download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Безжично предаване на електричество...

11.06.2007 17:43 (преди 16 години и 10 месеца) | brucorp | показана 4331 пъти Статистики
Екип от Масачузетския технологичен институт (MIT) под ръководството на проф. Марин Солячич (Marin Soljacic) успя да пренесе електричество между две устройства, като вместо свързващ кабел използва специална експериментална система, предаде БТА като се позовава на ВВС.
Учени са успели да пренесат електричество от източник на енергия до отдалечена на повече от 2 метра 60-ватова крушка, като са ползвали магнитни резонатори. Идеята за уай-трисити (WiTricity), използва законите на магнитната индукция. Експерименталната система се състои от две медни бобини с диаметър 60 см. Едната е предавател и е включена в електрическата мрежа, а другата е приемник на енергия. Тя е на разстояние над 2 метра от първата и е свързана с електрическата крушка. Когато се включи предавателят, крушката започва да свети, въпреки че между двете бобини няма физическа връзка.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 11.06.07, 22:13, insecteater:
    А дали са изпробвали безопасно ли е между двете устройства?
  • Вторник, 12.06.07, 10:39, boy4o:
    На времето си Никола Тесла е предавал на десетки километри десетки киловати електроенергия. Патентът е бил купен от "Телефункен" и оттогава цялата технология сякаш изчезва в небитието.
  • Вторник, 12.06.07, 10:52, malavera:
    Самият Тесла е захранил крушка използвайки себе си за проводник. Абсолютно безопасно е, стига да знаеш как! А що се отнася до патента как да разделят Земята така че да не може никой да злоупотреби с електричеството без да си плаща. Телефункен са го купили за да не го използва някой друг. Така, че тази технология никога няма да излезе на бял свят или поне докато има алчност и интереси! НАКРАТКО ЕДИН ВЕЛИК УЧЕН НИ Е ДАЛ ТЕХНОЛОГИЯ ЗА КОЯТО ОЩЕ НЕ СМЕ ДОРАСЛИ!!!
  • Вторник, 12.06.07, 16:08, anonymous:
    Преди доста години на един френски атол е било пренесено електричество на 1 километър дълбочина чрез Infrared устройства - а относно Никола Тесла - ЦРУ е иззело цялата му документация и я е засекретило абсолютно - неговите трудове за свободната енергия ще бъдат потулени завинаги заради мръсни индустриалци
  • Вторник, 12.06.07, 16:35, anonymous:
    така така
    то ша си покаже
    в идващата воина ,не се знае кои ще капитулира.......

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.