download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Asus представиха Eee Pad и Eee Tablet

01.06.2010 01:30 (преди 13 години и 11 месеца) | deezel14 | показана 3868 пъти Статистики
Apple успя да продаде 2 милиона iPad-а за по малко от два месеца, но това не спира конкуренцията. По време на Computex 2010 Asus представиха две нови устройства - Eee Pad и Eee Tablet.
Eee Tablet
Eee Tablet

По-интересното според нас устройство е Eee Tablet. Мислим, че това е така, защото този слейт отчасти създава нова пазарна ниша, от която биха се възползвали различни групи хора.
Eee Tablet разполага с 8-инчов TFT сензорен дисплей с резолюция от 1024х768, който не разполага с подсветка и визуализира 64 нюанса на сивото. Освен това чувствителността му е 2450dpi, което означава, че разликите с писане или рисуване върху истинска хартия ще бъдат минимални. Времето за реакция на дисплея пък е 0.1 секунди. Eee Tablet по никакъв начин не е компютър, а просто виртуален бележник. Според нас пазарът има по-голяма нужда от него, отколкото от поредния слейт, конкурент на iPad.

Eee Pad
Eee Pad

Eee Pad, както си личи по името му, е опит за влизане на пазара на слейт компютри, какъвто е iPad. Устройството включва Intel CULV процесор, 10-часова батерия и... Windows 7, макар и тежко модифициран (Windows Embedded Compact 7). Ще може да бъде закупено и с док, който на практика представлява долния сегмент на лаптоп, включващ клавиатура, тракпад и допълнителни интерфейси.
Засега не знаем нищо друго за Eee Tablet, освен че ще се продава най-рано през първата четвърт на 2011. Съвсем на време, бихме казали.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 01.06.10, 02:01, dreamskill:
    Екстра, а какви ще са цените аджаба.
  • Вторник, 01.06.10, 21:20, deezel14:
    Между $200 и $300 за Eee Tablet, а Eee Pad ще струва колкото версиите на iPad с по-малък обем памет. Все пак до началото на 2011 има доста време.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.