download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Рекламите показвани в Windows 10 понякога могат да навредят на потребителите

04.06.2019 04:03 (преди 4 години и 9 месеца) | spursy | показана 816 пъти Статистики
Измамници се опитват да излъжат по-неопитните потребители, като в последствие заразяват компютрите им и крадат лична информация.
В операционната система Windows 10 има предварително вградени програми от Microsoft, които показват реклами. Пример за такава програма е Microsoft News. Проблемът не е в това, че има приложения показващи реклама, а че Майкрософт допуска в рекламната си мрежа фалшиви реклами, които могат да навредят на потребителите. Вече има оплаквания за фалшиви реклами, които се отварят в прозорец от браузъра, като зарежданата страница визуално много прилича на официалния сайт на Microsoft. Тази фалшива страница обаче ви информира, че компютърът ви е заразен с вируси и ви приканва да натиснете бутон, за да го сканирате и почистите. Разбира се, това е измама и компютърът ви вероятно няма никакви вируси, но по-неопитни потребители могат да се подведат, да натиснат фалшивия бутон за сканиране и последващите го стъпки, като така наистина да заразят системата си.
Въпросната ситуация е само една от различните фалшиви реклами, като сценария може да е различен и вместо да ви плашат с вируси да ви подлъжат, че сте спечелили някаква награда и отново да последвате няколко стъпки, които ще ви навредят.
По-опитните потребители вероятно ще се усетят, че става въпрос за измама и ще затворят фалшивата страница. Потребителите с базови знания, които биха се заблудили от подобна зловредна кампания засега просто могат да спрат да използват вградените програми показващи реклама, поне докато Microsoft положат усилие да премахнат опасните, фалшиви реклами от мрежата си.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 05.06.19, 14:16, soft-support:
    Тази схема за измама се практикува от години и не е нещо ново освен, че вече се появява във вградените приложения на Windows. Помнете, че браузъра ви няма как да разбере, че сте заразени, затова подобни съобщения са измамни винаги.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.