download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

GFI пуска най-разширената версия на GFI LANguard до сега

03.12.2008 17:39 (преди 15 години и 3 месеца) | anonymous | показана 1688 пъти Статистики
Победител на наградите Best of TechEd за 2007 г. и силно препоръчан от журито на наградите на SC Magazine Europe за 2008 г., GFI LANguard позволява на администраторите да сканират, откриват, оценяват и коригират уязвимости в мрежата си и да я направят безопасна за ползване с минимални административни усилия. Последната версия разчита на разширен набор от характеристики, за да направи по-лесно за потребителите да управляват сканиранията на мрежата, инсталирането на пачове и получаването на пълна картина на настройките по сигурността в мрежата им.
„Философията ни е да снабдим клиентите си с продукти, които са лесни за изтегляне, инсталиране, настройване и работа. Новите характеристики в GFI LANguard целят да направят по-лесно за администраторите да използват нашия софтуер и да придобият максимални ползи от разширената функционалност, която софтуерът осигурява", казва вицепрезидентът на отдел „Продуктово проектиране" в GFI Фил Баусфийлд.

Лесно използване на софтуера от потребителите
Потребителският интерфейс беше проектиран наново, за да направи по-лесен достъпа до основните функции при управлението на уязвимости, а във версия 9 администраторът бива воден през процеса на поправяне на грешките, когато е намерен проблем. Нова статистика не само осигурява обобщение на работния поток по време на сканиранията, но също така осигурява изчисляване на времето, което е необходимо за завършване на сканирането.

Одитиране на мрежата
Функцията за одитиране, вградена в GFI LANguard, казва на администраторите това, което имат нужда да знаят за мрежата си, като получават хардуерна информация за памет, процесори, дисплеи, устройства за съхраняване на данни, подробности за дънни платки, принтери и т.н. Като се използва основно сравнение, те сега могат да проверяват дали е бил добавен / премахнат някакъв хардуер от момента на последното сканиране насам. Във версия 9, отчетите за ръководството сега са на разложение директно от работната среда на GFI LANguard.

Управление на уязвимости
Новата версия на GFI LANguard разширява сканиращите способностите на продукта и сега е възможно да установят и отчетат нелегални софтуерни инсталации, например peer-to-peer програми. Администраторите също така сега могат да настройват GFI LANguard да деинсталира тези приложения всеки път, когато те се откриват в мрежата.

Във версия 9, администраторите могат също така да идентифицират дали сканиращата машина е физическа или виртуална машина, с поддръжка понастоящем за VMware или Virtual PC. Нова характеристика в GFI LANguard позволява на администраторите да отварят Remote Desktop конекция с който и да е целеви компютър, когато разглеждат резултатите от сканирането. Така проблемите, които не са поправени автоматично, могат да бъдат решени ръчно, като се използва връзка към отдалечен десктоп.

В новата версия е включено е автоматично прилагане на пачове от Microsoft. Освен автоматичното изтегляне на липсващи пачове по сигурността на Microsoft, администраторите могат да настройват GFI LANguard автоматично да инсталира масово липсващите пачове или пакети по обслужването в края на зададеното по разписание сканиране. Администраторите все пак могат да избират да инсталират масово липсващи пачове след като са били тествани и одобрени.

За повече информация за GFI LANguard, моля, посетете: http://www.gfi.com/lannetscan/.

За повече информация относно GFI Software и техните продукти можете да посетите сайта на дистрибутора им за България - „Бизнес Софтуер Дистрибутор" ЕООД (http://www.bsd.bg/gfi-software)

За GFI Software

GFI (http://www.bsd.bg/gfi-software) е единен източник за мрежовите администратори за посрещане на техните нужди от софтуер за сигурност и управление на съобщенията. Чрез технологията си, спечелила множество награди, и агресивната си ценова стратегия, GFI е изключително атрактивно решение за стабилността и продуктивността във всекидневните задачи на бизнеса. Мрежовата сигурност е значително застъпена във фамилията продукти LANguard, която включва Network Security Scanner, Security Event Log Monitor, EndPointSecurity и Network Server Monitor. Сигурността на съдържанието е подсигурена чрез MailSecurity и WebMonitor. А основните нужди при работа със съобщения и електронни писма се посрещат от пакетите MailEssentials, FAXmaker и MailArchiver за Microsoft Exchange и SMTP mail-сървъри. GFI е фокусирана за работа чрез риселърски канали, като над 15,000 организации по целия свят използват пълната продуктова линия на софтуера им. Поддържана от агресивен web-маркетинг, който генерира около 600,000 разглеждания на продукти в сайта на компанията и води до 50,000 изтегляния на пробни версии всеки месец, GFI продължава да успява и да се развива на непрекъснато растящия пазар, като има над 200,000 инсталации в целия свят. GFI е основана през 1992 г. и има офиси в Малта, Лондон, Рейли, Хонг Конг, Аделаида, Хамбург и Кипър.

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на качествен и достъпен софтуер за малки, средни и големи фирми и организации, доставян от водещи световни производители като AVG Technologies, GFI Software, Acronis, I.R.I.S., EMS, Entensys, IMSI/Design, Xara и др. Предлаганите софтуерни решения включват антивирусна защита и сигурност, архивиране и възстановяване на данни, управление и наблюдение на сървъри, мрежи и бази данни, системни инструменти, графични програми и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор разпространява всички софтуерни продукти, чрез мрежата си от риселъри в цялата страна, като сред крайните потребители на софтуера са министерства, областни и общински администрации, банки, застрахователни дружества, телекомуникационни компании, производствени предприятия и много други. За повече информация, моля, посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.