download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

САЩ добави Huawei в черния списък

18.05.2019 23:29 (преди 4 години и 10 месеца) | spursy | показана 749 пъти Статистики
Търговската война между САЩ и Китай ще засегне потребителите по целия свят.
Министерство на търговията на САЩ добави Huawei в черния списък за дейност, противоречаща на националната безопасност на страната. Това означава, че китайската компания вече няма да може да продава продуктите са ви САЩ. Нещо повече, Huawei няма да може и да купува продукти от американски компании. Такива например са чиповете от Qualcomm, които са основен компонент в някои устройства произвеждани от китайската компания. Друго основно нещо е операционната система Android. Американското правителство може да задължи Google да ограничи достъпа до своите онлайн услуги (YouTube, Maps, Play и др.) за Huawei. Към момента големите американски компании вече бяха подготвени за подобно развитие и не използват оборудване на Huawei, но новите рестрикции могат да затруднят по-малките играчи на пазара.
От своя страна китайската компания коментира, че тези ограничения няма да направят САЩ по-сигурна или по-силна страна, но ще навредят както на бизнеса, така и на крайните потребители. Huawei също се подготвяха предварително за подобни санкции, като са в процес на разработка на собствена операционна система в случай, че им бъде ограничен достъпа до функционален Andriod.
Това не е първата атака на американските власти срещу китайска компания. Припомняме, че след подобни, жестоки санкции ZTE спря основните си дейности.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.