Една не лоша на пръв поглед програма. Инсталацията и не е нищо особено от стандартното питане и отговаряне. Настройки те са и много и повечето са лесни за настройка но нетърпелив потребител би се отказал да ги настройва всичките. Малко е досадно. Има предпазване на настройките с парола, както и известяване на администратора с електронна поща. Скенера тук направо лети. Сканирането е със скорости присъщи на Шумахер като излезе на някоя права по време на състезание. Усеща се съвсем леко забавяне на системата но е пренебрежимо при сканиране на твърдите дискове а като работи само резидентния пазач, не се усеща никакво забавяне. Чудесен ход пред конкуренцията. Да чудесно биха си казали потребителите на слаби компютри.

О тази програма е жива ТРАГЕДИЯ с непознатите вируси. От всичките 33 откри само 3. Е да бързата работа - срам за майстора.

Тази програма също предлага защита на настройките ви с парола, няма евристичен скенер, няма филтриране на реклмните банери, няма филтриране на сайтове с порнографско съдържание, насилие и оскърбително съдържание. Не връща съобщение на подателя че ви е пратил заразена поща. Интерфейса е дървен ама с много чепове. Има 9 бутона от които реално се изпорзват не повече от 4 а от 7-те менюта рядко ще се възползвате. В едно от менютата се крие Option Wizard който цели да ви улесни в настройването ама и той като Live Advisor не върши нищо особено. Интерфейса припомня Windows Explorer в по-грозния му вариант - когато няма web изглед прозореца има три дяла ляв десен и долен долната половина е заета от долния дял там се описват откритите вируси. Другите два дяла си поделят горната част от видимото поле като преоразмеряването и на трите дяла е свободно. Можете да си избирате конкретни файлове или папки, цели устройства като не знам за кой дявол това е единствената програма която търси IDE драйвера - няма собствен метод за достъп до дисковете.

И тук спасителната дискета е една ама не е системна. Значи със системна възстановителна дискета стават общо 2. Лошо.

Актуализацията мина много бързо и лесно. Като цяло не бих ви препоръчал тази програма - недодялана е. Само най-непретенциозните потребители които подхождат някак несериозно към проблема с вирусите биха останали доволни. За офиси и големи мрежи с интернет - това ще е почти най-лошия избор.

Има една полезна черта самообновяване при старт на компютъра ако има връзка с интернет. Иначе тази програма не е нищо особено - разочарован съм толкова пък грозна дървена и толкова много чепове антивирусна програма не бях виждал. Дори F-Prot дава по-добри резултати от тази псевдоантивирусна програма.

Моят съвет е: вижте конкуренцията, решението не е тук а е при другите програми.

редактиран от saytex на 06.09.07 10:09

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.