download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Спират поддръжката на Flash през 2020г.

26.07.2017 19:59 (преди 6 години и 8 месеца) | spursy | показана 1152 пъти Статистики
Отговорът на основния въпрос, кога Adobe ще се откаже от творението си вече е ясен. Създателите на съдържание ще имат достатъчно време да преминат към алтернативен стандарт.

От много време е ясно, че Flash технологията ще бъде изместена. Въпреки, че Apple и Google подеха тази инициатива отдавна и желанието им е това да стане час по-скоро, то основният въпрос беше кога самият създател Adobe ще изостави творението си. Ето, че вече знаем отговора на този въпрос. Adobe официално обявиха, че до края на 2020 г. ще спре изцяло поддръжката на Flash. Нещо повече, компанията призовава всички големи имена като Apple, Google, Facebook, Microsoft и Mozilla да помогнат за това. Всички създатели на съдържание са приканени да прехвърлят Flash съдържанието им към нови отворени формати. Това може да става по етапно през следващите три години. От Facebook заявиха, че ще мигрира своите Flash игри към нови стандарти като HTML5. Според Google, данните от техния браузър – Chrome, който към момента е най-популярният сред потребителите, показват, че преди само три години цели 80% от потребителите им са ползвали ежедневно Flash съдържание, а в момента тези показатели са едва 17%.
И все пак наистина ще е нужно време flash да бъде забравен, защото много интернет ресурси все още използват този формат.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 02.08.17, 22:17, soft-support:
    Явно младите няма да имат възможност да видят хиляди стари сайтове, част от историята на интернет. Никой няма да инвестира стотици часове работа, за да пренаписва тези сайтове, а без flash те няма да се визуализират и функционират нормално.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.