download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Открий съкровището

06.04.2006 10:29 (преди 18 години) | krum | показана 8657 пъти Статистики
Заработи български анимиран сайт в Интернет, където децата ви могат да открият съкровището на знанието играейки.

Ако Вие сте родител или преподавател, то непременно трябва да насочите част от времето на децата си към новооткрития сайт http://www.otkrivam.com, чието заглавие е "Открий съкровището". Той е истинско съкровище за ученолюбивите, а и не толкова любознателните деца на възраст от 6 до 14 години, защото предлага по особено привлекателен и забавен начин изключително важни познания, свързани с културното и природното наследство. Проектът е адресиран главно към децата между 6 и 14 години, живеещи в региона на Югоизточна Европа. Той цели да формира у тях познания и чувствителност към културното наследство и конкретно към уникалното наследство на региона; да внушава чувство за регионална принадлежност, споделена отговорност и уважение към ценностите на другите народи, етноси и религии. За целта е създаден двуезичен мултимедиен продукт (на български и английски език), приятелски и отворен, който предоставя на детето активна роля в познавателния процес, превърнат в игра с интригуваща цел.
Http://www.otkrivam.com се състои от шест главни категории в своето меню: "Земята на съкровищата", " Училище за откриватели"," Енциклопедия на съкровищата"," Машина на времето", " Панаир на игрите" и " Ателие на откривателите". Играта е под формата на пищни Flash анимации, симпатично човече на име Откривателя ще ви преведе през тях. Пред млади и стари ще се разтвори карта, върху която те сами могат да намират исторически и културни съкровища както в България, така и в околните държави (Гърция, Босна и Херцеговина, Сърбия, Турция, Румъния и др.). Страната ни е представена с 64 културни паметника от общо над 300 световни обекта с историческа значимост. За всеки от тях е предложен богат текстов, снимков и дори видео материал. Това обаче далеч не е всичко. Сайтът разполага с много повече: търсачка, речник, азбучник; анимационна енциклопедия с Културни пътища, Общо наследство, Световно наследство, Съкровища в риск; машина, която ще ви разходи из времето (20-ти век, Ново време,
Средновековие, Античност, Праистория ); Пъзели; Картинки за оцветяване; Тестови въпроси, които чакат своите отговори; Карти; триизмерни модели; есета, рисунки, снимки, любопитни линкове в Интернет и др.
Проектът е адресиран и към педагозите. При работата върху него е проучен съществуващият световен опит в областта на педагогиката на наследството: на ЮНЕСКО, на Съвета на Европа, на Европейската комисия, на Обединеното кралство и др. Взети са под внимание резултатите от програмата на Съвета на Европа Педагогика на наследството и от съвместните инициативи на Съвета на Европа и Европейската комисия Регионална програма за културното и природното наследство на Югоизточна Европа и Европейски дни на наследството.
Мултимедийният продукт Открий съкровището, състоящ се от интерактивен компакт диск и уебсайт www.otkrivam.com, е реализиран в рамките на двугодишния проект Подпомагане на използването на нови технологии при преподаването, опазването и промоцията на културното и природното наследство, финансиран от Британски съвет България, чрез Фонда на Британския съвет за културно и природно наследство за Югоизточна Европа.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 07.04.06, 01:26, anonymous:
    Много полезно за малки деца , които имат проблем с ученето По-интересното е че на мен ми допадна

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.