download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Програмистите от Microsoft обясняват защо е премахната иконата "Старт" в Windows 8

05.10.2011 14:16 (преди 12 години и 6 месеца) | dulo | показана 4199 пъти Статистики
След бурни дискусии на тема новия интерфейс Metro, в блога на разработчиците на Windows 8 бе публикувана статия, обясняваща, защо са взели решение да бъде премахнато менюто Start.
Една от второстепенните причини за отказ от главното меню се състои в това, че в последните версии на Windows хората все по-рядко натискат бутона Start (-11% в сравнение с Windows Vista).

     Статистиката показва, че за бързо стартиране на програми все по-често се използва лентата за задачи в долната част на екрана. Следователно, щом този похват е толкова предпочитан и удобен, нека той и да бъде основният начин за стартиране на най-често използваните програми в Windows 8.
     
     Главната причина за прехода към новия интерфейс всъщност е масовото навлизане на тъчскрийна. Това е нов подем в развитието на компютърния интерфейс, който може да бъде сравнен с изобретяването на мишката. Разликата е в това, че през 80-те години перспективите за компютърната мишка съвсем не бяха очевидни и почти нямаше програми за обслужване на подобна екзотика. Много ИТ професионалисти бяха убедени, че да се работи чрез клавиатурата е много по-естествено и удобно, а мишката е само чиста загуба на време. Сега, за тъчскрийна вече съществуват множество програми и сфери за използване - тоест перспективите за тъчскрийна са много по-очевидни днес, отколкото перспективите за мишката през 80-те години. Ето защо е напълно разбираемо, че операционните системи ще поддържат перспективните технологични достижения.
     По този начин в Windows 8, лентата за задачи (Taskbar) с лекота може да изпълнява ролята изчезналия бутон "Start", като алтернатива на интерфейса "Metro". Да не забравяме, че дори и при резолюция 1024х768 там се събират до 22 иконки на работещи програми, които и при Windows 8 ще могат да се избират чрез горещите клавиши Win+n, където n е номера на иконката.
     Става ясно, защо толкова се набляга върху Ribbon интерфейса - наистина той е по-удобен за тъчскрийн мониторите.

     Подробности

Вижте още:

Мнения на потребители

63 мнения, стр. 1 2 ... 5 6
Твоето мнение

  • Вторник, 06.03.12, 15:29, tegote:
    @programings, отиде ти и ключа, отиде ти и файлът! Вече ги няма и двете! Майкрософт не разполагат с такива и не познават такива, дори в историята на своите уиндоуси!
    Методите сега са ТЕЗИ!
  • Вторник, 06.03.12, 19:24, programings:
    А стига бе!

    Нима редмъндските идиоти са премахнали възможността за възстановяване на старият стил чрез редактиране на регистъра и изтриване на системни библиотеки?

    Сега ще ми налагат използването на тъп комерсиален софтуер, който омазва половината система, наред с това, че променя системният шел, който съдържа дизайна, само и само за да се отърва от идиотско изглеждащите банери, и видя старият и приличен стил?

    Надявам се въпросните идиоти да се смилят и над тези потребители с мишка и клавиатура, мразещи до съвършенство тъпите им банерчета и орязаният им дизайн, и да сложат опция лесно и просто, чрез едно или няколко натискания да се връща старият дизайн, без да се използва допълнителен софтуер!

    Ако не го направят, защото те няма да го направят, то поне да се върнат старите методи за връщане на старият дизайн, които бяха в Developer Preview - то, защото иначе тая система си е самоубийство!

  • Вторник, 06.03.12, 21:04, tegote:
    Работата е много по-зле, отколкото се предполага! Програмата ViStart дава грешка под Windows 8, просто не работи!
    Runtime Error '13': Type Mismatch
    След това втори опит на инсталация дава същото още при започването (стартирането). Деинсталираш и грешката изчезва, но накрая на инсталацията пак се връща! Няма никакъв резултат! Аз така с тази бъркотия няма да работя никога и се връщам на стария джам.
  • Вторник, 06.03.12, 22:45, stoqncho:
    [q 270670, 496]Runtime Error '13': Type Mismatch/q]

    Грешка "Мишмаш" (така го прочитам аз ).

  • Вторник, 06.03.12, 23:41, karadzha:
    ” Работата е много по-зле, отколкото се предполага! Програмата ViStart дава грешка под Windows 8, просто не работи!
    Runtime Error '13': Type Mismatch
    След това втори опит на инсталация дава същото още при започването (стартирането). Деинсталираш и грешката изчезва, но накрая на инсталацията пак се връща! Няма никакъв резултат! Аз така с тази бъркотия няма да работя никога и се връщам на стария джам. „

    То стъкла много. Има ХР, 7 и 98. То не бива да виним пчелите, ама тия търтеи над тях са гадно племе.
    Не вярвам разработчик да върви против прогреса.
    Иначе имам идея да се направи Бенд ОС (Band OS), а най-добре Хард ОС. Последната да е вградена в дъната платка, но да има опция за избиране на софтуерна ОС.
    Лошите ми предвиждания винаги са се сбъдвали. Чакам добрите да се матеарилизират.
    МС трябва да си сменят името на ТС /ТанкоСофт - 1 напред, 2 назад или беше обратно/

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.