download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft се отметна от обещанието си и форсира края за Windows 8

21.04.2019 22:01 (преди 4 години и 11 месеца) | spursy | показана 841 пъти Статистики
Това не важи за версия Windows 8.1, която ще продължи да получава пълноценна поддръжка засега.
Преди месеци ви съобщихме, че Microsoft забранява нови програми за Windows 8. Тогава корпорацията забрани на външни разработчици да публикуват нови програми в каталога Microsoft Store касаещ операционни системи Windows 8, Windows 8.1 и Windows Phone 8.x. Все пак за компютърните версии Windows 8 и Windows 8.1 беше позволено на вече фигуриращи приложения в каталога да продължат да получават обновления до 1 юли 2023 г. Сега обаче стана ясно, че Microsoft тихо са променили тогава публикуваната информация и няма да изпълнят поетия ангажимент що се касае за Windows 8. Така тази версия на операционната система ще престане да получава актуализации на приложенията, заедно с мобилната Windows Phone 8.x от 1 юли 2019 г. Засега Майкрософт не са променили позицията си за компютърната Windows 8.1 която ще продължи да получава обновления до 1 юли 2023 г. С това си действие от корпорацията за пореден път намекват на потребителите и разработчиците, че трябва да се ориентират към Windows 10, за сметка на предходните версии на системата. А ако използвате Windows 8, то трябва да го ъпгрейднете към 8.1, защото още преди три години Windows 8 остава без техническата поддръжка.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 22.04.19, 18:10, johnmotson:
    Обещанията на Microsoft винаги са под въпросителна и както е казано в новината, "тихо" скъсяват сроковете! Друг е подвъпроса, дали не се очаква друг Windows, като се ограничава избора на потребителите.
      Жалко е, че много хора и малки фирми са привързани от много години към WinXP и Win 7 особено с доста стари компютърни конфигурации а щом се спира поддръжката, няма друг избор освен Windows 10 и нови компютри.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.