download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft изпраща Private Folder в Recycle Bin-а

19.07.2006 17:49 (преди 17 години и 9 месеца) | sorcerer | показана 3137 пъти Статистики

Големият брой негативни отзиви за безплатната програма накара софтуерния гигант да се откаже от инициативата за разпространението й

По-малко от две седмици след като Download.BG писа за новата защита на директориите, която Microsoft предлага на своите потребители, от компанията премахнаха програмата Private Folder. Софтуерът беше замислен, според говорител в Microsoft, като “полезен за потребители, ползващи легален Windows”.

Въпреки това реакцията беше бърза и яростна и системните администратори заклеймиха липсата на предпазни мерки, които да предотвратят възможността един служител да създаде папка, защитена с парола, в която да складира фирмени файлове, до които само той може да има достъп. Критиците на програмата също така казаха, че тя може да създаде проблем на компаниите, които искат да са в съответствие с федералното и щатското законодателство. Това са само част от причините, които накараха разработчиците в Microsoft да се откажат от новата си идея.

“Получихме много негативни отзвуци относно възможността за възстановяване на данните и затова отстраняваме програмата,” заявиха от Microsoft. От компанията представиха Private Folder 1.0 като “полезен инструмент, който може да защити вашите лични данни от приятели, колеги, деца и други хора, с които ползвате един и същи компютър или акаунт”. Въпреки това се оказа, че програмата би била полезна единствено за домашните компютри. В повечето фирми се страхуват, че един служител да напусне и да не даде паролата за своя Private Folder или пък че може просто да забрави своята парола, което би създало допълнителни главоболия на системните администратори. Самата програма не предоставяше никакво решение в тези случаи.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 20.07.06, 21:21, anonymous:
    Това е тъпо, защото всеки потребител и сега може да сложи PGP криптиране например или да ползва други програми. Има много подобни решения.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.