download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Сериозна грешка в процесорите Intel - Skylake и Kaby Lake

27.06.2017 17:04 (преди 6 години и 9 месеца) | spursy | показана 1181 пъти Статистики
Потребителите все пак могат да се справят сами с проблема чрез обновяване на BIOS / UEFI или изключване на режима Hyper-threading.
Разработчици на популярната Linux система Debian са открили сериозен проблем в процесорите Intel от 6-то и 7-мо поколение. Основно са засегнати Skylake и Kaby Lake, но проблемът съществува и в процесорите Intel Core за десктоп, както и при сървърните процесори Xeon 5 и Xeon 6, дори и при някои модели Intel Pentium.
Проблемът се състои в непредсказуемо поведение на операционната система, като например сриване на някое приложение, фалшиви грешки и неправилна работа на софтуера, повреда и загуба на данни. Проблемът се проявява в процесори с включен Hyper-threading, независимо от операционната система (Windows или Linux). Критичната грешка е известна още от средата на 2016г, но поради твърде трудната диагностика, чак сега се установи къде е коренът на проблема и Intel пуснаха обновление на микрокода, което го разрешава.
Това обаче не е окончателното решение. Сега производителите на различните марки дънни платки, трябва да включат въпросното обновление на микрокода, като част от ъпдейт за BIOS / UEFI на техните продукти. След това потребителите трябва да обновят техния BIOS / UEFI. Ако за вашия модел дъно, все още няма обновление, то засега можете да се предпазите от този проблем, чрез изключване на режима Hyper-threading.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.