download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

CallWave превежда телефонния глас в текст

03.07.2007 23:09 (преди 16 години и 8 месеца) | stefankr | показана 3197 пъти Статистики
Компанията CallWave представи нова услуга, наречена Vtxt. Vtxt преобразува съобщения от гласовата поща в текстова "стенограма" и ги изпраща на потребителя като SMS или e-mail, помества се на индивидуална страница в сайта CallWave.
Нужно е само входящите позвънявания да се преадресират към уникален номер, предоставен от CallWave. Съобщенията се обработват от специален софтуер за разпознаване на реч и се предават на абоната след 4-5 минути.

Офисът на компанията се намира в Санта Барбара (Калифорния, САЩ), достъпен е за жителите на САЩ, засега в безплатен бета-вариант. В сравнение с аналозите си Phonewire, SimulScribe и SpinVox, новата услуга има редица преимущества. Експертът Мишел Калор е тествал Vtxt. За да провери надеждността на работа, помолил приятелите си да му звънят от най-различни места, включително да говорят от движещ се с отворени прозорци автомобил или от шумна концертна зала - всички съобщения са били разшифровани дословно, с малко грешки при транскрипцията. Премахнати са приветствията, повторенията, въздишките, безсмисленото мучене и междуметията.

Научният сътрудник в CallWave Антъни Бладън, разработил ядрото на продукта за разпознаване на реч, разкачва, че Vtxt предлага метод за обработка на информацията, който е сроден на начина, по който разглеждаме писмата в електронната си поща: да реагирам ли на съобщението точно сега, да звънна ли...

Мишел Калор отбелязва само две неудобства на услугата: необходимост да се промени номера на гласовата поща с нов и стряскащото в първия момент приветствие "Говорете ясно, съобщението ви ще се преобразува в текст".

В персонална страница на сайта CallWave потребителят може да разгледа архив на направените транскрипции и да ги прослуша чрез вграден Flash-плеър. Съхраняват се пълни стенограми на съобщенията (само 140 символа се изпращат до мобилния телефон като SMS). CallWave предлага доста допълнения за Google, Yahoo, Mac OSX и Vista, чрез които се следи входящата гласова поща и се реагира с текстови съобщения.

CallWave обещава, че безплатната бета-версия ще е достъпна още няколко месеца. При конкурентите услугата е от $10 до $40 на месец, но от CallWave още не са готови да кажат колко ще струва Vtxt след бета-периода. Компанията е известна с това, че преплита безплатни и платени услуги.

Източник: Вебпланета

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.