download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Милиони Android потребители жертви на фалшиво приложение за обновяване

07.07.2019 12:14 (преди 4 години и 9 месеца) | spursy | показана 770 пъти Статистики
Бъдете внимателни какви програми инсталирате и имайте предвид, че само производителя на телефона ви, може да осигури обновления за него и за тях не се нуждаете от допълнително приложение.
Поредната на пръв поглед елементарна измама е постигнала завидни резултати, като успешно е компрометирала над 10 милиона потребители на мобилната операционна система Android. Софтуерните ъпдейти за Android са напълно безплатни, но само производителят на конкретното устройство може да реши дали то ще получи обновление и кога. Всеки потребител може да провери дали за неговия телефон се предлага обновление от настройките му, но често за някои модели изобщо не са предвидени подобни ъпдейти, а при други се забавя пускането им. Това подтиква наивни потребители да станат лесна жертва на измамници.
Засечено е фалшиво приложение в Google Play Store под името "Updates for Samsung", което примамва потребители, че ще свали нова версия на Android за техния телефон. Разбира се, това няма как да стане след като Samsung не са осигурили такава, но все пак милиони потребители са си изтеглили и инсталирали фалшивата програма. От жертвите са искани реални пари, уж за да получат несъществуващи обновления, както и да предоставят доброволно данни за банковите си сметки.
Това е поредният случай на измами с фалшиви приложения в официалния магазин и очевидно автоматичните проверките на Google за сигурност могат да бъдат заблудени.
Затова бъдете внимателни какви програми инсталирате и имайте предвид, че само производителят на телефона ви може да осигури обновления за него и за тях не се нуждаете от допълнително приложение.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.